KAA Gent neemt het donderdavond op tegen het Turkse Konyaspor. Hoewel er veel afwezigen zijn, klinkt Hein Vanhaezebrouck strijdvaardig.

Naast Moses Simon, zijn ook Thomas Matton, Thomas Foket, Emir Kujovic, Jérémy Taravel en Brecht Dejaegere nog steeds out. Maar dat mag geen excuus zijn, volgens Vanhaezebrouck: “We moeten sowieso werken met de jongens die inzetbaar zijn. Op dat vlak weegt de afwezigheid van Foket niet zwaarder door dan die van iemand anders.”

Daarnaast rekent de Gentse coach op de steun van het thuispubliek. De Gentse fans hebben de Buffalo’s al enkele keren over de streep getrokken, dat wordt bevestigd door de uitstekende thuisreputatie van KAA Gent. Thuis behaalde Gent 12 op 12 in de Jupiler Pro League, een perfect rapport. Er wordt echter wel verwacht dat er enkele fans van Konyaspor in de Gentse vakken zullen zitten, dit mede door de grote Turkse gemeenschap in Gent.

Hein Vanhaezebrouck gelooft in een goede afloop, en zal werken met de spelers die beschikbaar zijn. De kern is in vergelijking met vorig jaar goed versterkt. Het vertrek van Kums, Depoitre en Sels is goed opgevangen.

Florian Micholt