KRC Genk vertrekt met een dubbel gevoel naar huis. Het kon twee keer scoren op verplaatsing en heeft zo de beste papieren voor de terugwedstrijd. Maar van de andere kant gaf Genk ook tweemaal een voorsprong uit handen. Timothy Castagne en Leandro Trossard waren de Genkse doelpuntenmakers.

Ruslan Malinovskyi was niet speelklaar en dus startte Bennard Kumordzi. Bryan Heynen verving ook Sander Berge. Astra begon goed aan de wedstrijd en Ryan moest een paar keer tussenkomen, zonder gevaar wel.

Zonder fraai voetbal kwam Genk dan toch op voorsprong. Castagne ging achter een verloren bal aan in de zestien en kon de bal binnenduwen. Daarna kreeg Genk de beste kans op 0-2. Pozuelo zette Trossard met een ingestudeerd nummertje voor doel, maar hij trapte op de doelman. Eén minuut voor affluiten kreeg Genk dan toch het deksel op de neus. Castagne gleed weg en Budescu maakte het schitterend af.

Astra kwam, net zoals de eerste helft, het beste uit de kleedkamer. Teixeira meteen met een schot, maar zijn bal belandde over het doel van Ryan. Ook Lonita trapte voorlangs en daarna was er de beste kans voor Astra, want Budescu trapte nipt over de kruising. Dan was er toch de eerste Genkse kans. Een schot net buiten de zestien van Samatta, Lung werkte de bal in hoekschop.

In minuut 83 was er dan toch de verlossende 1-2 voor Genk. Samatta veroverde bal en legde breed tot Schrijvers, die met een knap hakje Trossard vond en die legde de bal mooi binnen. Even later mocht ook Thomas Buffel invallen, die er weer staat na zijn moeilijke periode. 2 minuten voor het einde komt Genk toch nog goed weg. Ryan had een schitterende reflex in huis op een kopbal van Sapanoru. Dan volgde toch het verdict voor Genk, want een paar seconden voor het einde mocht Seto zomaar binnenkoppen.

Zo eindigt de wedstrijd op 2-2 en heeft Genk de beste uitgangspositie voor de terugwedstrijd, maar het wordt toch een moeilijke opgave voor de Genkse kern.