KRC Genk heeft geschiedenis geschreven. De Limburgers gaan voor de eerste keer door na de 1/8ste finales. Astra Giurgiu werd met het kleinste verschil verslagen door een schitterend doelpunt van Pozuelo. 

Sander Berge kreeg een basisplaats in plaats van Bennard Kumordzi. Bij Astra startte doelpuntenmaker Seto ook in de basis.

Genk begon goed aan de wedstrijd met een paar afstandsschoten. Schrijvers zijn schot ging net naast en Trossard zijn schot vloog op doel af, maar Lung deed redding.

Toen was het de beurt aan Pozuelo op een vrije trap, die ging net over de kruising. Daarna was de eerste kleine kans voor Astra. Op een hoekschop kon Ryan de bal niet goed wegwerken, maar hij herstelde zich goed.

Een mooie actie van Uronen en Trossard, die laatste trapte op Lung en in de rebound kwam de bal bij Samatta, maar hij kwam niet tot een schot. Toen was er de volgende Genkse vrije trap. Malinovskyi krulde de bal net naast. Dan was er de beste kans voor Astra, maar Budescu trapte over doel.

Astra kwam duidelijk vechtend uit de kleedkamer en probeerde Genk het vuur aan de schenen te leggen. De tweede helft had nog niet te veel echte kansen gekregen en in minuut 67 was het dan toch raak. Alejandro Pozuelo krulde een vrije trap magnifiek binnen.

Genk wist dat de kwalificatie zo goed als binnen was, maar moest toch het overwicht bewaren. Ryan moest nog redding brengen op het schot van Morais.

Genk was ook nog een paar keer dicht bij een doelpunt toen Thomas Buffel een paar keer gevaarlijk dreigde, die was een kwartier voor tijd ingekomen. Samatta had ook nog een kans op de 2-0, maar Lung redde.

Genk schrijft zo geschiedenis en gaat voor het eerst door naar de 1/8ste finales. Ook Gent en RSC Anderlecht stootten door naar de volgende ronde, en Genk treft KAA Gent in de volgende ronde.