​Het is weer tijd voor een nieuwe ‘Eredivisiespeler van de week’! Ditmaal kunnen we er gewoon kort en bondig over zijn, want er is maar één speler die er deze week met kop en schouders bovenuit stak: Feyenoorder Nicolai Jørgensen. 

Wanneer je met drie goals en twee assists de klinkende 5-2-overwinning van Feyenoord op AZ weet in te luiden, ben je duidelijk de beste van de speelronde. Jørgensen verzorgde de 1-0, 4-1 en 5-1 zelf, terwijl hij de 2-0 en de 3-0 perfect afleverde aan respectievelijk Toornstra en Kuyt.

 Op zijn goals viel weinig aan te merken. Zijn eerste en zijn derde goal waren van grote klasse, waarbij de eerste goal deed denken aan de legendarische goal van Marco van Basten tegen Duitsland. 

Ook zijn assists op Toornstra en Kuyt waren van mooie schoonheid. Bij de goal van Toornstra wist de spits de bal met de juiste snelheid terug te leggen, waardoor Toornstra kon afdrukken en bij de goal van Kuyt legde Jørgensen de bal magnifiek klaar voor Kuyt met de borst. Pure klasse kwam daar naar boven.

Al deze componenten zorgen ervoor dat Nicolai Jørgensen onze, meer dan terechte, ‘Eredivisiespeler van de week’ is.