Door de slechte prestaties van de Eindhovenaren dit seizoen dreigt een totale leegloop van spelers. Guardado, Zoet, Moreno, Arias, van Ginkel, Siem de Jong, Willems en Luuk de Jong zijn zeer goede kandidaten voor een transfer. Wie zouden hun vervangers moeten zijn en wat is hun marktwaarde?

De bezem gaat door de selectie en technisch directeur Marcel Brands gaat dan ook overuren draaien komende zomer. Bovengenoemde namen kunnen allemaal onderwerpen zijn in de komende transferperiode. Daarbij komt nog menig interesse in middenvelder Davy Pröpper. In de winter werden geen vervangers gehaald voor Narsingh en Jozefzoon, hierdoor kan PSV aan het werk.

Een mogelijke vervanger voor Jetro Willems speelt in de Eredivisie. Ridgeciano Haps, linksback van AZ, draait een goed seizoen en is hetzelfde type speler als Willems. Zijn marktwaarde komt uit op ongeveer 5 miljoen euro. Ook Frank Fabra (Boca Juniors) zou op het verlanglijstje van de Eindhovenaren staan.

Justin Hoogma is een van de grote talenten die dit seizoen zijn doorbraak heeft gekend. De pas 18-jarige linkspoot speelt centraal achterin al als een leider en lijkt dan ook een ideale vervanger voor Moreno. Zijn marktwaarde zal uitkomen rond de 800.000 euro en is daardoor een koopje voor PSV. Helemaal wanneer je naar de potentie kijkt van deze zeer begaafde verdediger.

Een van de pareltjes op het middenveld van FC Utrecht dit seizoen is duidelijk Sofyan Amrabat. Zijn techniek, creativiteit, loopvermogen en kracht zijn precies de onderdelen die PSV dit seizoen heeft gemist in de as van het veld. Sofyan is familie van de bij Watford spelende Nordin Amrabat en hierdoor zou het contact met PSV gemakkelijker kunnen verlopen. Zijn marktwaarde komt uit op ongeveer 1 miljoen euro.

Ook Lewis Baker zou een middenvelder kunnen zijn die PSV komt versterken. De van Chelsea gehuurde middenvelder heeft een parel van een trap en speelt voor het tweede seizoen op rij sterk in de Eredivisie. Vitesse kan niet zonder hem. De tweebenige middenvelder zal nog tekort komen voor het eerste elftal van Chelsea en waarom dan niet een stap hogerop in de Eredivisie? Zijn marktwaarde ligt rond de 4 miljoen euro.

De van Manchester City gehuurde spits Enes Ünal maakt dit seizoen furore bij FC Twente. De goalgetter heeft zeventien goals achter zijn naam staan en lijkt dan ook de ideale vervanger van de amper scorende Luuk de Jong. PSV heeft nauwe connecties met Manchester City en daarom zou een overstap van hem niet geheel onlogisch zijn. Zijn marktwaarde komt neer op 5 miljoen euro.

Maar de voornaamste speler om PSV komende zomer te versterken is linksbuiten Sam Larsson van sc Heerenveen. Na het vertrek van zowel Narsingh als Jozefzoon is PSV hard op zoek naar een nieuwe vleugelspeler. Larsson maakt sinds zijn komst naar Nederland indruk en lijkt prima in het plaatje te passen. Zijn marktwaarde zal rond de 7 miljoen euro liggen.