Met een marktwaarde van slechts €500.000 kwam Stanislav Manolev in 2009 van het Bulgaarse Litex Lovetch over naar PSV. De Eindhovenaren betaalden een bedrag van 3,1 miljoen euro voor de rechtsback, die tot op de dag van vandaag nog steeds de op twee na duurste uitgaande transfer van Litex Lovetch ooit is. Bij de duurste ingaande transfers van PSV ooit staat Manolev op nummer 39, vlak boven Jan Kromkamp.

De beginjaren bij PSV
Desondanks kan de speler zelf niet met een gerust hart terugkijken naar zijn tijd in Nederland. Zijn marktwaarde steeg in 4 jaar tijd met bijna 700 procent, maar voetbalanalist René van der Gijp zorgde ervoor dat die waarde voor Manolev zelf weinig betekende. In het TV-programma Voetbal Inside, toen nog Voetbal International, was de Bulgaar wekelijks het slachtoffer. Elk klein foutje dat hij maakte werd in het programma tientallen keren herhaald, terwijl er tegelijkertijd schaamteloos mee gelachen werd door Van der Gijp en het publiek.

De eerste 3 seizoenen bij PSV was Manolev altijd een vaste waarde. Hij kreeg vanaf het seizoen 2010/2011 dan wel concurrentie van Atiba Hutchinson, die transfervrij overkwam van FC Kopenhagen, maar de Canadees kon Manolev niet uit de basis krijgen. Tot het 4de seizoen dan. Trainer Fred Rutten was ontslagen en Dick Advocaat werd vanaf dat seizoen de nieuwe trainer. Atiba Hutchinson werd onder Advocaat de nieuwe rechtsback en Manolev mocht plaatsnemen op de bank. Rond de winterstop was de Bulgaar er klaar mee. Hij klaagde al een tijdje bij technisch directeur Marcel Brands over zijn speeltijd, maar besloot het heft in eigen handen te nemen.

Concurrentie in de Premier League en laatste seizoen bij PSV
Manolev kwam niet meer opdagen bij de trainingen van PSV en dus wilde ook de club van hem af. Fulham bood al vroeg in de wintertransferperiode aan om hem op huurbasis over te nemen, maar PSV wilde eigenlijk helemaal van Manolev af, de club vroeg 1,5 miljoen euro. Toen er uiteindelijk geen enkele club kwam, vertrok de speler toch op huurbasis naar Fulham. In de Premier League kreeg Manolev echter bijna net zo weinig speelminuten als bij PSV. Fulham had dat seizoen ook Sascha Riether in dienst op huurbasis, en geheel toevallig maakte de huurling van 1.FC Köln dat seizoen zijn comeback. Manolev kwam tot 5 basisplaatsen en keerde vervolgens weer terug bij PSV.

In dat seizoen van 2013/2014 zat Manolev niet eens meer bij de selectie van PSV. Iedere wedstrijd mocht hij vanaf de tribune toekijken. Phillip Cocu werd na een jaar trainerschap van Dick Advocaat doorgeschoven tot hoofdtrainer, die rol nam hij eerder ook al op na het vertrek van Fred Rutten. Cocu gunde Manolev nog wel 10 wedstrijden bij Jong PSV, dat toen al uitkwam in de Jupiler League. Het contract van de speler werd uiteindelijk in januari ontbonden. Manolev trainde vervolgens pas 2 maanden mee bij zijn oude club Litex Lovech, toen er al een nieuwe club voor hem aanklopte. Hij maakte op 7 maart 2014 de overstap naar het Russische Kuban Krasnodar.

Gaan en komen in Rusland
In Krasnodar kreeg Manolev een contract voor 1 jaar aangeboden, eigenlijk maar een half jaar dus. De club wilde eerst zien wat hij in huis had, voordat ze hem een langer contract aanbood. Manolev speelde 10 wedstrijden als rechtsbuiten voor Kuban, maar wist toch niet te overtuigen. Concurrent Dynamo Moskou zag echter wel wat in de destijds 28-jarige speler en nam hem dus transfervrij over. Vooral zijn veelzijdigheid werd veel gewaardeerd, en Manolev speelde dan ook afwisselend op de rechtsback- en rechtsbuitenpositie. Dynamo Moskou had het na een half jaar echter alweer gezien met Manolev en zette hem in de etalage. Zijn voormalig werkgever Kuban Krasnodar besloot het toch nog eens te proberen en zo keerde de speler na 14 Dynamo Moskou-wedstrijden weer terug naar Krasnodar, er werd 800 duizend euro betaald.

In de daaropvolgende 1,5 jaar bij Kuban werd Manolev vooral gebruikt als roulatiespeler. In het begin nog wel eens als rechtsbuiten, maar uiteindelijk alleen nog maar als rechtsback. Kuban eindigde dat seizoen echter als 14de en moest dus gaan vechten om degradatie. Het won thuis met 1-0 van Tom Tomsk, dat 3de was geworden in een divisie lager, de FNL. Uit verloor het echter met 2-0 en dus wisselden de clubs van plek. Kuban hield een grote schoonmaak en liet maar liefst 21 spelers vertrekken, waaronder Manolev.

Terugkeer naar thuisland
Manolev kreeg een Russisch aanbod van Tom Tomsk, de ploeg die zijn voormalig werkgever naar de FNL stootte, maar beide partijen kwamen uiteindelijk niet tot een overeenkomst. Het Bulgaarse CSKA Sofia pikte Manolev 3 maanden later op en zo speelt hij nu al een jaar lang in zijn thuisland. Afgelopen seizoen speelde hij 24 wedstrijden mee, en mocht hij zelfs al 2 keer de aanvoerdersband dragen. Ook bij het Bulgaarse nationale elftal is Manolev sinds dit jaar eindelijk weer opgeroepen. Van 2015 tot 2017 werd hij namelijk telkens niet eens bij de selectie gehaald. Het Bulgaarse voetbalseizoen begon al in juli en ook dit seizoen staat Manolev gewoon weer in de basis. In de 5 competitiewedstrijden die tot nu toe gespeeld werden gaf de inmiddels 31-jarige al 5 assists en scoorde hij 1 goal. Dat alles in de wedstrijden waarin hij als rechtsbuiten speelde.

Manolev lijkt echt op zijn plek bij CSKA Sofia en kan dit seizoen zomaar eens gaan beginnen aan een late comeback. Zijn club staat momenteel op de 2de plaats in de competitie, vlak boven kampioen Ludogorets. Over René van der Gijp had Manolev ook nog een woordje klaar, hij zei: “Het was allemaal zo oneerlijk. Ik gaf dan bijvoorbeeld vier goede passes en één mindere, René pikte die mindere er dan altijd uit. Daarin is hij echt te ver gegaan. Al helemaal omdat Van der Gijp niet eens een betere voetballer was dan ik. Sterker nog: ik denk dat ik veel beter ben dan hij ooit was.”