Sparta Rotterdam heeft maandagmiddag de komst van de 70-jarige Dick Advocaat officieel gemaakt. De kern van Sparta zal de komende weken wel versterkt worden, want dat was een van de voorwaarden van Advocaat. De Nederlander tekende een contract tot het einde van het seizoen, net als zijn twee assistenten Fred Grim en Cor Pot.

Vorige week verloor Sparta nog tegen stadsgenoot Feyenoord met een schamende 0-7 en dat was ook meteen het einde voor Alex Pastoor als trainer van Sparta. Advocaat was al meteen de topkandidaat om Pastoor op te volgen, omdat het bestuur in de ex-bondscoach het ideale profiel ziet om Sparta in de Eredivisie te houden. Met andere kandidaten werd daarom niet gesproken. Advocaat, inmiddels 70 jaar oud, twijfelde lange tijd of hij nog wel aan zo een zwaar karwei zou willen beginnen, maar hij werd uiteindelijk toch overtuigd. Hij moet Sparta dus naar rechtstreekse handhaving loodsen.

Iedereen bij Sparta is tevreden met Advocaat als nieuwe hoofdcoach en de voorbereidingen worden hervat in Zuid-Spanje, waar er ook een oefenwedstrijd gespeeld zal worden tegen PEC Zwolle. Onlangs zou ook kapitein Michel Breuer al aangegeven hebben uit te kijken om samen te werken met Dick Advocaat. Advocaat was in de jaren 80 ook twee seizoenen actief bij Sparta Rotterdam.