Ondanks dat Hasenhüttl Europees voetbal haalde met RB Leipzig en Allardyce nog knap achtste werd met Everton, hebben de clubleidingen besloten om de samenwerkingen te beëindigen. 

Vorig seizoen kreeg Ralph Hasenhüttl het nog voor elkaar om met promovendus RB Leipzig direct Champions League-voetbal te halen. Dit seizoen werden de Oost-Duitsers zesde in de Bundesliga, een plek die genoeg is voor Europa League-voetbal volgend seizoen. De kwartfinalist van de Europa League dit seizoen, uitgeschakeld door Olympique Marseille, kon niet met de 50-jarige oefenmeester tot een afspraak van een nieuwe contract komen. Als reactie besloten de club en de trainer om per direct uit elkaar te gaan. Hasenhüttl had nog een contract voor een seizoen en werd afgelopen jaargang nog gelinkt aan een baan als hoofdtrainer van Bayern München, zij kozen toentertijd voor Niko Kovac als nieuwe trainer.

In Engeland heeft Everton besloten om de samenwerking met Sam Allardyce te beëindigen. De club uit Liverpool wilt een nieuwe weg inslaan en daar past de 63-jarige trainer niet in. CEO Denise Barrett-Baxendale heeft een meerjarenplan ontwikkelt, waar een andere manager beter in zou passen. Marco Silva, die dit jaar eerder werd ontslagen bij Watford, wordt gezien als de ideale opvolger. Het blijft opmerkelijk dat ‘the board’ van Everton heeft besloten om Allardyce de laan uit te sturen, aangezien hij achtste in de Premier League werd. Allardyce nam het stokje halverwege het seizoen van Ronald Koeman over, toen stonden ze 18de.