Deze korte column met wat literair gespuis is het product van een hilarische uitslag in de Beker van België. Waasland-Beveren 1-2 Izegem. “Grappig vind ik het niet, die mensen lijken miserie te hebben,” zou een liegende Dries Van Langenhove vertellen. De Beverse fans beleven inderdaad kille voetbalmomenten, allemaal onder leiding van de geliefde Yannick Ferrera. 

Oktober vorig jaar: er verschijnt een opvallende krantenkop op het wereldwijde web: “Ben ik klaar voor een topclub? Tweehonderd procent: ja!” Een paar dagen daarna bevestigde hij die uitspraak nog eens in de talkshow Extra Time. En vervolgens werd hij ontslagen bij KV Mechelen na het zoveelste teleurstellende resultaat. Een neerwaartse spiraal die geen viagra meer voor handen had om zich weer op te trekken.

Zijn werkgever toen degradeerde datzelfde jaar nog, een tragisch verhaal kan ik je verzekeren. Die jongens zitten nu ook te dwalen in de bodemloze putten van 1B. Lager kan je bijna niet zakken, ook al is dat een andere tirade. Die laatste zinnen zijn ook ter gevolge van diezelfde coach. Ik probeer hem niet de volledige verantwoordelijkheid op te dragen, want geef nu toe, iedereen draagt dezelfde schuld.

Ook al is eerste klasse een vreemd begrip voor mij de laatste maanden, ik zag de aankomst van Yannick Ferrera in Beveren volledig zitten. Hij nam nog een Mechels jonkie mee naar de Freethiel, ene Denzel Jubitana, die toch ook al mooie dingen heeft laten zien. Een jonge ploeg, een jonge coach, een frisse wind over de Wase vlakten. Er is niet meer dan een dikke stofwolk opgelaaid.

En dan, beste mensen, alsof de Waaslanders nog niet diep genoeg zaten. De eerste ronde van de Beker van België voor eersteklassers werd afgewerkt. Ferrera moest echt zijn eerste overwinning van het seizoen pakken tegen een provincieploegje. Dat statement steekt sowieso al in je hartstreek, maar hij had het in Mechelen ook al eens moeten doen. Wel, nu heeft hij het niet gedaan.

De uitspraak “Ik ben klaar voor een topclub” is even relatief als de waarheid. Niet alles tussen haakjes wordt serieus genomen. Dat kan een ervaringsdeskundige als Yannick zeker beamen.

Advertenties