KRC Genk krijgt te maken met blessureleed. De Limburgse club moet Jhon Lucumi minstens zes weken missen. De Colombiaan viel afgelopen zondag uit op Standard met een scheur in de linker quadriceps. Lucumi mist zo onder andere de belangrijke wedstrijden tegen Antwerp, Club Brugge en Besiktas.

Jhon Janer Lucumi was aan een perfect seizoensbegin bezig bij zijn nieuwe club. Lucumi, nog maar 20 jaar, kende geen moeite met de overstap van Colombia naar België. De verdediger stelde nog geen enkele keer teleur en zo is dit nieuws wel een aderlating voor Genk. Zo ligt alle druk op het duo Dewaest-Aidoo.

Als back-up is er nog Rubin Seigers, maar ook hij is geblesseerd. Zo komt de wedstrijd tegen Antwerp zeker nog te vroeg. Hij heeft last aan de quadriceps en zijn situatie wordt van dag tot dag opgevolgd. Dan is er nog Dries Wouters die kan depanneren, al is een stek centraal achterin niet de beste positie van de Belgische belofte. Dat geldt ook voor Ibrahima Seck.

Nordin Jackers is nog niet terug van zijn heupblessure. Hij herstelt goed, zijn trainingsritme wordt opgebouwd, zodat hij binnenkort terug kan aanpikken bij de groep. Tot die tijd blijft Maarten Vandevoordt doelman nummer 2.

Al is er ook goed nieuws uit de ziekenboeg: Edon Zhegrova en Sander Berge trainen terug voluit mee en zitten al in de selectie voor het duel met Antwerp. Leandro Trossard heeft de trainingen ook hervat en hoopt een plaats te veroveren in de selectie voor het koplopersduel met Club Brugge.