Maxime Lestienne wordt mogelijk spoedig beloond voor zijn knappe seizoensbegin. De Standard-winger, die dit seizoen in zeven wedstrijden al vijf keer scoorde, is opgenomen in de voorselectie van Roberto Martínez voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino (10 oktober) en Kazachstan (13 oktober).

De Rode Duivels sluiten binnenkort misschien een verloren zoon weer op in de familie. Men zou het haast vergeten, maar Maxime Lestienne zat in een vorig leven – 29 mei 2013 – nog op de bank tijdens een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De kans bestaat dat hij er een dikke zes jaar later opnieuw bij is. Bondscoach Martínez liet onlangs weten erg verrast te zijn door de prestaties van Lestienne bij Standard. Dat bewijst de Spanjaard nu door de 27-jarige flankaanvaller op te nemen in zijn voorselectie voor het tweeluik San Marino-Kazachstan.

Lestienne liet zich kort na zijn eerste selectie nog negatief opvallen door tijdens de voorbereiding van een EK-kwalificatiewedstrijd bij de Belgische beloften een vrouw in zijn hotelkamer binnen te smokkelen. De toenmalige speler van Club Brugge werd toen voor zes maanden geschorst voor alle Belgische nationale ploegen. Sinds zijn terugkeer in België vorig jaar liet Lestienne zich echter niet meer betrappen op disciplinaire onregelmatigheden. Dit seizoen staat hij bovendien gedeeld tweede in de topschuttersstand met vijf doelpunten.