Na ieder Premier League-weekend stemt de DFVF-redactie op de beste speler van het weekend. Deze week waren er een hoop kanshebbers en de keuze was moeilijk, maar we hebben uiteindelijk toch kunnen beslissen. De PL-SVDW is onze landgenoot Kevin De Bruyne.

Vorige week nog kregen The Citizens het schaamrood op de wangen na de verliespartij op Carrow Road. Kevin De Bruyne begon toen op de bank, maar dat was niet de voornaamste reden van de nederlaag. Tegen Watford neemt Guardiola echter geen risico en laat hij de Belg mee aftrappen.

De publieke opinie kende consensus – want natuurlijk moet de man die naast Messi mag tafelen spelen – en die keuze werd al snel beloond. Manchester City had maar één minuut nodig om te scoren. KDB – who else? – legt de bal op een presenteerblaadje voor David Silva. De ploeg die vorig weekend nog domineerde tegen Arsenal, mag al beginnen achtervolgen.

De Bruyne was de orkestmeester die het tempo bepaalde, en wat was dat tempo hoog. De thuisploeg had nog geen twintig minuten nodig om The Hornets met met forfaitcijfers te laten lijden – lees goed, met lange ij. Bij de overige vier doelpunten wat hij niet rechtstreeks betrokken, maar door drie grote kansen te creëren en met acht sleutelpasses had dus uitslag dus nog een pak zwaarder kunnen zijn. De spelmaker was ook toonaangevend voor de defensieve momenten. Hij leidde zijn team en gaf aan waar, wanneer en hoe lang druk te zetten.

De eerste helft eindigt met die 5-0-stand, maar nadat de rest van de ploeg hun glorie had, wou Kevin ook zijn kers op de taart. Al snel na de rust scoort Bernardo Silva zijn tweede doelpunt, waarna De Bruyne zijn Portugese ploeggenoot op het uur een hattrick aanbiedt. Silva twijfelt niet en werkt beheerst af. 7-0, hattrick voor zijn ploeggenoot. Het is welletjes geweest, nu wil KDB zijn goaltje.

In het laatste kwartier gaat de middenveldmetronoom nog enkele keren zijn kans, tot hij vijf minuten voor tijd krijgt wat hij verdient. Mahrez bezorgt hem de bal op de linkerhoek van het strafschopgebied. Hij krijgt een beetje ruimte – meer moet je hem echt niet geven -, die ziet hij en gebruikt hij. Eén korte beweging naar binnen is genoeg om ruimte te creëren voor een schot en dan haalt hij verschroeiend uit in de korte hoek. 8-0 is de eindstand en onmiddellijk ook een statement: het seizoen is vroeg, don’t sleep on City.

Eervolle vermelding: In diezelfde wedstrijd, we hebben hem reeds vernoemd, scoorde de Portuguese Wizard de eerste hattrick uit zijn carrière. Hiervoor had hij amper vier schoten nodig. Met twee sleutelpasses was een assist ook dichtbij. Alles wat Bernardo Silva aanraakte, leek in goud te veranderen.