Hoewel Emilio Ferrera en Marc Grosjean al enkele weken het nieuwe technische duo van Seraing vormen, maakten zij in het eigen Stade de Pairay nog geen enkele keer de negentig minuten vol. Beide thuiswedstrijden onder hun leiding haalden het einde niet.

De eerste thuiswedstrijd van de twee nieuwe trainers van Seraing stond gepland op 25 januari. Plots invallende dichte mist zorgde ervoor dat de arbiter van dienst moest besluiten de wedstrijd tegen Dender niet te laten doorgaan.

Twee weken later volgde de herkansing voor Ferrera en Grosjean. Een mooi affiche bovendien: de derby tegen RFC Liège. Zeventig minuten duurde de wedstrijd dit keer. Een stroompanne zorgde er voor dat de lichtmasten uitvielen: einde match.

Zaterdagavond volgt een nieuwe kans. De herkansing tegen Dender moet dan gespeeld worden. Is drie keer dan scheepsrecht voor Ferrera en zijn assistent? Marc Grosjean is er niet helemaal gerust op. Tegen La Dernière Heure vraagt hij zich hardop en met een knipoog af: “Wat zal het dit keer zijn? Sneeuw? Een tornado? Om 21.15 uur moet het in elk geval gedaan zijn, want ik heb een tafel gereserveerd in mijn lievelingsrestaurant”.