Pandemie of geen pandemie, de voetbalwereld draait door, zij het in een lagere versnelling dan we gewend zijn. Op veel plaatsen ligt de competitie stil en is nog niet bekend of die nog zal worden uitgespeeld. Bij veel clubs en spelers zijn desondanks de blikken ook alweer gericht op volgend seizoen. Zo ook in Argentinië, waar Boca Juniors volgens steeds hardnekkiger wordende geruchten voornemens is all-time PSG-topscorer Edinson Cavani binnen te hengelen.

Cavani beschikt in Parijs over een aflopende verbintenis en zou hebben aangegeven wel oren te hebben naar een terugkeer naar Zuid-Amerika. De Uruguayaanse spits kan dus transfervrij verkassen en Boca Juniors zou zeer geïnteresseerd zijn in zijn diensten.

Jorge Bermudez, als adviseur in dienst van Boquita, vertelde het volgende aan het Argentijnse Olé: “De deal is niet rond, maar wel realistisch. Ik denk dat deze transfer snel afgerond zou kunnen worden. Het gaat hier niet om geld, dat is helemaal niet belangrijk. Edinson heeft een duidelijke wens en de signalen zijn voor mij duidelijk: hij wil naar Boca komen”.

Cavani slechtte dit seizoen tegen Bordeaux de kaap van 200 doelpunten (in 301 wedstrijden) voor Paris Saint-Germain en kroonde zich hiermee tot topscorer aller tijden. De 33-jarige spits zat in de eerste seizoenhelft echter vaker dan hem lief is op de bank en was in de winterse transferwindow nog dicht bij een overstap naar Atlético Madrid.

Als de geruchten waar zijn, maakt hij dus weldra de overstap van Parijs naar Buenos Aires. Mogelijk wordt hij in La Bombonera ploeggenoot van Carlos Tévez, die Boca Juniors onlangs nog naar de landstitel wist te schieten.