In deze unieke blog verzamelen onze correspondenten al het voetbalnieuws uit de lagere reeksen van de Belgische voetbalpiramide.

Tip: aangezien we de updates niet afzonderlijk op sociale media kunnen delen, is het allicht een goed idee om deze blog aan je bladwijzerbalk/favorieten toe te voegen.

CORRESPONDENT WORDEN? Contacteer ons!

Andere initiatieven
Belgian Football Stats: uitslagen, standen en statistieken (alle reeksen)
Digital Scouting, over het amateurvoetbal in Vlaams-Brabant
Provinciaal Voetbal Limburg
Facebookpagina die focust op PROV OVL 2C
KFC HO Kalken-blog

8 augustus 2020

21:15 | FC Herstal | 3ACCFB
De voor deze week gepland staande oefenmatchen van FC Herstal tegen RCS Sart Tilman en RFC Seraing zijn geannuleerd vanwege een positief Covid-19-geval in de spelersgroep van Herstal. (svh)

10:23 | KM Torhout | 3AVVA
Positief nieuws bij KM Torhout. De club kreeg van de plaatselijke crisiscel corona toestemming om de oefenwedstrijd van 26 augustus tegen KVV Koksijde/Oostduinkerke (PROV WVL 1) te spelen met gebruik van kleedkamers en douches. Ook de eerste bekerwedstrijd van 29/30 augustus tegen RC Lauwe (PROV WVL 1) kan doorgaan. Dinsdag komt de crisiscel terug bijeen en zal beslist worden of de kleedkamers en douches eventueel terug vroeger mogen gebruikt worden. Of er bij de wedstrijden ook publiek zal toegelaten worden, is nog twijfelachtig en kan eventueel nog later beslist worden. (pvt)

10:21 | KSV Oudenaarde | 2AVVA
Droevig nieuws uit Oudenaarde. Oud-speler en bestuurslid Gilbert Verleye (71) is overleden na een slepende ziekte. Onze oprechte deelneming met het verlies van Gilbert. (wec)

7 augustus 2020

19:16 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Vandaag werd bij Roeselare ook de komst van Malcom Edjouma bekendgemaakt. De sterke Franse middenvelder, die vorig seizoen bij het Roemeense Viittorul onder contract stond, zette zijn krabbel onder een verbintenis van twee seizoenen (+ optie). (wec)

19:12 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Roeselare haalt met de 20-jarige winger Thomas Doore een zoveelste nieuwkomer binnen. Hij komt over van STVV en tekent voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang. (wec)

9:08 | KFC Heur Tongeren | 2AVVB
KFC Heur Tongeren heeft zich voor aankomende jaargang versterkt met aanvaller Dine Dango Hendrix. De Luikenaar tekende voor één seizoen en is afkomstig van het Luxemburgse Mamer. (svh)

6 augustus 2020

14:15 | KSV Roeselare | 1N
Diederiek Degryse is de nieuwe CEO van KSV Roeselare. Jolan Fund is Sports Director en wordt eind augustus geholpen door Gino Sclabi bij het uitvoeren van die functie, “om de toevloed aan voorgestelde spelers beter te screenen en te kanaliseren”. Verder werd de terugkeer van Brecht Descheemaker als greenkeeper aangekondigd. (wec)

14:10 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden-speler Willem Ofori heeft coach Stijn Stijnen te kennen gegeven zijn voetbalschoenen met onmiddellijke ingang aan de wilgen te hangen. Ofori zou wel in de voetballerij actief willen blijven, alleen niet meer als speler. Club en speler kwamen een adempauze overeen, waarna bekeken zal worden of wellicht een nieuwe functie bij Patro tot de mogelijkheden behoort. (svh)

14:09 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft gisteren zijn nieuwe bestuursleden officieel voorgesteld.
Voorzitter is uiteraard Benny Hoebregs, de man die de club enkele maanden geleden van de ondergang redde. Clubicoon Vic Keersmaekers is benoemd tot erevoorzitter en treedt eveneens toe tot het bestuur. Ook Dirk Foriers (sportief beleid), Dieter van Aken (lokale verankering) en Wouter Luyckx (mediateam) treden toe tot het dagelijks bestuur van Geel. Johan Thielemans (stadion en veiligheid), Marc Vandesande (jeugd), Paul Taels (financiën) en Jan Hannes (gerechtigd correspondent) waren reeds bestuurslid en blijven op post. (svh)

14:07 | Algemeen | 1N
Gisteren is bevestigd dat de eerste competitiewedstrijden in Eerste Nationale in het weekeinde van 26 en 27 september zullen plaatsvinden. Uiterlijk 14 augustus zal het volledige speelschema dan eindelijk worden bekendgemaakt. (svh)

14:06 | Royal Franc Borains | 1N
Francs Borains kwam in actie tegen RWDM en verloor nipt met 1-2. RWDM opende de score via Mehdi Terki, waarna Maki Tall gelijk wist te maken via strafschop. Gilles Ruyssen bezorgde de Molenbekers uiteindelijk de zege. Francs Borains eindigde de match met zijn tienen, want vlak voor tijd kreeg verdediger Drice Chaabi de rode kaart. (svh)

14:00 | Royal Stade Brainois – La Louvière Centre | 3ACCFA & 1N
La Louvière Centre nam het op tegen Stade Brainois, de favoriete club van de familie Hazard. Het werd 0-2 door Sofiane Domoraud et Yann Nkou. Op last van de autoriteiten vond het oefenduel achter gesloten deuren plaats. (svh)

13:57 | RFC Liège – FC Herstal | 1N & 3ACCFB
RFC Liège speelde woensdag een testmatch tegen FC Herstal en won met 2-0 dankzij treffers van Renquin en Bruggeman. (svh)

13:55 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden oefende vanavond op het terrein van Brogel Sport tegen RFC Seraing en speelde verdienstelijk gelijk. Amadou Ndiaye opende de score in de eerste helft voor de Métallo’s. Het was Seppe Brulmans die na rust voor de 1-1 tekende. (svh)

5 augustus 2020

19:16 | RAAL La Louvière | 2ACCF
RAAL La Louvière legt zich niet zonder meer neer bij de beslissing van de federatie om Mandel United toe te laten tot Eerste Nationale. De clubleiding zal het formele besluit analyseren en nagaan of er stappen kunnen worden ondernomen tegen dat besluit. De directie laat weten ontzettend teleurgesteld te zijn en vooral veel onbegrip te voelen. “Wij voelen ons echt benadeeld, ons bekruipt een wreed gevoel van onrecht”. (svh)

17:08 | KSK Ronse | 2AVVA
SK Ronse bouwt aan een heel jonge ploeg. Los van de coronamaatregelen hebben ze bij SK Ronse niet stilgezeten. De vernieuwde kern telt twintig spelers. “We trainen iedere dag in Ronse”, aldus T1 Sam Goethals. “Dat gebeurt al sinds 16 juli. We speelden twee vriendschappelijke wedstrijden: tegen Oudenaarde (1-2-winst ) en het Franse Lesquin (0-4-winst) . Het waren matchen om uit te leren en vrijwel alle spelers een speelkans te geven. We bouwen aan een heel jonge groep. Het zal mogelijk tijd kosten om er een competitief team van te maken.” Volgens Goethals is het de bedoeling de spelersgroep nog uit te breiden met drie of vier spelers. (jgo)

16:50 | KFC Mandel United | 1N
Mandel United is de ploeg die doorschuift naar Eerste Nationale. De teller wat betreft het aantal West-Vlaamse clubs in de competitie geeft hierdoor ‘4’ aan. (wec)

4 augustus 2020

22:17 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke smeerde Waasland-Beveren vanavond een oefennederlaag aan. Treffers van Savaete en De Kuyffer zorgden voor een 0-2-eindstand. (wec)

18:05 | Algemeen
De Vlaamse amateurclubs hebben vandaag een grondige hervorming van het nationale voetbal geëist. Het besluit van de Pro League om de nummer 13 van Eerste Nationale (Lierse-Kempenzonen) en de U23 van Club Brugge in 1B te laten spelen, terwijl andere (amateur)clubs daar sportief gezien meer recht op hadden, is niet in goede aarde gevallen. De amateurs eisen een versoepeling van de licentievoorwaarden zodat meer clubs kunnen doorstromen naar het profvoetbal. De persconferentie vond plaats in de kantine van THES Sport in Tessenderlo. Geen toeval, want sportief gezien had THES het meeste recht op een 1B-ticket en niet Lierse Kempenzonen. (svh)

18:04 | RRC Stockay-Warfusée | 2ACCF
De clubleiding van RRC Stockay-Warfusée vermoedt dat een of twee spelers zijn besmet met Covid-19. De spelersgroep is getest en de uitslagen worden woensdag verwacht. De voor vanavond gepland staande oefenmatch tegen Sprimont is afgelast. Men gaat ervan uit dat de wedstrijd tegen Seraing aanstaande vrijdag ook niet zal doorgaan. (svh)

18:02 | URSL Visé | 1N
De toch al goed gevulde ziekenboeg van URSL Visé is sinds afgelopen weekend nog wat voller. Naast Loïc Reciputi, Nicolas Gerits, Sernan Segniagbeto en Gregory Perseo, kunnen nu ook Jesse Mputu en Idi Oluoch op de absentielijst worden bijgeschreven. Van Cyril Rosy wordt dan weer verwacht dat hij op korte termijn zijn rentree kan maken. (svh)

18:01 | RFC Tilleur | PROV LUI 3B
Ondanks het feit dat Franco Zennaro begeerd werd door diverse clubs en hij zelfs ging testen bij Visé, heeft de verdediger dan toch besloten bij RFC Tilleur te blijven. (svh)

3 augustus 2020

21:51 | FCV Dender EH | 1N
FC Dender oefent op 12 augustus in en tegen Lommel. De wedstrijd begint om 15u en vindt plaats achter gesloten deuren. (wec) 1N

9:15 | K Berchem Sport | 2AVVB
Sportieve felicitaties van Berchem Sport op sociale media voor stadsgenoten R Antwerp FC (bekerwinnaar) en Beerschot (kampioen 1B). “Een historisch voetbalweekend voor Antwerpen”, zegt de club. Om af te sluiten met een knipoog: “Maar vergeet het niet, beste vrienden: de ploeg van ‘t Stad, speelt uiteindelijk nog steeds in ‘t geel en zwart!” (svh)

9:13 | Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
K Bocholter VV laat op zijn website weten voorstander te zijn van promotie van alle drie de “nummers twee” uit Tweede Amateur van vorig seizoen. Door de uitbreiding van 1A naar achttien clubs en het dientengevolge doorschuiven van Lierse Kempenzonen naar 1B, kampt Eerste Nationale nu met een deelnemersveld van slechts 15 clubs. Door RAAL La Louvière, Mandel United en Bocholt VV alle drie te laten doorstromen, komt het deelnemersveld op achttien en worden bovendien eindeloze discussies tussen de drie kandidaat-stijgers vermeden. (svh)

9:09 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre won zijn oefenmatch tegen RAS Jodoigne (Derde Amateur) met 3-4. Het was de vijfde voorbereidingsmatch zonder nederlaag voor Les Loups. De Henegouwse doelpunten kwamen op naam van Amine Zenadji, Sofian Domoraud Operi, Jérémy Mahele Munkana en Kevin Utshinga. (svh)

9:07 | Olympic Charleroi | 1N
TRANSFER: Olympic Charleroi heeft zich verzekerd van de diensten van Yassine Delbergue. De 29-jarige Franse middenvelder komt over van La Louvière Centre. (svh)

2 augustus 2020

19:31 | Royal Francs Borains | 1N
Royal Francs Borains, dat gisteren RLC Hornu nog met 6-0 versloeg, vertrekt op stage naar de Lacs de l’Eau d’Heure. Spelers en staf testten voorafgaand aan de reis negatief op Covid-19. (svh)

19:30 | KM Torhout | 3AVVA
Ex-Club Brugge-prof Günther Vanaudenaerde, in zijn laatste seizoen vorig jaar nog kapitein bij KM Torhout, bluste een hevige brand bij zijn overburen waar de mindervalide zoon des huizes nog binnen zat. Niet alleen een held op, maar ook naast het veld dus. (pvt)

16:10 | RC Hades Kiewit Hasselt & Torpedo Hasselt | 2AVVB & PROV LIM 1
Gisteren ondertekenen de Hasseltse voetbalclubs RC Hades en Torpedo een nieuwe samenwerkingsovereenkomst genaamd Talentorama. Deze samenwerking draait rond de ontwikkeling van jong voetbaltalent, met als doel zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar de eerste elftallen. Daarnaast gaan de twee clubs kennis uitwisselen, materialen delen en een gezamenlijk aankoopbeleid voeren. Met deze samenwerking willen Hades en Torpedo hun jeugdopleiding, samen goed voor 800 jeugdspelers, naar een hoger niveau tillen. (svh)

10:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé speelde zaterdag een matige oefenmatch tegen Union Rochefortoise, een club uit de derde afdeling ACCF. In eigen stadion kwam Visé niet verder dan 1-1. (svh)

1 augustus 2020

22:54 | RFC Liège | 1N
RFC Liège oefende vanavond tegen eersteprovincialer RA Melen-Micheroux. Daar waar eerder deze week met Etoile de Faimes een ander team uit Eerste Provinciale nog werd afgeschoten met 13-0, bleef de teller nu steken op drie treffers. De Luikse doelpunten kwamen van Christophe Martin Suarez (1-0) en tweemaal Nathan Rodes (2-0 en 3-0).
(svh)

16:59 | Algemeen
In de provincie Antwerpen kan er enkel contactloos getraind worden. Trainingen vanaf 18 jaar zijn overigens enkel toegestaan in groepjes van maximum 10 personen. De Beker van Antwerpen gaat dit jaar niet door. (wec)

10:18 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke FC speelt dinsdag een extra oefenwedstrijd. Op de Freethiel voetbalt men dan vanaf 19u30 achter gesloten deuren tegen eersteklasser Waasland-Beveren. (wec)

31 juli 2020

19:00 | RAAL La Louvière | 2ACCF
Nu Lierse Kempenzonen doorstroomt naar 1B, komt er mogelijk een plaats vrij in Eerste Nationale. RAAL La Louvière, verleden jaar tweede in Tweede Amateur (ACCF) achter Francs Borains, heeft alvast vanmiddag aangegeven graag deze leemte te willen opvullen. Maandag a.s. zal hierover waarschijnlijk meer duidelijk worden. (svh) 2ACCF

17:47 | HO Kalken | PROV OVL 1
Jasper Buyl is met succes geopereerd. De dribbelvaardige middenvelder is vier wijsheidstanden kwijt. (hok)

17:27 | Lierse Kempenzonen | 1N
Het nieuwe competitieformat van de Pro League zorgt ervoor dat Lierse Kempenzonen naar het profvoetbal doorstroomt en dus tevens uit deze blog verdwijnt. Artikel Algemene Vergadering Pro League: de beslissingen op een rijtje

13:55 | KSV Roeselare | 1N
Wouter Biebauw heeft zijn aflopende contract bij KSV Roeselare officieel verlengd. De 36-jarige doelman ondertekende een nieuw contract voor twee seizoenen met optie op Schiervelde. Biebauw begint zo aan zijn elfde seizoen bij Roeselare: hij is er sinds 2016 aan de slag en speelde er eerder al van 2002 tot 2008 (mde) 1N

10:20 | AFC Tubize | 2ACCF
Het oefenduel tussen AFC Tubize en KSK Ronse gaat aanstaande zaterdag niet door. Hiervoor in de plaats speelt Tubeke die dag in het Stade Leburton tegen Crossing Schaerbeek. (svh)

10:19 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Nu de Vlaamse clubs in Eerste Nationale wel wedstrijden mogen spelen tegen clubs uit 1A, 1B, Eerste Nationale en clubs uit Wallonië, mits er toestemming is van de lokale overheid, kan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Patro Eisden en RFC Seraing wel gewoon doorgaan op 5 augustus a.s. (aanvang 19u30 bij Bregel Sport). Het maximaal aantal toegestane bezoekers bedraagt 200 personen. Op 15 augustus staat er een oefenmatch gepland in Nederland, tegen HSV Hoek. Overigens zal de groepstraining van Patro vanaf komende zondag weer worden hervat. Spelers en staf zullen wel op frequente basis een corona-test moeten ondergaan. (svh)

30 juli 2020

22:43 | Stade Disonais | 3ACCFB
Stade Disonais heeft zijn twee poulewedstrijden in de “Brasserie Simon Cup”, een toernooi in het Luxemburgse Wiltz, gewonnen. Dison versloeg Etzella Ettelbrück met 2-0 en FC Mertzig met 4-0. Zondag staan de finalewedstrijden op het programma. (svh)

22:40 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Roeselare blijft maar gaan op de transfermarkt. Lennert De Smul, die overkomt van Deinze, tekent voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang. De linksback wordt voorgesteld als een ‘rasechte West-Vlaming’. (wec)

17:53 | RRC Hamoir | 2ACCF
TRANSFER: RRC Hamoir heeft twee aanvallende versterkingen beet. Ibrahima Niang (ex-Kelmis) en N’Kala Keinus Bunga (ex-OH Leuven en Erpeldange) trainden al een tijdje mee met de Ratten en wisten coach Raphaël Miceli te overtuigen van hun kwaliteiten. (svh)

17:52 | HO Kalken II | PROV OVL 3A
Corona heeft ook invloed op het programma van HO Kalken II. De coaches Nico Gentier en Lander Bracke plannen de trainingen in op dinsdag en donderdag. Alle oefenwedstrijden zijn afgelast tot 25 augustus. Ook het programma van de U21 is ondertussen bekend. Met hoofdzakelijk de vaste trainingen op maandag en woensdag. (hok)

8:58 | RAAL La Louvière | 2ACCF
RAAL La Louvière speelde een voorbereidingsmatch tegen Royal Gosselies Sports en won afgetekend met 6-0. Doelpuntenmakers: Younes Boufous, Alessio Virgone, Willem Pierre Charles, Quentin Louagé, Tyron Crame en Jordan Henri. (svh)

8:57 | Olympic Charleroi | 1N
Olympic Charleroi speelde vriendschappelijk tegen RLC Hornu. Na een sessie van 3x 30 minuten wonnen les Dogues met 2-4. (svh)

8:57 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre heeft zijn Franse stage afgesloten met een 1-1-gelijkspel tegen een amateurselectie van PSG. Maandag wonnen Les Loups al met 2-0 van AS Poissy. (svh)

8:56 | URSL Visé | 1N
KAS Eupen en URSL Visé oefenden woensdag achter gesloten deuren. Het werd 1-2. Bij Visé gaf weer een nieuwe testspeler acte de présence: verdediger Manu Massa, vorig seizoen nog actief bij RFC Liège. (svh)

29 juli 2020

21:00 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout heeft de afgelaste oefenwedstrijd van donderdag vervangen door een onderlinge partij op training. Vanaf maandag zal de groep twee weken lang driemaal per week trainen om de conditie op pijl te houden. Voetbal Vlaanderen liet weten dat het dan zou beslissen wanneer de competities zouden aanvatten en daarop zou dan verder gewerkt worden. (pvt)

20:50 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFERS: KSV Roeselare plukt na Kino Delorge, wiens transfer maandag samen met 8 andere nieuwkomers bevestigd werd, nog twee spelers weg bij Lierse Kempenzonen. De ervaren Malinese verdediger Kassim Doumbia tekent voor 2 seizoenen (+ optie), rechtsback Jonas Vinck voor 3 seizoenen (+ optie). (wec)

11:55 | HO Kalken | PROV OVL 1
Door de tweede coronagolf en de bijhorende maatregelen heeft de sportieve staf van HO Kalken I beslist om de voorbereiding aan te passen. Training op maandag en woensdag met oog voor de maatregelen. In het weekend werkt iedereen een loopschema af tot een zestal weken voor de start van de competitie. Pas dan wordt er opnieuw overgeschakeld naar het huidige schema. Deze week wordt enkel nog vandaag getraind om 19u30 op de Kruisen. De rest van de week is de kern vrij. (hok)

10:10 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Door het verbod van Voetbal Vlaanderen op het spelen van wedstrijden tot 25/8 komen uiteraard ook de voor Patro Eisden Maasmechelen gepland staande oefenwedstrijden in deze periode te vervallen. Daarnaast is ook de groepstraining van de A-kern voorlopig, maar in ieder geval tot aanstaande maandag, opgeschort. (svh)

10:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft gisteravond een oefenmatch verloren tegen de U21 van Standard. Het werd 0-1 en het enige doelpunt werd gescoord door Adrien Giunta. Bij Visé kwamen een aantal testspelers binnen de lijnen waaronder Randy Giargiana (ex-RFC Liège), Axel Leers (ex-Seraing) en de Nigeriaanse aanvaller James Amasihohu (ex-Gent en Oostende). (svh)

28 juli 2020

20:45 | RFC Liège | 1N
TRANSFER: Benoit Bruggeman houdt de gemoederen bezig. Hij hield eerst zijn conditie op peil bij Hamoir, ging vervolgens testen bij Visé, maar tekende dan uiteindelijk toch bij bij RFC Liège. Liège heeft tevens Hakim Abdallah op proef. De 22-jarige aanvaller zal meespelen in de oefenmatch tegen Etoile Faimes. Abdullah speelde eerder voor Nantes, Stoke City, Avranges en CD El Ejido. (svh)

19:03 | Algemeen
Voetbal Vlaanderen beslist: tot en met 25 augustus geen regionale wedstrijden. Heel wat bekerwedstrijden kunnen dus niet plaatsvinden en de competities zullen allicht later van start gaan. Zonder publiek spelen was geen optie voor VV, dat vooral ook een uniforme beslissing wou nemen. (wec)

16:32 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
De oefenpartij tussen Hamme (3AVVA) en Lokeren-Temse van woensdag wordt zonder publiek gespeeld, dat besliste de lokale overheid. In de maand augustus zullen de thuiswedstrijden op Daknam eveneens zonder fans worden afgewerkt. Bovendien wordt er bekeken of de oefenwedstijden tegen Antwerpse ploegen (oa. Cappellen en Rupel Boom) wel kunnen plaatsvinden. (vdv)

13:08 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout heeft alle jeugdwedstrijden voor 1 en 2 augustus in Torhout afgelast, enkele wedstrijden waren voorzien tegen Sint-Truiden. (pvt)

13:04 | SV Wevelgem City | PROV WVL 2B
De goed uitgewerkte clubdag van SV Wevelgem City, die normaal gezien zou doorgaan op zaterdag 15 augustus, wordt door de West-Vlaamse club geannuleerd uit veiligheidsoverwegingen. (wec)

10:18 | Algemeen
ACCF-voorzitter David Delferière: “We wachten eerst op de officiële teksten van de minister, het is nu te vroeg om al een standpunt in te nemen. Maar als de zaken zouden verergeren en andere maatregelen worden genomen, dan kunnen we overwegen om 15 dagen à een maand later aan de competities te beginnen. We volgen de situatie dagelijks op. Ik heet David en niet Covid, en jammer genoeg beslist Covid.” (wec)

10:03 | KFC Merelbeke – SC Eendracht Aalst | 2AVVA & 2AVVB
Eendracht Aalst wint een oefenpot tegen KFC Merelbeke met 0-4. (gva)

9:59 | K Berg en Dal VV – KVK Beringen | PROV ANT 1 & 3AVVB
Vanwege de in de provincie Antwerpen getroffen coronamaatregelen gaat de oorspronkelijk voor woensdagavond gepland staande testmatch tussen Berg en Dal en KVK Beringen niet door. (svh)

9:58 | R Aywaille FC | 3ACCFB
TRANSFER: Sofiane Ben Saida (33) trekt naar Aywaille. De middenvelder heeft al zestien seizoenen nationaal voetbal op de teller en brengt zodoende een brok ervaring mee naar de Ardennen. Voorheen speelde hij onder meer voor Bertrix, Givry, Tilleur en Huy. (svh)

9:56 | SK Londerzeel | 2AVVB
TRANSFER: SK Londerzeel heeft zich verzekerd van de diensten van Marco Ospitalieri (28). De vleugelverdediger is afkomstig van URSL Visé. De Belg genoot zijn opleiding in Nederland bij PSV en speelde daar ook nog voor MVV en Fortuna Sittard. (svh)

9:55 | KSKV Zwevezele | 2AVVA
Aanstaande Donderdag speelt KSKV Zwevezele zijn derde oefenmatch van het seizoen op het veld van KSV Diksmuide (PROV WVL 1), normaal gezien met publiek. (aez)

27 juli 2020

22:15 | RFC Liège | 1N
RFC Liège en Joseph Akono gaan dan toch niet met elkaar in zee. Akono kwam enkele weken geleden van RFCB Sprimont naar Luik, maar al na enkele weken in de voorbereiding is gebleken dat de speler bij Luik niet zal toekomen aan het door hem gewenste aantal speelminuten. Akono gaat op zoek naar een ploeg waar hij meer speeltijd zal kunnen krijgen. Update 28/7 9u52: heeft getekend bij Solières. (svh)

22:08 | KM Torhout | 3AVVA
Torhout is er ergst aan toe in West-Vlaanderen en is rode zone. De voorzitter van Zedelgem (PROV WVL 1) heeft de oefenwedstrijd van donderdag afgezegd, hoewel niemand van de 24 spelers van Torhout koorts heeft of andere symptomen vertoont. Het tornooi in Torhout van zondag wordt vervangen door een match in Gullegem (2AVVA), zaterdag om 17u. (pvt)

21:43 | Algemeen
Communicatie Voetbal Vlaanderen: “We blijven voetballen met beperkt publiek! De Nationale Veiligheidsraad beslist: geen wijzigingen in de veiligheidsmaatregelen voor de sportsector, wel halvering van publiek bij sportactiviteiten en verplichting mondmaskers.” (wec)

21:37 | KSV Roeselare | 1N
Artikel TRANSFERS: KSV Roeselare pakt uit met negen nieuwe spelers

17:07 | Rhodienne-De Hoek | 3AVVA
Een positieve coronatest gooit roet in het eten bij Rhodienne-De Hoek: deze week wordt er niet getraind. (wec)

11:50 | Royal Knokke Football Club | 1N
Gisteren begon Knokke aan zijn oefencampagne. Op bezoek bij Club Brugge werd het 5-0. (wec)

11:47 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre trekt vandaag richting Parijs voor een driedaagse stage. De ploeg zal er twee trainingen en ook nog twee oefenmatchen afwerken. Vanavond spelen Les Loups een sessie van 3 keer 30 minuten tegen Poissy uit de Nationale 2. Woensdag neemt men het op tegen een selectie van PSG. (svh)

10:24 | URSL Visé | 1N
URSL Visé test momenteel middenvelder Benoit Bruggeman en verdediger Randy Giargiana. Beide spelers kregen van RFC Liège geen nieuw contract en proberen het nu bij streek- en reeksgenoot Visé. (svh)

10:03 | KSC Lokeren-Temse – SK Sint Niklaas | 2AVVA & 3AVVA
SC Lokeren-Temse opende de voorbereiding zondagnamiddag met een 2-0-overwinning tegen SK Sint-Niklaas. Preben De Man en Stef Laurens zorgden voor de doelpunten. De thuisploeg verzuimde in de tweede helft om de score verder uit te diepen. (vdv)

26 juli 2020

22:34 | RCS Verviers – FC Herstal | PROV LUI 2B & 3ACCFB
Tweedeprovincialer RCS Verviers maakte vanmiddag gehakt van het twee klassen hoger voetballende FC Herstal. Door een hattrick van Mémé Tchité werd de zege van de nieuwbakken fusieclub al voor de thee veiliggesteld: 3-1. (svh)

22:32 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor Sport speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Zwaneven (PROV ANT 2B). Doelpunt kwam van nieuwkomer Ralph Jannes. Witgoor speelde met een mix van beloften en spelers uit de eerste ploeg. Alle nieuwelingen kwamen zo aan speelminuten. (wos)

22:28 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
Zwarte Leeuw verliest zijn eerste oefenmatch met 1-2 tegen de beloften van Royal Antwerp FC. Lamkel Zé scoorde onder meer voor The Great Old. Voor Zwarte Leeuw was het Deckers die de bal tegen de netten pingelde. (pme)

22:27 | Algemeen
Alle sportactiviteiten en -wedstrijden in Vlaanderen vanaf morgen achter gesloten deuren, zonder publiek. Professioneel én amateur. (hok)

22:26 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden Maasmechelen speelde vanmiddag een vroege oefenmatch achter gesloten deuren tegen Beerschot. Het werd 1-1. Na een 1-0-ruststand zorgde Mehdi Bounou na 52 minuten voor de Eisdense gelijkmaker. (svh)

9:18 | Algemeen
Een groot aantal amateurclubs publiceren op hun socialemediakanalen (verstrengde) coronarichtlijnen. Bekijk deze goed alvorens naar wedstrijden af te zakken, zo kunnen we het seizoen misschien nog redden. (wec)

9:07 | Tempo Overijse | 3AVVA
Tempo Overijse hield dit weekend in het kader van de teambuilding een “stage in eigen kot”. Er werd getraind, een kajaktocht gemaakt en in de avonduren namen spelers en staf deel aan een sportquiz. Na een afsluitende barbecue, moet de eerste equipe klaar zijn gestoomd voor de eerste oefenmatch tegen tweedeprovincialer KFC Herent (dinsdag a.s. om 19u30). (svh)

8:53 | RAAL La Louvière| 2ACCF
RAAL La Louvière speelde gistermiddag een oefenduel tegen Monceau. “Les Loups” wonnen met 0-3 door treffers van Louka Franco, Lou Wallaert en Willem Pierre Charles. (svh)

8:49 | Olympic Charleroi | 1N
Olympic Charleroi won gisteravond een oefenwedstrijd tegen RUS Solrézienne met 0-4. De doelpunten kwamen van Luca Napoléone, testspeler Mory Keita, Jordi Malela en Quentin Vanderbecq. (svh)

25 juli 2020

20:58 | KFC Dessel Sport | 1N
Eindstand 1-4. Voor Westerlo scoorden Alici, Muritala en Petrova nog. (gvg)

20:20 | KFC Dessel Sport | 1N
Ruststand tussen Dessel en Westerlo 1-1 na doelpunten van Boulaouali en Remmer. (gvg)

16:53 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
De oefenwedstrijd Zwarte Leeuw – Antwerp (beloftenelftal) zal worden gespeeld zonder publiek. Dat besliste het crisiscentrum van de provincie Antwerpen deze middag. Er werd gevreesd dat de limiet van 400 mensen zou worden overschreden. Enfant terrible Lamkel Zé speelt mee en lokt immers heel wat publiek, zo bleek uit andere oefenwedstrijden. (pme)

16:44 | 1N
De provincie Antwerpen is met 4 clubs dominant in de hoogste amateurdivisie van ons land. Henegouwen en West-Vlaanderen tellen elk 3 clubs, de provincie Limburg kent net als Luik 2 vertegenwoordigers. Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant leveren elk één team in Eerste Nationale. (wec)

13:32 | Algemeen
Epidemioloog Pierre Van Damme is duidelijk: “We moeten het aantal menselijke contacten beperken. Overal. En dus ook in de sport. Mijn advies: leg dus meteen de trainingen in de provinciale voetbalreeksen stil.” (wec)

13:27| KFC Witgoor Sport | 1N
Witgoor Sport oefent straks op eigen veld tegen Zwaneven (PROV ANT 2B). Alle thuiswedstrijden in de voorbereiding en Beker van België worden afgewerkt op het B-veld omwille van het recent inzaaien van het A-terrein. (wos)

24 juli 2020

18:29 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Alle spelers uit de A-kern van Patro Eisden Maasmechelen werden in verband met de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen Beerschot aan een Covid-19-test onderworpen. Alle spelers testten negatief. De match van zondag wordt overigens achter gesloten deuren afgewerkt. (svh)

18:27 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout last nu uit veiligheid ook de teambuildingsdag aan de kust af vanwege coronagevaar. Enkel het ontbijt op de club gaat door, gevolgd door een training. (pvt)

18:27 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel is gisteren (23/7) na een onderbreking van 2 weken weer aan de groepstrainingen begonnen. Op 1 augustus staat de eerste oefenpartij op het programma. Zepperen Brustem is dan de tegenstander. (jbe)

15:15 | RCS Verviers | PROV LUI 2B
Dubbel programma dit weekeinde voor de nieuwe fusieclub Racing Club Star Verviers. Morgenavond om 19u ontvangen Mémé Tchité en de zijnen Jeunesse Liègoise in Stade du Panorama en zondagmiddag om 15u is in Stade de Bielmont in Verviers FC Herstal de tegenstander. (svh)

14:01 | K Berchem Sport | 2AVVB
TRANSFER: Berchem Sport heeft een nieuwe spits vastgelegd voor aankomend seizoen. Manuel Reangelo (25) komt over van KSK Ronse. (svh)

12:01 | RFC Wetteren – SC Eendracht Aalst | 3AVVA & 2AVVA
De eerste oefenwedstrijd van Wetteren en Eendracht Aalst eindigde op 0-3 voor Aalst. (gva)

11:27 | KSK Ronse | 2AVVA
Vanavond speelt KSK Ronse een bijkomende oefenwedstrijd tegen Union St.-Ghislain Tertre Hautrage (PROV HEN 2B). Aftrap om 19u30. Update (12u30): op vraag van de tegenstander gaat de match niet door. (jgo)

10:37 | HO Kalken II | PROV OVL 3A
HO Kalken II mocht gisteravond op de tweede training Nicola de Geest en Kevin Van Nieuwenhuyse voor het eerst verwelkomen. Deze keer trokken Siebe De Vleeschouwer en Lennert De Wandel op uitstap bij de kersverse derdeprovincialer. Matthieu Van Wassenhove (revalidatie) en Jonas De Mulder (blessure) zijn out. Dit weekend gaan HO I (PROV OVL 1) en HO II op stage. (hok)

10:31 | Royal Francs Borains | 1N
TRANSFER: Royal Francs Borains presenteerde vanochtend zijn nieuwste aanwinst: de Frans-Amerikaanse aanvaller Maki Tall (24). Tall speelde eerder voor Le Mans FC, Lille OSC, Red Star FC, FC Sion, FC Tours en AC Ajaccio. Hij was tevens jeugdinternational voor Frankrijk en de Verenigde Staten. (svh)

23 juli 2020

18:51 | Royal Knokke Football Club | 1N
TRANSFER: Royal Knokke FC haalt met Corentin Kocur een speler die vorig seizoen onder contract stond bij Fola Esch, de kampioen van Luxemburg. De 24-jarige bij Moeskroen opgeleide middenvelder tekent voor 2 seizoenen aan de kust. (wec)

18:30 | Lierse Kempenzonen | 1N
Lierse Kempenzonen haalde in de afgelopen weken de kaap van 1906 abonnementen. (yvl)

18:26 | KSC Lokeren-Temse – SKN Sint-Niklaas | 2AVVA & 3AVVA
De oefenwedstrijd tussen SC Lokeren-Temse en SKN Sint-Niklaas van komende zondag is uitverkocht. 400 toeschouwers zullen de eerste oefengalop van de nieuwbakken club Lokeren-Temse bijwonen. Fans nemen plaats op Tribune 4, in hun eigen bubbel. Ook wordt gevraagd om een mondmasker mee te brengen. (vdv)

11:27 | Royal Francs Borains | 1N
Royal Francs Borains heeft voor morgenochtend een persconferentie aangekondigd. In het Stade Robert Urbain zullen dan onder meer de ontwikkelingen rondom de infrastructuur worden besproken én zal er een nieuwe aanwinst worden gepresenteerd. (svh)

11:20 | RFC Liège – Etoile de Faimes | 1N & PROV LUI 1
Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 zijn er op Rocourt slechts 400 toeschouwers toegestaan voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen RFCL en Faimes op dinsdag 28 juli (19u30). Het is verplicht plaatsen vooraf te reserveren via een formulier op de website van de club. (svh)

11:05 | KVK Beringen | 3AVVB
Ook KVK Beringen heeft woensdagavond de trainingen hervat. Maar liefst zeven nieuwelingen gaven acte de présence op de seizoensouverture. Op woensdag 29 juli staat de eerste oefenmatch op het programma. Dan spart KVK tegen K. Berg en Dal VV. (svh)

11:03 | RFC Wetteren – SC Eendracht Aalst | 3AVVA & 2AVVA
Straks neemt RFC Wetteren het vriendschappelijk op tegen Eendracht Aalst. Aan het loket zullen nog zo’n honderd tickets verkocht worden. De betrokken clubs rekenen op het respecteren van de veiligheidsvoorschriften en op het gezond verstand van de aanwezige fans. Aftrap om 19u30, ticketverkoop vanaf 18u. (wec)

10:12 | HO Kalken | PROV OVL 1
Op de tweede training van HO Kalken I, gisteravond, tekende iedereen present. Bram Vrijens en Alexandre Gerniers, allebei zaterdag nog op vakantie, oefenden mee. Niemand is geblesseerd. (hok)

10:12 | Lierse Kempenzonen | 1N
TRANSFER: Lierse K. heeft gisterenavond een overeenkomst gevonden met Jo Gilis. Hij wordt gehuurd van OHL. (yvl)

10:09 | HO Kalken II | PROV OVL 3A
De kop is eraf voor HO Kalken II. De kersverse derdeprovincialer heeft dinsdag zijn eerste training afgewerkt. Matthieu Van Wassenhove (revalidatie), Jonas De Mulder (blessure), Nicola de Geest (vakantie) en Kevin Van Nieuwenhuyse konden er nog niet bij zijn. Vanavond staat de tweede training op het programma. (hok)

22 juli 2020

22:55 | KVC Winkel Sport | 1N
KVC Winkel Sport verloor vanavond nipt van Cercle Brugge. Het werd 1-2 voor de bezoekers. De match werd gespeeld achter gesloten deuren. Na vijf minuten zette Clyncke de gastheren op voorsprong. Cercle kon pas na de thee iets terugdoen via Hoggas en Hotic. (svh)

21:40 | KSV Oudenaarde – KSK Ronse | 2AVVA
KSK Ronse wint de eerste oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde met 1-2. Robin Itoua en Kassim Sidibé brachten SK op 0-2. Gilles Van Herreweghe milderde voor Oudenaarde en maakte de 1-2 in de slotfase van de wedstrijd. Verder kwam Oudenaarde niet. (jgo)

21:21 | FC Punt-Larum – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 3C & 3AVVB
Witgoor Sport wint van Punt-Larum met 1-2. Doelpunten van Blockx en nieuwkomer Hendrickx. (wos)

20:20 | KFC Dessel Sport |1N
De blessure van Dimitri Vanhaen blijkt mee te vallen, hij zou begin volgende week de trainingen hervatten. (gvg)

20:19 | KM Torhout | 3AVVA
Door de plaatselijke Covid-19-opstoot heeft het Torhoutse stadsbestuur beslist dat alle evenementen verboden worden tot en met 2 augustus. Ook kleedkamers van sportaccommodaties mogen niet meer gebruikt worden, trainingen mogen wel nog doorgaan. KM Torhout heeft ook verbod gekregen om op 2 augustus het tornooi met Zwevezele en Gullegem (beide 2AVVA) te laten doorgaan. Op 3 augustus wordt de situatie opnieuw bekeken en zal beslist worden of de oefenwedstrijd van 5 augustus tegen Mandel United (2AVVA) en de bekerwedstrijd van 9 augustus tegen RC Lauwe (PROV WVL 1) wel gaan mogen doorgaan. (pvt)

13:22 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: en nog een inkomende transfer bij KSK Ronse. Kalvin Guede is een 19-jarige centrale verdediger die overkomt van het Franse Valenciennes FC. (jgo)

13:02 | RRC Hamoir | 2ACCF
Verrassend nieuw gezicht gisteren op de eerste training van Hamoir: Benoit Bruggeman (voorheen RFC Liège) houdt er zijn conditie op peil. Mogelijk vinden de twee partijen elkaar de komende dagen en sluit de middenvelder definitief aan bij Les Rats. (svh)

12:54 | URSL Visé | 1N
Gregory Perseo is niet ongeschonden uit de testmatch tegen Charleroi gekomen. Hij brak zijn sleutelbeen en is enkele weken buiten strijd. (svh)

10:32 | KAC Betekom – SC Aarschot | 3AVVB & PROV VBR 1
Aarschot speelde 1-1 gelijk op het veld van derdeamateurclub KAC Betekom. Aarschot speelde een degelijke wedstrijd en bekroonde die met een late gelijkmaker van Issam Fariat. (lvb)

10:25 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: drukke tijden bij KSK Ronse. Benis Belisi is een 21-jarige centrale verdediger die overkomt van KV Oostende. Voorheen speelde hij bij FC Utrecht. Als jeugdspeler was hij actief bij Zulte Waregem en Eendracht Aalst. (jgo)

10:17 | RAAL La Louvère | 2ACCF
TRANSFER: Sporting Charleroi-jeugdproduct Thomas Wildemeersch trekt transfervrij naar RAAL La Louvière. De 20-jarige middenvelder was vorig seizoen uitgeleend aan Royal Francs Borains, de kampioen van jaargang 2019-2020. (wec)

9:45 | KFC Putte – K Lyra-Lierse | PROV ANT 3C & 2AVVB
K. Lyra-Lierse versloeg in zijn eerste oefenwedstrijd derdeprovincialer KFC Putte met 1-5. Doelpunten van Lambreghts, Adesanya, Struyf, Peffer en Kil. Een pluim voor de puike ‘coronaproof’ organisatie van de thuisclub. (gve)

9:45 | FC Punt-Larum – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 3C & 3AVVB
Witgoor Sport oefent straks om 19:00 in en tegen Punt-Larum. (wos)

21 juli 2020

20:48 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout is vanavond gestart met de voorbereiding. Vraag is alleen voor hoe lang, door de plaatselijke COVID 19-opstoot komt morgen de gouverneur naar Torhout om de coronasituatie te bespreken met het stadsbestuur. Oefenwedstrijden komen in gevaar! (pvt)

20:47 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft zijn tweede oefenmatch in de voorbereiding knap gelijkgespeeld tegen Sporting Charleroi. Het werd 1-1. Anisse zorgde in de tweede helft met een halve omhaal voor de gelijkmaker van Visé, nadat Tsadjout de Carolo’s in het eerste bedrijf op voorsprong had gezet. (svh)

18:00 | FCV Dender EH | 1N
FC Dender zet in op eigen jeugd. In de huidige kern zijn Ngongo, Mfumu, De Bodt en Barrezeele rechtstreeks doorgestroomd vanuit de eigen jeugdacademie. Dit seizoen krijgen Jordan Baudewijns en Glodi Mbuyi-Mbayo de kans om zich te bewijzen bij de A-kern. (jho)

18:00 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
Zwarte Leeuw vat zaterdagavond om 18:30 zijn oefenprogramma aan tegen de beloften van Royal Antwerp FC. (pme)

18:00 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: inkomende transfer bij KSK Ronse. Simon Van Brussel is een 22-jarige doelman (24/03/1998). Simon heeft een verleden bij Troina, Taranto en Massese (ITA, Serie D) en KSK Beveren. In de loop van deze week worden nog enkele nieuwe namen verwacht. (jgo)

18:00 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
SC Lokeren-Temse heeft maandagavond de voorbereiding aangevat. Ondanks het feit dat het een gesloten training was, vonden enkele tientallen supporters toch de weg naar het oefenveld. Bengaals vuurwerk en gezangen bezorgden de spelers meteen de juiste vibe. Komende zondag volgt de eerste oefenwedstrijd tegen SK Sint-Niklaas. (vdv)

18:00 | KFC Dessel Sport | 1N
KFC Dessel Sport oefent zaterdag 25 juli om 19u tegen Westerlo in eigen huis. (gvg)

18:00 | KVK Tienen | 1N
Na de stage in het Oostenrijkse Salzburg begint de spelersgroep van KVK Tienen op 29/07 aan hun reeks oefenwedstrijden. Eerste tegenstander is dan het zopas opgerichte KVK Tienen B (4e provinciale). (mas)

18:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft Franco Zennaro van Tilleur op proef. De verdediger heeft niet veel goesting om te voetballen in de provinciale reeksen en probeert een contract af te dwingen bij de club uit Eerste Nationale. (svh)

18:00 | KSV Oudenaarde – KSK Ronse | 2AVVA
Morgen speelt KSK Ronse een eerste oefenwedstrijd bij de buren van KSV Oudenaarde. Ook voor de thuisploeg is het de eerste voorbereidingsmatch. Aftrap voorzien om 19u30 in het Burgemeester Thienpontstadion. (jgo)

18:00 | K Groen Rood Katelijne – R Rupel Boom FC | PROV ANT 2A & 1N
Rupel Boom oefent op donderdag 23 juli voor het eerst, en dat op het veld van tweedeprovincialer GR Katelijne. (lja)

18:00 | RFC Liège | 1N
TRANSFER: RFC Liège heeft met Gaëtan Gerstmans zijn tiende versterking van deze zomermercato binnen. De verdediger komt over van RFC Tilleur en speelde eerder voor Visé, Eupen, Kermis en Solières. (svh)


Enkele oudere artikels
18 juli 2020: Roeselare gered, onder meer dankzij Sporting Lissabon
14 juli 2020: Loting eerste ronden Croky Cup
25 juni 2020: “Door fans voor fans” bij Patro: voorkeur supporters bepalend bij keuze nieuw wedstrijdshirt
22 juni 2020: Leegloop bij Club Luik: twaalf spelers zeggen Rocourt vaarwel
16 juni 2020: Nieuwe naam: Eerste Amateur heet voortaan Eerste Nationale
14 juni 2020: Zot zijn heeft zeer gedaan
13 juni 2020: Salar Azimi is de Balthasar Boma van Patro Eisden
10 juni 2020: TRANSFER: Eendracht Aalst haalt transfervrije Steve Colpaert binnen
31 mei 2020: Vandaag 13 jaar geleden: Eto’o en co in het kleine Denderleeuw
29 mei 2020: Nieuwe club boven het doopvont: SK Wilrijk-JAS wordt KVC Wilrijk