In deze unieke blog verzamelen onze correspondenten al het voetbalnieuws uit de lagere reeksen van de Belgische voetbalpiramide.

Tip: aangezien we de updates niet afzonderlijk op sociale media kunnen delen, is het allicht een goed idee om deze blog aan je bladwijzerbalk/favorieten toe te voegen.

CORRESPONDENT WORDEN? Contacteer ons!

Andere initiatieven
Belgian Football Stats: uitslagen, standen en statistieken (alle reeksen)
Digital Scouting, over het amateurvoetbal in Vlaams-Brabant
Provinciaal Voetbal Limburg
Facebookpagina die focust op PROV OVL 2C
KFC HO Kalken-blog

22 januari 2021

9:39 | HO Kalken | PROV OVL 1
19 spelers van de huidige kern van HO Kalken I hebben hun contract voor volgend seizoen verlengd:
Nathan Baele, Simon Baes, Jasper Buyl, Victor Christiaens, Brecht Cnockaert, Joffry De Brabander, Dieter De Wilde, Thomas De Wolf, Staf Dhossche, Malick Gaye, Alexandre Gerniers, Yoran Heirewegh, Geoffrey Ryckaert, Levi Schack, Basiel Van den Meersschaut, Cas Vanlangenhove, Bram Vrijens, Jonah Wymeels en Lukas Poppe. Zo is het huiswerk -op een opportuniteit na- af. Eerder tekende ook de trainersstaf bij tot 2023, met T1 David Verhelst, T2 Gilles Van de Slijcke en KT Wouter Van Kerckhove. (hok)

21 januari 2021

10:51 | KM Torhout, KSC Blankenberge & KSV Diksmuide | 3AVVA & PROV WVL 1
TRANSFERS: KM Torhout trok de 24-jarige middenvelder Aäron Belpaire aan van eersteprovincialer KSC Blankenberge, hij is de zoon van Jurgen die in het verleden doelverdediger was bij Club Brugge. De eveneens 24-jarige Anouk Vanysacker trekt op zijn beurt naar eersteprovincialer KSV Diksmuide, ook de 20-jarige eigen jeugdspeler Quinten Samyn die de laatste twee seizoenen weinig aan spelen toekwam door een zware blessure mag de club verlaten. De 24-jarige Diego Seron heeft aangegeven dat hij na dit seizoen stopt met voetballen. Ondertussen werd al met een eerste deel van de huidige kern gepraat en een akkoord bereikt. Jannes Vermeulen, Francis Cathenis, Simon Vandewiele, Tibo Andries, Kuba Kostyrka en Tibo Margo hebben een akkoord bereikt voor een tweede seizoen bij de Houtlanders. De 21-jarige Shun Ballegeer doet er een derde seizoen bij en de 19-jarige Oliver Desitter, die enkele seizoenen geleden bij de IPU19 kwam spelen, gaat ondertussen al aan zijn tweede seizoen bij de A-kern starten. De gesprekken met het tweede deel van de kern staan nog deze week op de agenda. (pvt)

20 januari 2021

10:21 | HO Kalken | PROV OVL 1
TRANSFER: HO Kalken I heeft een tweede aanwinst beet voor het seizoen 2020-2021. Aanvaller Kelian Bonny komt over van Jong Zulte, dat volgend seizoen niet meer aantreedt in de hoogste provinciale reeks. Bonny kreeg zijn opleiding bij Club Brugge, om via de beloften van Torhout bij Oostkamp te belanden. Daar voetbalde hij vijf jaar. Dit seizoen speelt de aanvaller bij Jong Zulte. (hok)

19 januari 2021

17:22 | FC Gullegem & KSV Diksmuide | 2AVVA & PROV WVL 1
Peter Devos wordt de nieuwe trainer van FC Gullegem waar hij Allan Deschodt opvolgt die dichter bij huis naar KSV Diksmuide trekt. (pvt)

13:14 | HO Kalken | PROV OVL 1
De onderhandelingen met de kern van HO Kalken I van dit seizoen zijn afgerond. Zo goed als iedereen doet er nog een jaartje bij, aan nieuwe voorwaarden. Vijf spelers verlaten de club: Tjorven Van den Abeele (KVV Laarne-Kalken), Quinten Vanwayenbergh (KVV Laarne-Kalken), Bram Decuyper (KVC Nokere-Kruishoutem), Brent Lauwrensens (KSV Sottegem) en Ruud Tack (KVE Drongen). (hok)

17 januari 2021

15:30 | KM Torhout | 3AVVA
De sportieve staf van KM Torhout is gevormd. Stijn Meert zal bijgestaan worden door Geert Versavel en Dimitri Verhulst. Geert is sinds 2016 jeugdtrainer in Torhout en trainde de laatste twee seizoenen de jonge beloftenploeg. Hij heeft een UEFA B-diploma en is reeds geslaagd in het voortraject voor de cursus UEFA A-diploma die hij na de zomer zal starten. Hij heeft ook diploma’s Physical Coach en Videoanalist niveau 1 en niveau 2 specialisatie. Dimitri start aan zijn derde seizoen als keeperstrainer en heeft ook doelmannen uit de jeugdreeksen onder zijn hoede. Beiden gaan dus Stijn bijstaan zowel op trainingen als wedstrijden elk met hun specifieke taken. Frank Claeys gaf aan dat het voor hem geen must meer is om met een A-kern te werken, hij kreeg een nieuw aanbod binnen de postformatie van de jeugdwerking en zal daarover nadenken. Door deze hervorming wordt aan het eind van het seizoen afscheid genomen van huidig assistent-trainer Jens Noppe. (pvt)

15 januari 2021

19:02 | RFC Liège – RAAL La Louvière | 1N & 2ACFF
RFC Liège en RAAL La Louvière speelden vanmiddag een oefenmatch in Luik. De thuisploeg won, door doelpunten van Bruggeman en D’Ostilio. De 2-0-stand was al aan de rust bereikt. Beide ploegen bereiden zich voor op hun bekermatch tegen respectievelijk Anderlecht en Antwerp. (svh)

19:00 |KFC HO Kalken | PROV OVL 1
TRANSFER: HO Kalken I heeft zijn eerste aanwinst voor volgend seizoen vastgelegd: Yosri Messaoud keert terug naar de heimat. De 20-jarige Kalkenaar met een verleden bij Sporting Lokeren komt over van KVV Schelde. (hok)

23:12 | FC Gullegem, WS Lauwe, KSC Wielsbeke & KSV Diksmuide | 2AVVA & PROV WVL 1
TRANSFERS: bij FC Gullegem vertrekken aan het eind van het seizoen Erwin Seignez en Thomas Coopman naar respectievelijk eersteprovincialers WS Lauwe en KSC Wielsbeke. Trainer Allan Deschodt trekt eveneens naar 1ste provinciale, hij gaat aan de slag bij KSV Diksmuide. (pvt)

14 januari 2021

22:29 | KM Torhout, KSK Oostnieuwerkerke & KFC Meulebeke | 3AVVA & PROV WVL 1
TRANSFERS: Twee jeugdproducten van KM Torhout (3AVVA) verlaten de club aan het eind van het seizoen. De bijna 21-jarige Thibault Degomme en de 20-jarige Matteo Couwyzer trekken respectievelijk naar eersteprovincialers KSK Oostnieuwkerke en KFC Meulebeke, waar ze hopen op meer speelkansen. (pvt)

13 januari 2021

09:55| Patro Eisden Maasmechelen| 1N
Patro Eisden zit niet stil tijdens de lange voetballoze periode. Nu de club is overgenomen door de Brit Derrick Devonport, wordt flink geïnvesteerd in het professionaliseren van zowel de kern als de staf. Het contract van Stijn Stijnen werd deze week opengebroken en verlengd tot 2026. Het aanblijven van Stijnen wordt cruciaal geacht voor de sportieve uitbouw van de Maaslandse club. Eerder werd Stijns broer Steven al toegevoegd aan het technisch kader. Hij is afkomstig van Sporting Hasselt. Ook de spelerskern van Patro kreeg de afgelopen maanden een kwaliteitsinjectie. De Nederlands-Ghanese verdediger Mitch Apau (o.a. ex-Ajaxjeugd, RKC, Westerlo en Slovan Bratislava), de Frans-Congolese middenvelder Jordan Massengo (o.a. ex-Union, RWDM en Roesselare), de Franse aanvaller Alexandre Arenate (o.a. ex-Dender, Virton en Roesselare) en de Engelse linksback Jordan Mustoe (o.a. ex-Wigan, Bury en Westerlo) werden vastgelegd. Jeugdproduct Baud Terwingen tenslotte tekende zijn eerste profcontract bij de paars-witten. (svh)

09:35| Algemeen | 1N
Nu het risico bestaat dat dit voetbalseizoen wordt afgedaan als een “blanco” seizoen, hebben volgens het Waalse La Dernière Heure enkele clubs uit Eerste Nationale het plan opgevat om een “mini-competitie” af te werken, met als hoofdprijs promotie naar 1B. RFC Liège, Dender en Patro Eisden zouden de kartrekkers zijn van het plan. De deelnemers aan de mini-competitie zouden enkel de clubs uit Eerste Nationale zijn die voldoen aan de criteria van het Pro League Covid-protocol (PCR-tests etc.). De clubs benadrukken dat zij op de keper beschouwd niet als amateurclubs kunnen worden gezien, omdat zij spelers met een profcontract op de loonlijst hebben staan. Door het definitief opschorten van de competitie, zou hen het recht op arbeid worden ontnomen. (svh)

12 januari 2021

16:23 | Algemeen
De crisiscel van de Voetbalbond heeft nog maar eens zijn beslissing over het verdere verloop van de competitie voor zich uitgeschoven. De cel komt een volgende keer bij mekaar op 25 januari, dat is 3 dagen na het nieuwe federaal overlegcomité. (wrm)

16:23 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
TRANSFER: Dries Roos keert na 1 seizoen Wezel Sport (PROV ANT 1) terug naar Witgoor Sport. (wos)

16:22 | KM Torhout | 3AVVA
Stijn Meert wordt de volgende twee seizoenen de nieuwe hoofdtrainer van KM Torhout als opvolger van sportief manager Didier Degomme. Stijn, die als prof eenmaal de beker won en driemaal PO1 speelde met Zulte Waregem, stopte met voetballen in 2013. Sindsdien was hij vijf seizoenen beloftentrainer bij Zulte Waregem, één seizoen bij de beloften van KSV Roeselare en één seizoen bij KSV Oudenaarde in 2de Amateur waar hij vorig seizoen net naast promotie greep met een vierde plaats. Dit seizoen zou hij aan de slag gaan als lid van de staf bij KSV Roeselare, maar de gekende financiële problemen maakten in september al snel een einde aan die overeenkomst. Stijn heeft sinds een drietal jaar een Pro-License en koos voor de Houtlanders vanwege de professionele structuur in de club, de goeie jeugdwerking en de ambitie om zo snel mogelijk te promoveren naar 2de Afdeling VV. (pvt)

6 januari 2021

19:35 | SK Roeselare Daisel | PROV WVL 1
VK Dadizele gaat samen met de jeugdwerking van KSV Roeselare en speelt volgend seizoen op Schiervelde onder de naam “SK Roeselare Daisel” met het stamnummer 8264 van VK Dadizele. Dadizele, een deelgemeente van Moorslede, wordt ter plaatse Daisel genaamd. Bedoeling is vooral om de Roeselaarse en Dadizeelse jeugd een perspectief te bieden door vooral elk in eigen stad te kunnen voetballen en via interprovinciaal voetbal jeugd op te leiden naar het eerste elftal, dat een stabiele club moet worden in de streek en ook de supporters van KSV Roeselare terug voetbal moet aanbieden op Schiervelde. Daar gaan vanaf volgend seizoen ook Club NXT en zowel de dames van Club Brugge als Dadizele spelen. In de toekomst zal Schiervelde ook het Basecamp worden voor de middenbouw van Club Brugge U13 tot en met U16. SK Roeselare Daisel wordt ook partnerclub van Club Brugge, dat zijn know-how gaat doorgeven aan de jeugdwerking van de nieuwe club. (pvt)

5 januari 2021

20:28 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Bij Witgoor neemt Wes De Ceuster aan het eind van het seizoen afscheid als trainer. Hij wordt opgevolgd door Patrick Van Houdt. De Gelenaar was in de seizoenen 2007-2008 en 2008-2009 ook al eens aan het werk bij de club. Daarna volgende passages bij onder meer KV Mechelen, Charlton, Lokeren, ASV Geel, Lierse Kempenzonen en Lyra-Lierse. (wrm)

20:27 | KFC Dessel Sport | 1N
Geen eerste groepstraining voor Dessel gisterenavond. Burgemeester Kris Van Dijck stelde zijn veto. Daarmee wordt de bekerpartij tegen Beerschot van begin februari bijna onmogelijk om nog te laten door gaan. (wrm)

29 december 2020

12:34 | KFC Dessel Sport | 1N
Op 3 januari verzamelt trainer Benny Lunenburg zijn spelers opnieuw voor een eerste groepstraining in aanloop naar de geplande hervatting van de competitie. (wrm)

28 december 2020

20:13 | SK Torhout | PROV WVL 3
SK Torhout last na 2014-2015 opnieuw een sabbatjaar in voor het eerste elftal volgend seizoen, 2021-2022 dus. Voorzitter Stephaan De Pessemier en het bestuur willen zich niet aan financiële avonturen wagen. Covid-19 brengt te veel onzekerheid met zich mee op dat vlak. Er wordt verder gespeeld met jeugd tot en met U21, ook een beloftenploeg is nog onzeker. (pvt)

27 december 2020

19:43 | KM Torhout | 3AVVA
Bij KM Torhout zal trainer en sportief manager Didier Degomme na dit seizoen de functie van hoofdtrainer naast zich neerleggen. Hij zal zich enkel nog focussen op de taak van Sportief Manager en moet proberen om de Houtlanders zo snel mogelijk terug naar 2de Afdeling Voetbal Vlaanderen te loodsen. Beide functies combineren met een volle dagtaak werd te zwaar, zijn eerste taak is nu een sportieve staf samen te stellen met een nieuwe hoofdtrainer. (pvt)

21 december 2020

15:21 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Zoals de kaarten nu liggen, wordt de competitie in de amateurreeksen in het weekend van 13 en 14 februari hervat. Witgoor ontvangt om 13 februari Diest. De geelgroenen spelen in de aanloop naar die hervatting twee vriendschappelijke wedstrijden. Op 26 januari komt Hoogstraten uit de tweede afdeling op bezoek, op 6 februari trekt Witgoor naar eersteprovincialer BSK Retie. (wrm)

13 december 2020

18:08 | KM Torhout | 3AVVA
Het moet een record zijn in zijn loopbaan, maar trainer Degomme van KM Torhout heeft alweer een nieuw voorbereidingsschema in elkaar gestoken. Als de overheden het toelaten, zullen de Houtlanders de trainingen heropstarten op zaterdag 16 januari in de voormiddag met als doel op vrijdag 12 februari zich een laatste keer voor te bereiden om de competitie verder te zetten op zondag 14 februari. Tussenin staan drie oefenwedstrijden op het programma voor de A-kern en twee oefenwedstrijden voor een mix van A- en B-kern. (pvt)

26 november 2020

10:24 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
Artikel TRANSFER: KSC Lokeren-Temse haalt ex-eersteklassespeler Stephen Buyl

25 november 2020

11:03 | KFC Dessel Sport | 1N
Als de maatregelen het toelaten wil Dessel op 14 december de groepstrainingen hervatten. In aanloop naar het Bekerduel tegen Beerschot en de hervatting van de competitie plande Dessel een aantal oefenwedstrijden. 19/12 Hades-Dessel, 27/12 Dessel-Berg en Dal, 30/12 Dessel-De Kempen, 3/1 Hasselt-Dessel. (wrm)

23 november 2020

20:55 | THES Sport | 1N
Exclusief interview THES-voorzitter De Wit: “We gaan proberen om over 2 à 3 jaar te promoveren”: https://doorfansvoorfans.org/2020/11/23/thes-voorzitter-de-wit-we-gaan-proberen-om-over-2-a-3-jaar-te-promoveren/

19 november 2020

19:15 | KM Torhout | 3AVVA
Als de adviersraad en Voetbal Vlaanderen definitief groen licht geven om op 9 januari 2021 de competities te hervatten, zal KM Torhout de trainingen opstarten op 14 december, dit uiteraard mits toestemming van zowel de nationale- als stadsadviesraad. Mocht er enkel vanuit de Stad Torhout nog geen toestemming komen om kleedkamers en douches te gebruiken, zou eventueel uitgekeken worden naar een andere locatie om te trainen. Gezien de club geen inhaalwedstrijden op het programma heeft, staan rond de feestdagen reeds drie oefenwedstrijden op de agenda. (pvt)

16 november 2020

20:09 | Algemeen | Beker van België
Het nieuwe speelschema van de Beker van België is vandaag bekend gemaakt. (wrm)
Zaterdag 9 januari
19u30: Dessel Sport – Beerschot
19u30: Thes Sport – Racing Genk
20u: Olympic Charleroi – Zulte Waregem
20u: Lokeren-Temse – STVV
20u: Waasland-Beveren – Oostende
20u: Lommel – Kortrijk
20u30: Seraing – Standard
Zondag 10 januari
15u: Rupel Boom – Eupen
15u: KV Mechelen – RWDM
16u: Union – Moeskroen
17u: FC Luik – Anderlecht
18u: AA Gent – Heur-Tongeren
18u: OH Leuven – Cercle Brugge
18u: Antwerp – La Louvière
18u: Charleroi – Westerlo
20u30: Club Brugge – Olsa Brakel

7 november 2020

14:23 | ASV Geel | PROV ANT 1
Ato Morgan is volop bezig aan zijn comeback. De vinnige flankspeler van ASV Geel raakte zwaar geblesseerd na een doodschop in de voorbereiding, maar is nu met een kinesist aan het werken aan zijn terugkeer. (jbe)

2 november 2020

16:55 | Algemeen
Belangrijk nieuws van Voetbal Vlaanderen voor de heropstart: https://www.voetbalvlaanderen.be/nieuws/voetbal-vlaanderen-geeft-perspectief-bij-de-heropstart-van-het-voetbalseizoen-2020-2021 (hok)

21 oktober 2020

17:40 | Algemeen | 1N
Ook de competitie van Eerste Nationale wordt stilgelegd tot en met 8 november, zo werd vandaag bekend gemaakt. (svh)

16:40 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1 & 3A
HO Kalken zal geen competitiewedstrijden afwerken tot en met 8 november. Niet bij de eerste elftallen, en ook niet bij de jeugd. Matchen van de Jeugdcup Het Nieuwsblad worden uitgesteld. Trainingen mogen vanaf maandag 26/10 opnieuw doorgaan, deze week lag de volledige werking (ook de jeugd) noodgedwongen stil. Kleedkamers en kantine blijven gesloten. Corona-maatregelen worden zeker opgevolgd. (hok)

16:36 | Algemeen | 1N
Alweer een beperkt programma in Eerste Nationale afgelopen weekeinde. Slechts twee van de acht wedstrijden werden gespeeld. In allebei de matchen ging de bezoekende ploeg met de zege aan de haal. Zaterdag won koploper THES Sport met 1-3 bij Mandel United en zondag ging Tienen winnen in Visé (1-2). (svh)

17 oktober 2020

15:57 | RFC Liège – Olympic Charleroi | 1N
Nog maar eens een annulering in Eerste Nationale: de ‘Choc Wallon’ tussen RFC Liège en Olympic Charleroi vindt dit weekend niet plaats vanwege een Covid-19-geval bij de Luikse ploeg. (svh)

16 oktober 2020

17:03 | Winkel Sport – KFC Dessel Sport | 1N
Dessel had gehoopt om zondag eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd te mogen afwerken, maar het is weer noppes. Coronageval bij Winkel Sport en dus annulering van de match. (wrm)

15 oktober 2020

18:00| Patro Eisden Maasmechelen – FCV Dender EH | 1N
De wedstrijd in Eerste Nationale tussen Patro Eisden en Dender EH gaat komend weekend niet door. Dender heeft spelers die positief hebben getest op corona. De spelers van Dender gaan in verplichte quarantaine. (svh)

14 oktober 2020

18:56 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout legt alle activiteiten met de A-kern (voorlopig?) tot nader order stil. (pvt)

13 oktober 2020

18:20 | Algemeen

12 oktober 2020

19:50 | KFC Dessel Sport | Beker van België
Dessel treft Beerschot in eigen huis voor de volgende ronde van de Beker van België. De wedstrijden staan op 15, 16 en 17 december gepland. Voor Youssef Boulaouali alvast een blij weerzien met zijn ex-club. (wrm)

17:46 | KFC HO Kalken (II) | PROV OVL 1 & 3A
Bij HO I waren Ruud Tack (stramme spieren), Quinten Vanwayenbergh (vinger), Brent Lauwrensens (knie) en topschutter Victor Christiaens (buikspieren) gisteren niet inzetbaar. Hogerop won met 2-1 van Jong Zulte en heeft 15 op 15, ook al kreeg Lukas Poppe na een uur zijn tweede gele kaart. Bij HO II zaten Siebe De Vleeschouwer, Davor Baes, Lorenzo Bonne, Jonas De Mulder en Ken Kuppens gisteren in de ziekenboeg. Bauke Neus traint opnieuw. In het slotkwartier vierden Mauro Finck en Aaron Vereecken hun debuut in het eerste elftal van HO II. Twee jonge talenten (17 en 18 jaar) die uit de HO-opleiding komen, volledig volgens de visie van de club. (hok)

11 oktober 2020

23:55 | KM Torhout – FC Lebbeke | 3AVVA
KM Torhout werd zaterdagavond zwaar bestolen door de scheidsrechters. Dit in minuut 95 na slechts drie vervangingen in de tweede helft. Er werd een strafschopfout gefloten die er geen was en de bewuste speler stond zelfs buitenspel. Dat is duidelijk te zien op de camerabeelden gemaakt door acht (8!) vaste camera’s die rond het veld hangen. Eerder kwam KM na een kwartier op voorsprong via Coppin, in de laatste seconden van de eerste helft scoorde Van De Velde de gelijkmaker tegen de gang van het spel in. In de tweede helft kwam een sterk KM terug verdiend op voorsprong via Andries maar Van Damme nam het geschenk van het arbitraal trio in dank aan en zorgde van op de stip voor de 2-2. Onverdiend, zo gaf ook de bezoekende trainer van leider Lebbeke na de match zelf toe. (pvt)

23:27 | URSL Visé – KFC Dessel Sport | Beker van België
Dessel stoot door naar de volgende ronde in de Beker van België. Het won na verlengingen bij reeksgenoot Visé. Cerigioni zorgde voor de vroege voorsprong, maar Visé stelde nog voor rusten gelijk. In de verlengingen scoorde invaller Boulaouali de beslissende 1-2. Dessel mag zich meteen opmaken voor een wedstrijd tegen een ploeg uit 1A, al hoopt men bij Dessel vurig dat er niet weer Moeskroen uit de bus zal komen. Dat zou immers de vierde opeenvolgende keer zijn dat de Henegouwers op bezoek komen in het Armand Melisstadion. (wrm)

10 oktober 2020

21:59 | KAC Betekom – KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor ging met 3-1 onderuit bij Betekom. Hakkens kon de vroege treffer van Pelgrims nog ongedaan maken, maar op het uur scoorde De Winter een tweede keer. In het slot kwam de 1-3 nog op het bord. Bij Witgoor speelde Jannes in de plaats van de geblesseerde Blockx. (wrm)

9 oktober 2020

23:05 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre heeft vertrouwen getankt in een vriendschappelijke match tegen Union Luxembourg. Les Loups, al uitgeschakeld in de Beker en in de competitie nog puntenloos, wonnen met 4-1. De doelpunten kwamen van Sbaa, Domoraud et par Zenadji. (svh)

22:31 | R Cappellen FC – Spouwen-Mopertingen | 2AVVB
Spouwen-Mopertingen heeft twee spelers met corona, de match van zondag in Cappellen is afgelast. (frr)

22:14 | KFC Zwarte Leeuw – FC Esperanza Pelt | 3AVVB
Door een toeslaand coronavirus worden zowel de wedstrijd van het eerste elftal van Zwarte Leeuw (morgenavond tegen FC Esperanza Pelt) als die van de beloften (vanavond tegen Beringen) afgelast. Deze wedstrijden zullen op een later nog te bepalen datum worden gespeeld. (pme)

11:06 | KVK Tienen | 1N
KVK Tienen heeft afscheid genomen van trainersduo Jo Claes en Wiet Van der Veken. Volgens de officiële lezing bestond er een verschil in visie is tussen de club en de twee trainers en zijn beide partijen in onderling overleg uit elkaar gegaan. De nog puntloze club uit Eerste Nationale zal een dezer dagen een opvolger aanstellen. (svh)

8 oktober 2020

18:09 | ASV Geel – KFC Eendracht Zoersel | PROV ANT 1
De wedstrijd tussen ASV Geel en Eendracht Zoersel wordt uitgesteld. Begin deze week werd bekend dat een speler van Geel positief had getest. De hele spelersgroep, inclusief trainersstaf, ging daarom in quarantaine. Ook bij de beloften dook een positief geval op. De trainingsactiviteiten van zowel de eerste ploeg als de beloften worden opgeschort tot begin volgende week. (jbe)

6 oktober 2020

22:36 | ASV Geel | PROV ANT 1
Oussayd Belkouch trainde vandaag niet mee met de rest van de ploeg bij ASV Geel. De doelman kreeg een stevige charge te verduren op Oppuurs, maar kon de wedstrijd wel uitspelen. Vandaag werkte uit voorzorg een looptraining af. Hij werd hierbij vergezeld door Tom Janssens en Dries Verlinden. (jbe)

20:38 | Spouwen-Mopertingen | 2AVVB
Spouwen-Mopertingen heeft zich nog versterkt met Tanriver Kaan (22 jaar) (beloften Roda JC) en met Youri Senden (19 jaar). Youri is een verdediger, Tan komt het middenveld versterken. (frr)

20:32 | Algemeen | 1N
Artikel: Klassement Eerste Nationale nu al chaos door Covid-19 en faillissement Roeselare

12:49 | La Louvière Centre | 1N
TRANSFER: La Louvière Centre heeft zich versterkt met Jardel Francis-Adeyinka. De 20-jarige aanvaller werd opgeleid bij Fulham en Queens Park Rangers. De Brit speelde ook nog korte tijd bij Greenwich, het Zweedse Södertälje en Lewes. (svh)

5 oktober 2020

11:30 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
De spelers, technische staf en overige medewerkers van Patro Eisden zijn negatief getest op Covid-19 bij de laatste herhaalde test. Vanwege een drietal positieve tests kon de match tegen Visé dit weekend niet doorgaan. Vanaf dinsdag worden de trainingen weer hervat. (svh)

11:20 | Spouwen-Mopertingen – KFC Heur Tongeren | 2AVVB
Spouwen-Mopertingen heeft verdiend met 3-0 gewonnen van Heur-Tongeren. In derby kwam het na 1 minuut al op voorsprong na een mooie actie van Cokgezen, hierna gingen de jongens van Spouwen-M. compact spelen, waar Tongeren de nodige moeite mee had. Net voor rust werd het 2-0 op vrije trap, heel mooi geplaatst in de bovenhoek door Paulus. Na de rust kon Tongeren geen vuist maken en kon SPM nog een derde maal scoren via Voorjans op aangeven van Cokgezen. Een hele belangrijke overwinning na de blamage vorige week. (frr)

4 oktober 2020

11:00 | KFC Zwarte Leeuw – KFC Diest | 3AVVB
KFC Zwarte Leeuw verliest terecht van een sterk KFC Diest. Dat de Diestenaars een gewond dier zijn met 0/6, bleek overduidelijk uit de eerste 45 minuten. Het team was overduidelijk gekomen om zich met alle macht te knokken naar zijn eerste punten. Zwarte Leeuw kon geen antwoord bieden en Diest sneed als een mes door de boter doorheen de defensie van Zwarte Leeuw. Een penalty zo’n 10-tal minuten voor de koffie verzachtte evenwel het leed, 1-2-ruststand. Na de pauze kwam er meer evenwicht in het spel, en liet Diest de bal iets meer aan Zwarte Leeuw, maar hoge druk en bijhorende grote kansen bleven uit. In het slot van de wedstrijd viel het beslissende doelpunt aan de overkant: Zwarte Leeuw 1 – KFC Diest 3. De mannen van Gert Jochems krijgen zo een eerste tik uitgedeeld dit seizoen en zullen met een nuchter hoofd op de afspraak moeten zijn volgende zaterdag in en tegen leider Pelt. (pme)

9:47 | FC Oppuurs – ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. De Zotten hadden het niet onder de markt met een sterk presterend Oppuurs. Op slag van rust moest Geel met 10 verder na rood voor Naessens. Het meeste spektakel kwam echter van Björn Vleminckx, die de uitsupporters ostentatief uitdaagde. Het was diezelfde Vleminckx die tijdens de 2de helft de 1-0 lukte. Niet veel later maakte de ingevallen Hakim Borahsasar nog de gelijkmaker. Beide ploegen schieten weinig op met dit puntje. Voor Geel is het vooral uitkijken naar wat leider Ternesse morgen doet tegen Kontich. (jbe)

3 oktober 2020

22:02 | KFC Witgoor Sport – KVK Wellen | 3AVVB
Witgoor won nipt, maar oververdiend van Wellen dat na 3 speeldagen nog op een eerste zege wacht. Jansen, Hakkens , Blockx en Hannes zorgden voor de eerste dreiging, maar het was wachten tot het uur vooraleer Bens er 1-0 van maakte. Wellen maakte in het slot gelijk na een kopbaldoelpunt van Winkels, maar in de toegevoegde tijd zorgde Janssen met een inschuiver voor de 2-1. (wrm)

2 oktober 2020

19:53 | KFC Heur Tongeren – Spouwen-Mopertingen | 2AVVB
KFC Heur Tongeren speelt zondag zijn derde derby op rij. Na een 1-1-gelijkspel tegen Bocholt en een jammerlijke 3-0-nederlaag bij RC Hades is het hoog tijd voor de eerste overwinning in de competitie. Dat zal dan moeten gaan gebeuren op de velden van het tot nu toe puntloze Spouwen-Mopertingen. (svh)

1 oktober 2020

17:18 | RFC Liège – Francs Borains | 1N
De wedstrijd RFC Liège-Francs Borains, die gepland was voor zaterdag 3 oktober, wordt uitgesteld naar aanleiding van een geval van Covid-19 bij Francs Borains. (svh)

30 september 2020

23:09 | KFC Witgoor Sport – KFC Nijlen | 3AVVB
Witgoor ging in eigen huis onderuit tegen nieuwkomer Nijlen dat met 6 een 6 de perfecte start neemt. Hannes opende van op de stip de score. De bezoekers kwamen wel goed weg, want ref Van Duppen hield de rode kaart Van Den Heuvel op zak. Blockx had de 2-0 aan de voet toen hij de doelman omspeelde, maar Luyten redde nog net voor lijn. Vanderheyden zorgde met een ver schot voor de gelijkmaker. Na rusten kwam Witgoor minder sterk voor de dag. Hakkens trapte nog wel eens op de lat, maar de partij leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot de 86ste minuut toen de bal weer op de stip ging en Peeters de 1-2 scoorde. (wrm)

14:32 | ASV Geel | PROV ANT 1
Dries Verlinden heeft de groepstraining bij ASV Geel hervat. De jongeling viel in de voorbereiding uit met een knieblessure. Of hij al fit is voor de verplaatsing naar Oppuurs dit weekend, is nog niet duidelijk. (jbe)

10:26 | KFC Witgoor Sport – KFC Nijlen | 3AVVB
Witgoor speelt vanavond om 20u30 zijn inhaalwedstrijd tegen Nijlen. De partij werd op de eerste speeldag uitgesteld omwille van 2 positieve coronagevallen bij geelgroen. De winnaar van het duel vanavond wordt meteen de voorlopige leider. (wrm)

29 september 2020

22:15 | URSL Visé – Patro Eisden Maasmechelen | 1N
De match tussen Visé en Patro Eisden kan aanstaande zondag geen doorgang vinden. Drie spelers van Patro testten positief op Covid-19. De wedstrijd wordt uitgesteld, maar een nieuwe datum is nog niet bekend. Deze zal in samenspraak met de 2 clubs en de kalendercommissie worden bepaald. (svh)

17:39 | KFC Dessel Sport | 1N
Het coronavirus houdt Dessel stevig in de greep. Nadat vorige week 1 speler positief testte, werd de hele kern afgelopen maandag aan een test onderworpen. Een tiental spelers blijken besmet te zijn. De wedstrijd tegen Dender van komende zaterdag is alvast uitgesteld en ook het bekerduel tegen Visé van een week later komt in het gedrang omdat iedereen momenteel in quarantaine zit. (wrm)

28 september 2020

20:52 | RFC Liège | 1N
RFC Liège mag vanaf aankomende zaterdag 1200 supporters toelaten op Rocourt. Er zullen twee nieuwe tijdelijke tribunes worden geplaatst, zodat het stadion kan worden opgedeeld in vier “bubbels”. Tickets voor de aanstaande match tegen Francs Borains zijn vanaf dinsdag verkrijgbaar. (svh)

11:43 | KM Torhout – KFC Mandel United | 3AVVA & 1N
Maandagavond stond een oefenwedstrijd tussen KM Torhout en Mandel United (mix A- en B-kern) op het programma. De wedstrijd gaat niet door wegens quarantaine van de B-kern van Mandel United. (pvt)

27 september 2020

22:53 | Algemeen | 3AVVA
Na twee wedstrijden zijn alle 16 ploegen in 3AVVA reeds het maximum van de punten kwijt, het zal dus een reeks worden waarbij alle ploegen sterk aan elkaar gewaagd zijn. Enkele teams staan samen aan de leiding met vier punten, alleen Lochristi (dat zijn wedstrijd op Eppegem uitgesteld zag wegens corona bij de thuisploeg) staat nog met nul punten achter zijn naam. (pvt)

22:51 | KFC HO Kalken – FC Sint-Joris Sleidinge | PROV OVL 1 (& 3A)
9 op 9 voor HO I na een makkelijke 7-0-thuisoverwinning tegen Sleidinge. Opvallend: zeven verschillende spelers maakten de doelpunten. Ook Eendracht Zele heeft nog het maximum van de punten.
HO II wacht na drie speeldagen nog altijd op zijn eerste overwinning als debutant in derde provinciale. Dankzij een late gelijkmaker van invaller Bavo De Vuyst pakte Hogerop een verdiend punt. 1-1 en 2 op 9. (hok)

22:50 | K Rupel Boom FC – RFC Liège | 1N
Rupel Boom bleef steken op een billijk gelijkspel tegen FC Luik op speeldag 1 in eerste nationale. Veel duels en inzet, maar nagenoeg geen doelrijpe kansen. (lja)

22:48 | KM Torhout – Tempo Overijse | 3AVVA
KM Torhout verloor zaterdagavond van Tempo Overijse met 1-3. Bij de rust stond het 0-0, maar direct na rust werd Ballegeer door handspel in de zestien naar de kleedkamers gestuurd. Dehond zette de elfmeter om. Drie minuten later kreeg KM de doodsteek als Delorge er 0-2 van maakte (eigenlijk een own-goal van Vermeulen, want zonder zijn ongelukkig deviatie zou de bal er niet in gegaan zijn). De Houtlanders speelden een betere tweede helft met tien dan met elf en konden via Andries nog milderen tot 1-2 en enkele andere kansen creëren, maar risico’s achteraan werden afgestraft door Van Eyck die de 1-3-eindstand op het bord zette. Verdiende overwinning van de druivenjongens, maar een voetbaluitslag was slechts bijzaak gisteren na het slechte nieuws over Miguel Van Damme van Cercle Brugge. (pvt)

22:46 | SK Rapid Leest – ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft ook op Rapid Leest de volle buit mee naar huis genomen. Na 3 minuten werd al een doelpunt voor Geel afgekeurd. Even later werd het toch 0-1 via Nicolas Robin. In de tweede helft had Rapid nog enkele kansen, maar scoren lukte niet meer. (jbe)

22:44 | KFC Turnhout – KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor zag zijn eerste competitiewedstrijd uitgesteld vanwege 2 positieve coronagevallen in de kern. De hele kern moest veertien dagen in quarantaine en met amper 2 trainingen in de benen trok geelgroen naar Turnhout. De thuisploeg was de betere ploeg in het eerste half uur, maar doelman Arrazola De Onate hield zijn netten al bij al vrij makkelijk ongeschonden. Hakkens zorgde na een knappe aanval voor de 0-1 en kort voor de pauze scoorde Hannes van op de stip de 0-2. Turnhout bakte er na rusten nog weinig van en slikte zelfs nog een derde doelpunt. Het was uitblinker Dries Hulsmans die de 0-3 op het bord zette. Woensdag wacht voor Witgoor alweer een nieuwe opdracht wanneer Nijlen op bezoek komt. (wrm)

22:42 | KAC Betekom – KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
KFC Zwarte Leeuw wint na een zwaarbevochten wedstrijd met 1-2 op het natte kunstgrasveld van KAC Betekom. Doelpuntenmaker van dienst voor ‘de Leeuwen’ is – hoe kan het ook anders – targetspits en captain Wout Noeyens, wiens teller na 2 speeldagen al op 3 goals staat. Een sterk voetballend Zwarte Leeuw kon de wedstrijd in de eerste helft reeds beslissen, doch de spanning bleef erin tot de laatste minuut. Twee afgekeurde doelpunten – eentje aan elke kant – en een gele kaart voor ZWL-trainer Gert Jochems kruidden het wedstrijdverloop. Met dit hoopgevend resultaat tegen een club die de laatste jaren altijd vlot meedraait in de linkerkolom gaan de Leeuwen volgend weekend thuis op zoek naar een nieuwe overwinning tegen gehavende traditieclub KFC Diest. Met 4/6 staat Zwarte Leeuw op een voorlopige tweede stek achter leider Esperenza Pelt. (pme)

9:33 | Algemeen | 1N
De eerste uitslagen uit Eerste Nationale: (Bammens, Jeunen) THES 2-1 Winkel (Clyncke), (Mombomgo 2x) Patro Eisden 2-2 KSK Heist (Orye, Webers) & (Domoraud) La Louvière Centre 1-2 URSL Visé (Keita, Brrou). (wec)

25 september 2020

19:47 | KFC Mandel United – KFC Dessel Sport | 1N
Dessel speelt morgenavond niet tegen nieuwkomer Mandel United. In de Desselse kern heeft 1 speler namelijk positief getest op corona en de clubdokter heeft daarom besloten om de partij uit te stellen. De overige spelers worden maandag getest. (wrm)

11:37 | KFC Mandel United – KFC Dessel Sport | 1N
Geen voetbal voor de beloften van Dessel vanavond. Door enkele positieve coronagevallen in de beloftenkern van Mandel United wordt de partij uitgesteld. (wrm)

11:35 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1 & 3A
Bij HO I zijn Ruud Tack (lies), Jasper Buyl (mediale band knie), Cas Vanlangenhove (enkel) en Quinten van Wayenbergh (gebroken vinger) onbeschikbaar. HO I ontvangt zondag nieuwkomer Sleidinge.
Bij HO II revalideert aanwinst Lorenzo Bonne (enkel) bij de kine-praktijk Rehab & Prevention in Wetteren. Jonas De Mulder en Bauke Neus (scheenbeenvliesontsteking) zijn out. Davor Baes maakt vanavond zijn eerste minuten bij de beloften. (hok)

11:33 | K Racing Club Mechelen – KFC Diest | 3AVVB
KFC Diest dient klacht in na een vreemd doelpunt van Racing Mechelen. Deze zaterdag zal de klacht behandeld worden door de voetbalbond. (rcm)

24 september 2020

11:15 | Olympic Charleroi | Beker van België
Olympic Charleroi heeft Lierse Kempenzonen uit de Beker geknikkerd.  Het werd 2-1. Het winnende doelpunt werd gescoord in blessuretijd, nadat Lierse in de laatste officiële speelminuut nog de gelijkmaker had binnen gelegd. Scoreverloop: 39. Salibur 1-0, 90. Gillis 1-1, 92. Guedj 2-1. In de volgende ronde nemen les Dogues het op tegen Eendracht Aalst. (svh)

11:13 | KFC Heur Tongeren – Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
Heur Tongeren en Bocholt deelden gisteravond de punten in hun eerste competitiewedstrijd. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar kwam na 37 minuten spelen tegen de verhouding in op achterstand door een owngoal. Tongeren behield het overwicht ook in de tweede helft en een kwartier voor tijd leverde dat de verdiende gelijkmaker op van Olivier Geurts (1-1). (svh)

23 september 2020

22:36 | Algemeen | 1N
Zaterdag gaat de bal aan het rollen in de hoogste amateurdivisie van de Belgische voetbalpiramide. Ook op zondag staan er nog enkele wedstrijden van speeldag 1 geprogrammeerd. (wec)

22 september 2020

19:58 | URSL Visé | 1N
TRANSFER: URSL Visé heeft met Stefan Roef een nieuwe doelman aangetrokken. Dat was noodzaak door de blessure van eerste doelman Arthur Cremer. Roef (28) werd opgeleid bij Anderlecht en keepte ook voor Westerlo, Deinze, City Pirates en Winkel Sport. (svh)

17:06 | Patro Eisden Maasmechelen – KSK Heist | 1N
Patro Eisden mag tijdens de seizoensouverture van komende zaterdag tegen Heist 890 toeschouwers toelaten in het gemeentelijk sportpark. Op de sfeer- en hoofdtribune is er plaats voor 400 personen. In de VIP-ruimte mogen maximaal 90 personen naar binnen. (svh)

10:48 | KSC Lokeren-Temse – KVC Jong Lede | Beker van België
De bekerwedstrijd tussen Jong Lede en SC Lokeren-Temse wordt toch op Daknam gespeeld. Beide clubs vonden een akkoord om het thuisvoordeel om te keren, aangezien in Lokeren 2.375 fans toegang hebben tot het stadion. De partij vindt plaats op zaterdag 10 oktober om 20 uur. (vdv) (2AVVA)

21 september 2020

20:43 | KFC Witgoor Sport – KFC Nijlen | 3AVVB
De partij tussen Witgoor en Nijlen die afgelopen weekend moest worden uitgesteld omwille van 2 positieve coronagevallen bij Witgoor wordt op woensdag 30 september gespeeld. De aftrap is om 19u30. (wrm)

17:46 | Algemeen | Beker van België
Seraing -Blankenberge
Waasland-Beveren – Sp. Petegem
Knokke FC – OH Leuven
Lommel SK – VV Zelzate
Thes Sport – KMSK Deinze
Hades Kiewit – VC Westerlo
Rochefort – RWDM
Union St-Gillis – SK Heist
URSL Visé – Dessel Sport
RAAL La Louvière – RSD Jette
City Pirates – Rupel Boom
Ol. Charleroi/Lierse K. – Eendr. Aalst
FC Warnant – RFC Liège
FC Heur-Tongeren – RC Bambrugge/St. Ghislain Tertre-Hautrage
VC Jong Lede – Lokeren-Temse
Olsa Brakel – FCV Dender EH

17:42 | SKN Sint-Niklaas – KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout haalde het zaterdagavond gemakkelijk op overtuigende manier van degradant Sint-Niklaas met 1-4. Doelpunten kwamen voor rust van Vandelannoite en Simoens, na rust konden Neu en Andries verder uitdiepen naar 0-4. Lareff kon na voorafgaand buitenspel nog voor de eerredder aantekenen. De Houtlanders lieten het wel na om de score verder uit te diepen, het trof onder andere nog twee keer de lat, de score kon evengoed 1-8 geweest zijn. Zaterdag ontvangt Torhout de druivenjongens van Overijse, die 2-2 gelijkspeelden tegen promovendus Rhodienne-de-Hoek, op De Velodroom. (pvt)

17:40 | KFC Dessel Sport | 1N
Dessel speelt de volgende ronde in de beker van België tegen reeksgenoot Visé. De wedstrijd staat op zondag 11 oktober gepland in Visé. (wrm)

20 september 2020

21:42 | ASV Geel – KVV Vosselaar | PROV ANT 1
Geel heeft nu ook zijn eerste thuismatch van het seizoen gewonnen, Vosselaar was de tegenstander van dienst. De bezoekers moesten het spel ondergaan. Na 20 minuten spelen werd Mbuta diep gestuurd en hij werkte beheerst af. In de tweede helft tekende Blanker met een pegel voor de 2-0. Even leek het nog spannend wanneer de bezoekers de 2-1 lukten. In de slotfase maakte MacDonald nog de 3-1 vanaf de stip. (jbe)

21:39 | Hoogstraten VV – KFC Dessel Sport | Beker van België
Vijf dolle minuten volstonden voor Dessel om voorbij Hoogstraten te geraken in de beker van België. Cerigioni had halfweg de eerste helft voor de bezoekende voorsprong gezorgd, maar meteen na rusten scoorde Fall vanuit de kluts en stond het 1-1. Dessel duwde het gaspedaal even in en Dufour en Breugelmans zorgden voor de 1-2 en de 1-3. Bij Dessel kwam Vanhaen opnieuw in de ploeg waardoor Haddouchi op de bank moest starten. Vansimpsen kreeg in de spits de voorkeur op Mathei. Boulaouiali viel naast de kern. (wrm)

9:55 | KFC Zwarte Leeuw – KVK Wellen | 3AVVB
Zwarte Leeuw wist zijn eerste wedstrijd van de competitie af te sluiten met een zakelijk gelijkspelletje tegen KVK Wellen. De Limburgers stonden na een dik halfuur op 0-2, hoewel het tweede doelpunt werd gescoord na een aanslag op Van Parys, die gehavend op de grond kreunde van de pijn. Net voor de koffie kwam goudklomp en chouchou Endrit Voca naar binnengesneden vanop links om de bal daarna enig mooi in de linkerbovenhoek te krullen: 2-1-ruststand. Zwarte Leeuw kwam met goede moed uit de kleedkamer en drong Wellen terug in de zestien meter. Duels werden hitsiger en Wellen trapte alle ballen naar voren die gevaarlijk waren. Rond minuut 70 floot de ref een penalty voor Zwarte Leeuw na een vermeende trekfout op spits Noeyens in een cornerfase. Niemand heeft evenwel gezien wat er gebeurd is, doch van protest uiteraard geen sprake langs Leeuwenkant. Noeyens pegelde de bal in de linkerhoek en de bordjes hingen gelijk: 2-2. Na een klein slotoffensief van Zwarte Leeuw zagen we een grote kans voor KVK Wellen en een groot applaus voor Endrit Voca die werd gewisseld, en floot de scheids vervolgens de eerste competitiewedstrijd af. Wellen nam het punt mee waarvoor ze waren gekomen en Zwarte Leeuw ging met opgeheven hoofd de kleedkamers in na een goede tweede helft. Volgende week zoeken de Leeuwen een eerste driepunter op het pittige kunstgrasveld van KAC Betekom. (pme)

19 september 2020

18:00 | K Lyra-Lierse – RAAL La Louvière | Beker van België
Voor Lyra-Lierse (2AVVB) eindigde het bekeravontuur gisterenavond. Na een fel bevochten en zeer genietbare wedstrijd moest het de duimen leggen tegen RAAL (2ACFF) met 0-1. De bezoekers scoorden in de 81ste minuut via Franco. Daarvoor hadden thuisspelers Vets – kopbal van de lijn geweerd – en Van Goylen – alleen voor de doelman – de kans om de score te openen. Lyra-Lierse, dat spelmaker Seppe Kil uit voorzorg aan de kant hield, trekt nu woensdag naar Hasselt voor de eerste competitiewedstrijd. (gve)

18 september 2020

21:20 | RFC Liège | 1N
Artikel Club Luik mikt op top vier in Eerste Nationale

15:20 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
SC Lokeren-Temse kreeg van minister Ben Weyts vandaag de goedkeuring om vanaf heden 2.375 fans te ontvangen op Daknam. De ticketverkoop voor de bekerwedstrijd tegen Wielsbeke (PROV WVL 1) werd opnieuw opgestart, nadat eerder de eerste 400 tickets reeds verkocht werden. Verder meldt de club dat er reeds 1.700 abonnementen de deur uit zijn. (vdv)

11:21 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1 & 3A
Bij HO I zijn Ruud Tack (lies), Jasper Buyl (mediale band knie) en Quinten Vanwayenbergh (gebroken vinger) onbeschikbaar. Brent Lauwrensens (bloeduitstorting) keert terug in de kern na het gemist openingsweekend. HO I trekt zondag naar nieuwkomer Grembergen.
Bij HO II revalideert aanwinst Lorenzo Bonne (enkel) bij de kine-praktijk Rehab & Prevention in Wetteren. Davor Baes is begonnen aan het individuele werk op het terrein. Jonas De Mulder en Bauke Neus (scheenbeenvliesontsteking) zijn out. Mathieu Van Wassenhove is gestopt na een verhaal van te veel blessures. (hok)

08:40 | Algemeen | Beker van België
De match tussen Londerzeel en THES Sport van vanavond is het startschot voor de vierde ronde van de Beker. We zetten het volledige bekerprogramma van dit weekeinde voor u op een rij:

vrijdag 18 september 2020: 20:30 Londerzeel – Thes Sport | zaterdag 19 september 2020: 19:30 Hoogstraten – Dessel Sport, 19:30 Voorwaarts Zwevezele – KSC City Pirates, 19:30 Vorselaar – RFC Liège, 19:30 Ganshoren – Dender, 20:00 R Mons 44 – Olsa Brakel, 20:00 Heur Tongeren – Esperanza Pelt, 20:00 Heist – Lochristi, 20:00 Rebecq – Sparta Petegem (update: forfait, 0-5), 20:00 RES Durbuy – RC Hades, 20:00 Crossing Schaerbeek – Royal Knokke FC,  20:30 Eendracht Aalst – Jeunesse Tamines | zondag 20 september 2020: 16:00    URSL Visé – La Louvière Centre,  16:00     Blankenberge – KRC Gent, 16:00 Warnant – Entité Manageoise, 16:00 Francs Borains – Zelzate, 16:00 Rupel Boom – Olympia Wijgmaal, 16:00 Bambrugge – SG-Tertre-Hautrage, 16:00 Jong Lede – Patro Eisden, 16:00 RSD Jett – Braine, 16:00 Bilzerse Waltwilder – Rochefort, | woensdag 23 september 2020: 19:30 Olympic Charleroi   Lierse Kempenzonen               

08:33 | KFC Dessel Sport | 1N
Voor het bekerduel tegen Hoogstraten van komende zaterdag kan coach Lunenburg opnieuw rekenen op Dimitri Vanhaen, die genezen is. Jari Mariën heeft de trainingen met de groep hervat, maar is nog niet wedstrijdfit (wrm).

17 september 2020

15:32 | KSK Heist | 1N
Nicolas Orye blijft dan toch bij KSK Heist. De centrumspits probeerde deze zomer een stapje hogerop te geraken, maar slaagde er niet in een nieuwe club te vinden. Oreye verlengde zijn verbintenis in Heist met één seizoen. (svh)

16 september 2020

22:01 | Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
De velden van Bocholt zijn de komende tien dagen verboden terrein voor alle jeugdspelers, de beloftenploeg en het damesteam. Deze beslissing is genomen nadat twee trainers en één speler van de club besmet zijn geraakt met het coronavirus. De trainingen en wedstrijden van de eerste ploeg zijn vooralsnog niet afgelast. (svh)

21:46 | R Cappellen FC | 2AVVB
Maxim Volant wordt dan toch niet geschorst na een vermeende elleboogstoot in de voorbije bekerwedstrijd van Cappellen FC. Op basis van het scheidsrechtersverslag schoof men een schorsing van drie speeldagen naar voren, maar de verdediger verdedigde zich succesvol en werd vrijgesproken. (wec)

11:15 | K Berchem Sport | 2AVVB
De achterkant van de staantribune van het Rooi zal de komende tijd over een lengte van circa 70 meter worden opgeleukt met een fraaie graffiti. Het kunstwerk komt tot stand via een samenwerking tussen supporters van Berchem Sport, het clubbestuur en de gemeente. (svh)

15 september 2020

20:42 | Algemeen | 1N
Morgen staat een bijeenkomst op de rol tussen de voetbalbond, Voetbal Vlaanderen en de ACFF. Onderwerp van gesprek is de vraag of Eerste Nationale na het faillissement van Roeselare wordt aangevuld met een ploeg uit de tweede amateurafdeling of dat de reeks wordt afgewerkt met vijftien ploegen. Wanneer er wordt besloten de reeks aan te vullen tot zestien teams, zijn Bocholt en RAAL de gegadigden de plaats van Roeselare in te nemen. (svh)

16:37 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
SC Lokeren-Temse heeft bij Stad Lokeren een dossier ingediend om 2.350 fans toe te laten in het Daknamstadion. De komende dagen hoopt de club groen licht te krijgen. Op zaterdag 19/9 staat de bekermatch tegen Wielsbeke op de agenda, woensdag 23/9 volgt dan de competitieopener tegen Harelbeke. Beide partijen vinden in eigen huis plaats. (vdv)

11:33 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1 & PROV OVL 3A
Aan de vooravond van de competitie pakte HO Kalken uit met een primeur: een eigen digitale fanshop. Redelijk uniek voor een kleine club in het provinciaal voetbal. Meer info op http://www.jackprint.be/hokalken. (hok)

11:31 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Door 2 positieve gevallen van corona in de spelerskern heeft burgemeester Kris Van Dijck van Dessel beslist dat Witgoor zaterdag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen niet mag spelen. Er wordt dus niet gewacht op een hertest van de hele kern. Witgoor zou de competitie normaal openen tegen nieuwkomer Nijlen. Benieuwd of alle burgemeesters van het land dezelfde beslissing zullen nemen wanneer er in hun gemeente dezelfde situatie zich zou voordoen. (wrm)

10:20 | Algemeen | 2AVVB
Opmerkelijke wending in de tweede afdeling B. Maar liefst acht ploegen wisten zich te plaatsen voor de vierde ronde van de Beker. Deze acht zouden in de eerste speelronde van de competitie uitgerekend moeten spelen tegen de acht ploegen uit de reeks die zich NIET wisten te kwalificeren. De volledige speelronde dient dus te worden verplaatst. De kalendercommissie wees daarom woensdagavond 23 september aan als de nieuwe speeldag. (svh)

8:46 | Lierse K – RVC Hoboken | Beker van België
Lierse Kempenzonen ontvangt vanavond tweedeprovincialer RVC Hoboken op het Lisp in de laatste match van de derde ronde van de Croky Cup. De winnaar speelt een ronde verder tegen Olympic Charleroi, dat afgelopen weekend Sprimont uitschakelde (6-3). (svh)

14 september 2020

11:55 | Algemeen | Beker van België
De uitslagen van de zondag gespeelde wedstrijden in de derde ronde van de Beker van België op een rij. Bij gelijke stand na 90 minuten volgde een penaltyreeks. De ploegen met een * wisten die te winnen:
RFC Liège – Stade Waremmien 3-1
Raeren-Eynatten – KVV Zelzate 0-4
KVC Jong Lede – Schoonbeek-Beverst 2-0
Achel VV – Entité Manageoise 1-3
Warnant – RFC Meux 1-1
Lyra-Lierse – Berchem Sport 2-1
Eendracht Aalst – Winkel Sport 3-1
St. Dimpna – Rupel-Boom 0-4
URSL Visé – SK Munkzwalm 5-0 ff
RCS Brainois – KFC Zwarte Leeuw 2-0
KRC Bambrugge – V Ardennen 2-1
Oppagne – SK Lochristi 1-3
JS Taminoise – KFC Herent 2-1
Renaissance Mons 44 – AC. Hombourg 1-1
Tilleur – R. Knokke FC 0-6
Ganshoren – KSV Oudenaarde 4-0
Mandel Utd – Zwevezele 0-0
Gosselies Sports – OG Vorselaar 1-3
Francs Borains – KSC Dikkelvenne 2-0
KSK Londerzeel – Gullegem 3-0
Dessel Sp. – Symphorinois 1-0
Couvin-Mariembourg – Bilzerse Waltwilder 1-1
RC Lauwe – Crossing Schaerbeek 1-3
St-Ghisl. Tertre-Hautrage – KVK Tienen 2-1
Bree-Beek – Wielsbeke 2-3
Rebecquoise – Roeselare 5-0 ff
Diegem Sport – Olsa Brakel 0-1
Sporting Hasselt – Lokeren-Temse 1-1*
Patro Eisden – Stockay Warfusée 3-0
Voorde Appelterre – Sparta Petegem 0-3

13 september 2020

21:42 | KFC Dessel Sport – RFCR Symphorinois | Beker van België
Dessel kon pas in het slot van een slappe partij afstand nemen van Rapid Symphorinois. Stig Engelen zorgde in de 89ste minuut voor het enige doelpunt van de partij. In de volgende ronde bekert Dessel op het veld van Hoogstraten. (wrm)

21:12 | FC Esperanza Pelt – Spouwen-Mopertingen | Beker van België
Spouwen-Mopertingen verloor zaterdagavond met 5-3 in Pelt. SPM begon zonder Poell (blessure), Weeghmans (geschorst) en Voorjans, die tijdens de opwarming uitviel. Het jonge SPM probeerde er voetballend uit te komen en dat lukte af en toe aardig wat resulteerde in de 0-1 op penalty. Hierna nam Pelt meer initiatief en speelde sterk in duel, waar Mopertingen het moeilijk mee had. Dat resulteerde in een 2-1-ruststand. Net na de rust viel een voorzet op de rug van een Pelt-aanvaller en de bal dwarrelde binnen. Hierna was de match gespeeld. Pelt loerde op de counter en liet SPM komen. Pelt gaat verdiend door na een 5-3-zege. Bij Spouwen-Mopertingen viel het gebrek aan gestalte en duelkracht op. Werk aan de winkel dus. (frr)

13:49 | RFC Liège – Royal Stade Waremmien Football Club | Beker van België
RFC Liège verkocht al snel alle beschikbare toegangskaarten voor de bekerwedstrijd van vanmiddag tegen Stade Waremmien. Voor alle fans die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, zendt de Luikse club de wedstrijd via een livestream uit op RFCL TV. De match is vanaf 16.00 uur te volgen via de website van de club. (svh)

13:41 | Algemeen | Beker van België
Uitslagen derde ronde Beker van België van vrijdag en zaterdag:
11/09
KRC Mechelen – La Louvière Centre 0-4
12/09
Union Namur FLV – RSD Jette 1-2
Marloie – RAAL La Louviere 1-3
Racing Club Harelbeke – Ol. Wijgmaal 0-1
Pont-à-Celles-Buzet – Hoogstraten VV 2-3
KVC Houtvenne – Heur-Tongeren 1-1 (3-4)
RC Hades Kiewit – Herk-De-Stad FC 3-1
Thes Sport – Menen 3-0
Esperanza Pelt – Spouwen-Mopertingen 5-3
Durbuy – RSC Verlaine 2-1
Rochefortoise – Westhoek 4-1
Olympic Charleroi – FCB Sprimont 6-3
City Pirates – Wolvertem Merchtem 3-0
Racing Club Gent – VW Hamme 3-1
KSK Ronse – Blankenberge 1-2
KSK Heist – CS Onhaye 3-0
Bertem-Leefdaal – Dender 0-1

12 september 2020

22:22 | K Kontich FC – ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft zijn debuutwedstrijd in Eerste provinciale gewonnen. Op bezoek bij Kontich werd het 0-1. De thuisploeg voetbalde een aantal mooie kansen bij elkaar, maar Geel-doelman Belkouch stond telkens pal. Sherjill MacDonald bracht Geel, gesteund door een 100-tal supporters, in extase met de 0-1. (jbe)

13:45 | KFC Witgoor Sport – SKN Sint-Niklaas | 3AVVA & 3AVVB
De oefenwedstrijd tussen Witgoor en Sint-Niklaas die deze namiddag op het programma stond is in laatste instantie geannuleerd. (wrm)

11 september 2020

19:40 | URSL Visé – SK Munkzwalm | Beker van België
URSL Visé heeft zich zonder te spelen geplaatst voor de volgende bekerronde. De club zou deze zondag in de derde ronde moeten spelen tegen Munkzwalm, maar deze wedstrijd kan geen doorgang vinden omdat een van de spelers van die club positief testte op Covid-19. Volgens de regelgeving rondom corona verliest de ploeg die om die reden forfait moet geven automatisch de wedstrijd. De volgende tegenstander wordt vanavond al bekend, want de Walen lootten de winnaar van het duel Racing Mechelen – La Louvière Centre. (svh)

14:40 | KSV Roeselare – RUS Rebecqoise | Beker van België
KSV Roeselare (1N) geeft forfait voor de derde ronde van de Beker van België. Tegenstander RUS Rebecqoise (2ACFF) plaatst zich hierdoor zonder zich te hoeven inspannen voor de volgende bekerronde. (svh)

11:31 | RFC Liège – R Stade Waremmien FC | 1N & 2ACFF
Zondag staan Club Luik en Stade Waremme tegenover elkaar in de derde bekerronde. Dat wordt bij wijze van spreken een confrontatie tussen RFC Liège 1 en RFC Liège 2. Bij Waremme spelen namelijk maar liefst elf spelers met een verleden bij Sang & Marine. Steve Dessart, Sébastien Gonzatti, Marin Lacroix, Jonathan Fondaire, Martin Saint-Mard, Raphael Angiulli, Lucas Dichiara, Alexandre Loyaerts, Max Julin, Tristan Merchie en Maxime Raskin droegen ooit allemaal de rood-blauwe clubkleuren van stamnummer 4. (svh)

09:40 | Algemeen | Beker van België
Vanavond gaat in het Oscar Vankesbeeckstadion in Mechelen de derde ronde van de Beker van België van start met het duel Racing tegen La Louvière Centre. In de derde ronde stromen ook de ploegen uit Eerste Nationale in. Wij zetten het programma voor u op een rij:

vrijdag 11 september 2020: 20:30 Racing Mechelen – La Louvière Centre | zaterdag 12 september 2020: 19:00 Union Namur – Jette, 19:00 Houtvenne – Heur Tongeren, 19:00 Marloie Sport – RAAL La Louvière, 19:00 PAC Buzet – Hoogstraten, 19:00 Harelbeke – Olympia Wijgmaal, 19:30 Thes Sport – Toekomst Menen, 19:30 Hades – Herk, 20:00 KRC Gent – VW Hamme, 20:00 Olympic Charleroi – Sprimont, 20:00 City Pirates Antwerpen – Wolvertem Merchtem, 20:00 Rochefort – Westhoek, 20:00 Esperanza Pelt – Spouwen-Mopertingen, 20:00 Heist – Onhaye, 20:00 Ronse – Blankenberge, 20:15 Bertem-Leefdaal – Dender | zondag 13 september 2020: 14:30 Raeren-Eynatten – Zelzate, 15:00 Jong Lede – Schoonbeek-Beverst, 16:00 Gosselies Sports – Vorselaar, 16:00 Sint-Dymphna – Rupel Boom, 16:00 URSL Visé – Munkzwalm, 16:00 Lyra-Lierse Berlaar – Berchem Sport, 16:00 Patro Eisden – Stockay-Warfusée, 16:00 Sporting Hasselt -Lokeren-Temse, 16:00 Dessel Sport – Rapid Symphorinois, 16:00 RFC Liège – Stade Waremme, 16:00 Oppagne-Wéris – Lochristi, 16:00 SG-Tertre-Hautrage – Tienen, 16:00 Francs Borains – Dikkelvenne, 16:00 Rebecq – KSV Roeselare, 16:00 Jeunesse Tamines – Herent, 16:00 Braine – Zwarte Leeuw, 16:00 Voorde Appelterre – Sparta Petegem, 16:00 Groen Star Beek – Wielsbeke, 16:00 Diegem Sport – Olsa Brakel, 16:00 Londerzeel – Gullegem, 16:00 Mandel United – Voorwaarts Zwevezele, 16:00 Bambrugge – Vlaamse Ardennen, 16:00 Achel – Entité Manageoise, 16:00 RFC Tilleur – FC Knokke, 16:00 Couvin-Mariembourg – Bilzerse Waltwilder, 16:00 Eendracht Aalst – Sint-Eloois-Winkel, 16:00 RES Durbuy – Verlaine, 16:00 Mons – Hombourg, 16:00 Warnant – Meux, 16:00 Ganshoren – Oudenaarde, 16:00 RC Lauwe – Crossing Schaerbeek | dinsdag 15 september 2020: 19:30 Lierse K – Hoboken

09:27 | KFC Witgoor Sport- SKN Sint Niklaas | 3AVVB & 3AVVA
Witgoor heeft nog een laatste oefenwedstrijd aan zijn programma toegevoegd. Het speelt morgen in eigen stadion tegen Sint Niklaas. De aftrap is om 15u00 (wrm)

10 september 2020

16:07 | RFC Tournai – KSK Ronse | 3ACFF & 2AVVA
KSK Ronse won de (voorlopig) laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding niet. In Doornik werd het 1-1. Het doelpunt van de bezoekers werd gescoord door Ayrance Leganase. Vanaf nu is het voor Ronse uitkijken naar de bekerwedstrijd tegen KSC Blankenberge komende zaterdag om 20u, in het vernieuwde Orphale Cruckestadion (kunstgras). (jgo)

16:02 | KFC Dessel Sport – KFC Witgoor Sport | 1N & 3AVVB
Witgoor won het prestigduel tegen Dessel met 0-2. Vansimpsen dreigde vroeg in de partij maar de paal en een uitstekende bezoekende doelman Arrazola de Onate, vorig seizoen nog tweede doelman bij Dessel, hielden de spits van een doelpunt. Aan de overzijde trapte Blockx wel raak. Na rusten was er nog weinig opwinding behalve toen Geladé de doorgebroken Blockx neerhaalde en tot eenieders verbazing met slechts geel weg kwam. In het slot legde Blockx de bal nog panklaar voor Jannes om er 0-2 van te maken. (wrm)

16:00 | KM Torhout – KSKV Zwevezele | 3AVVA & 2AVVA
KM Torhout speelde een laatste maar zeer verdienstelijke oefenwedstrijd tegen KSKV Zwevezele, een titelfavoriet uit 2AVVA en meteen ook de beste tegenstander uit de voorbereiding. Halfweg de eerste helft kon Timmerman de 0-1-ruststand op het bord zetten. Kort na rust kregen de bezoekers een lichte strafschop en Yagan kon de 0-2-eindstand netten. De Houtlanders kregen in de tweede helft wel nog de betere kansen maar scoren lukte niet. Beide teams misten wel enkele basisspelers. (pvt)

9 september 2020

12:13 | KFC Dessel Sport – KFC Witgoor Sport | 1N & 3AVVB
Vanavond speelt Dessel in eigen stadion nog een oefenwedstrijd tegen dorpsgenoot Witgoor. De aftrap is om 19u30. Na afloop wordt in de loges gestart met de verkoop van abonnementen voor het komende seizoen. De prijzen zijn als volgt: staanplaatsen €120, zitplaats vak E €150, zitplaats vak A €200, eretribune €275. (wrm)

12:03 | RFC Liège – URSL Visé | 1N
Op Rocourt stonden gisteravond de reeksgenoten RFC Liège en URSL Visé tegenover elkaar in een oefenmatch. De Luikenaren kwamen al na twaalf minuten met tien man te staan na een rode kaart voor Benjamin Van der Ackerveken. In een vrij gelijk opgaande wedstrijd wist Visé uiteindelijk uit te lopen naar 0-2. Matisse Thuys scoorde nog voor de rust uit een vrije trap en Loïc Reciputi verdubbelde de voorsprong in de tweede helft met een droge knal. Jonathan D’Ostilio verzilverde tien minuten voor het einde een penalty en bracht daarmee de eindstand op het bord (1-2). In de slotfase moest ook Axel Bonemme (Visé) nog met rood naar de kant. (svh)

8 september 2020

15:03 | KSV Roeselare | 1N

7 september 2020

9:52 | Spouwen-Mopertingen – SC Montignies | Beker van België
Spouwen-Mopertingen wint met 4-0 van Montignies. Mopertingen kwam na 10 minuten al op voorsprong na een mooie aanval. Na 35′ werd het via Voorjans 2-0. Net voor rust moest SPM terecht met tien verder na een tweede gele kaart voor Weeghmans. Na de rust konden de bezoekers met een man meer geen vuist maken en werd het nog 4-0 dankzij 2 goals van Cokgezen Reda. (frr)

9:48 | KFC HO Kalken – FC Destelbergen | PROV OVL 1 & PROV OVL 2
HO Kalken I sloot gisteren de voorbereiding af met een 4-1-thuisoverwinning tegen FC Destelbergen (tweede provinciale). Jonah Wymeels (2), Bram Decuyper en Brecht Cnockaert maakten de Kalkense doelpunten. (hok)

6 september 2020

21:27 | FC Gullegem – KFC Witgoor Sport | Beker van België
Witgoor (3AVVB) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de derde ronde van de Beker van België. Geelgroen zorgde nochtans voor de eerste dreiging, maar Blockx kon net niet bij de goede voorzet van Theys om de lokale doelman te verslaan. Gullegem (2AVVA) was efficiënter en na 9 minuten stond het 2-0 voor de thuisploeg. Witgoor bleek niet meteen aangeslagen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Jansen, Hannes en de ingevallen Hakkens kwamen echter niet tot scoren. Toen Lutun er 3-0 van maakte, was de partij gespeeld. Doelpunten: 4’ Vansuypeene 1-0, 9’ Coopman 2-0, 53’ Lutun 3-0. (wrm)

21:22 | KV Eendracht Aalter – KM Torhout | PROV OVL 1 & 3AVVA
Alweer een tegenvallend resultaat voor KM Torhout dat op het ambitieuze Eendracht Aalter 2-2 gelijkspeelde. KM kwam 0-1 voor nadat Simoens het ganse veld overstak en dan kon afleggen tot bij Vanhaecke die de voorsprong op het bord zette. Bij een vrije trap kon Malfroy de gelijkmaker intikken vlak na rust. KM kwam terug op voorsprong nadat Seron een hoekschop van Vanhaecke inkopte, maar kort voor het einde opnieuw een domper op stilstaande fase waarbij Malfroy voor zijn tweede van de dag aantekende. De Houtlanders blijven goed voetbal spelen, maar vermijdbare tegendoelpunten zorgen ervoor dat het moeilijk blijft om een wedstrijd winnend af te sluiten. (pvt)

10:18 | RC Hades Kiewit Hasselt – Tempo Overijse | Beker van België
RC Hades nam het in de Croky Cup op tegen Tempo Overijse. De 2-0-eindstand was al aan de rust bereikt. Jelle Vanratingen en Michael Caubergs waren de doelpuntenmakers. (svh)

10:14 | SK Berlare – KFC Heur Tongeren | Beker van België
KFC Heur Tongeren heeft zijn wedstrijd in de tweede bekerronde uit bij SK Berlare met 1-2 weten te winnen. Moussa Camara opende de score, waarna Berlare uit een hoekschop weer langszij kwam. Het was Arne Libotte die de overwinning voor de Limburgers veilig stelde. (svh)

10:13 | ASV Geel – KFC Dessel Sport | PROV ANT 1 & 1N
Dessel heeft de vriendschappelijke derby van ASV Geel gewonnen met 1-4. Geel kwam tijdens een sterke eerste helft voor via Tom Janssens na een slechte terugspeelbal van Goor. Dessel kwam pas na de (overdreven) uitsluiting van Jean-Michel Hoebregs, en nadat coach Lunenburg een resem wissels had doorgevoerd, opzetten. Dessel ging erop en erover met 1-4, Doelman Belkouch kon de schade nog beperken. Doelpunten: 4′ Janssens 1-0, 47′ Haddouchi 1-1, 65′ Boulaouali 1-2, 75′ Breugelmans 1-3, 83′ Dufour 1-4. (jbe & wrm)

5 september 2020

15:54 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke ging vandaag in een oefenpartij met 3-1 de boot in tegen eersteklasser KV Oostende. Namens RKFC scoorde Koçur. (wec)

9:38 | Royal Excelsior Virton | 2ACFF
Vrijdag volgde dan eindelijk de uitspraak in de zaak die Virton had aangespannen tegen de voetbalbond. De rechtbank wees de eis van de club (terug toegelaten worden tot 1B) af. Virton zal dus gewoon moeten starten in de tweede amateurliga. Een beslissing met ver strekkende gevolgen, want een faillissement lijkt nu onafwendbaar. (svh)

4 september 2020

17:57 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden en Lommel SK maakten gebruik van de interlandbreak en speelden deze middag een oefenwedstrijd achter gesloten deuren in het Soevereinstadion. Patro kwam al na 5 minuten op voorsprong door een own goal. Davy Brouwers verdubbelde de score nog voor de rust. In de tweede helft volgden nog twee goals op penalty, waaronder de 1-3 van Yannick Reuten. (svh)

15:34 | KV Sint-Gillis – KFC HO Kalken | PROV OVL 2 & PROV OVL 1
HO Kalken I behaalde woensdagavond een 1-2-uitoverwinning bij St-Gillis uit Dendermonde (tweede provinciale). Lukas Poppe en Warre Neus (HO II) zetten een 1-0-achterstand om in een 1-2-zege na 4 x 30′. (hok)

3 september 2020

12:39 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Isaac Tshipamba heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract (met optie) bij het ambitieuze KSV Roeselare. De bij Lyon opgeleide winger komt over van het Franse Angers. (wec)

12:10 | Royal Excelsior Virton | 2ACFF
Virton geeft forfait voor de bekermatch van komend weekeinde tegen Bambrugge. De club uit de Gaume, door de licentiecommissie van 1B naar Tweede Amateur gekegeld, heeft geen coach meer en bijna alle spelers hebben inmiddels andere oorden opgezocht. Formeel wacht Virton nog steeds op de een dezer dagen te verwachten uitspraak van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel. De club heeft geëist te mogen terugkeren in 1B. De voortekenen zijn evenwel slecht en inmiddels hangt l’Excel een faillissement boven het hoofd. (svh)

11:58 | Witgoor Sport Dessel KSK Weelde | 3AVVB & 2PROV ANT
Witgoor won met 5-0 van Weelde. Coach De Ceuster gebruikte bijna zijn volledige kern. Enkel Jaspers (verzwikte enkel) ontbrak. Aanwinst Cristiano Daniel Saraiva maakte zijn debuut. Hendryckx moest in het slot afhaken met een lichte blessure aan de kuit. Zondag trekt Witgoor naar Gullegem voor de tweede ronde van de Beker van België. (wrm) 

11:52 | KSAV St. DimpnaKFC Dessel Sport | 2PROV ANT & 1N
Dessel haalde het vlot van tweedeprovincialer St. Dimpna. Al na 2 minuten kon Boulaouali de score openen. Uiteindelijk stond er na 90 minuten een droge 0-7 op het bord. Bij Dessel kregen heel wat spelers rust, waaronder doelman Kustermans zodat aanwinst Gian Geladé onder de lat mocht plaats nemen. Vansimpsen en Boulaouali, die afgelopen zaterdag nog forfait moesten geven voor de oefenpartij tegen Londerzeel, konden opnieuw aantreden. Zaterdag speelt Dessel om 19u30 een volgende oefenwedstrijd op het veld van ASV Geel. Doelpunten: 2’ Boulaouali 0-1, 10’ Verbeek 0-2, 18’ Boulaouali 0-3, 32’ en 34’ Breugelmans 0-4 en 0-5, 60’ Boulaouali 0-6, 65’ Vansimpsen 0-7. (wrm)  

11:47 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft linksbuiten Mory Keita vast weten te leggen. De 24-jarige geboren Ivoriaan trainde al enige tijd mee in het Stade de la Cité de l”Oie en is afkomstig van AFC Tubize. Eerder speelde gij in Frankrijk voor Sedan, US Sainte-Anne de Vertou en Martigues. (svh) 

11:43 | KFC Heur Tongeren – FC Herderen Millen | 2AVVB & PROV LIM 1
KFC Heur Tongeren speelde gisteren met 0-0 gelijk tegen Herderen Millen. Tongeren had, met het oog op de bekerwedstrijd tegen Berlare van komende zaterdag, de meeste basisspelers aan de kant gelaten en liet een behoorlijk aantal jeugdspelers minuten maken. (svh) 

11:40 | ASV Geel – KFC Diest | PROV ANT 1 & 3AVVB
ASV Geel heeft met 2-1 gewonnen van KFC Diest. Tijdens de eerste helft zag de Geelse defensie meermaals sterretjes. Doelman Belkouch moest zich meermaals met puike reddingen onderscheiden, maar kon niet voorkomen dat Diest met 0-1 de rust in ging. De tweede helft kwam Geel furieus uit de kleedkamer. Kamil Geerinckx liep de hele Diestse defensie uiteen en werkte koel af. Geel bekroonde een sterke tweede helft met de 2-1.  “De zotten” kregen meermaals de kans om verder uit te lopen, maar lieten de mogelijkheden onbenut. (jbe) 

11:36 | KSCT Menen – KM Torhout | 2AVVA & 3AVVA
KM Torhout verloor gisteren alweer door weggeefdoelpunten tegen een ploeg die een reeks hoger speelt. De Houtlanders startten met een zeer jonge ploeg en KSCT Menen (2AVVA) kwam al na 3 minuten op voorsprong via Harinck. Ballegeer en Couwyzer konden de bezoekers op voorsprong brengen maar een na enorme flater achterin zorgde Sané voor de 2-2 ruststand. Een verdiend gelijkspel werd vijf minuten voor affluiten opnieuw teniet gedaan als Sucaet opnieuw kon profiteren van een domme actie bij Torhout. En met nog één minuut op de klok kon Sané de 4-2 eindstand aantekenen. Simoens mistte voor Torhout in de laatste seconde nog een strafschop. KM Torhout was na Gullegem en Harelbeke opnieuw niet de mindere maar domme fouten blijven de ploeg nekken. (pvt)

2 september 2020

16:15 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Jordan Massengo (30) verlaat RWDM en tekent voor twee seizoenen (plus optie) bij KSV Roeselare. De middenvelder voegt een stevige brok ervaring toe aan de selectie. (wec)

11:45 | RFC Liège – RCS Verlaine | 1N & 2ACFF
Kersverse aanwinst Gaël Kakudji was gisteravond meteen al trefzeker voor RFC Liège. In zijn debuutwedstrijd tegen RCS Verlaine nam de nieuweling de openingstreffer voor zijn rekening. Michael Lallemand tekende voor de andere treffer in de oefenmatch, die dus eindigde in 2-0. (svh)

11:43 | KFC Houtvenne | 2AVVB
TRANSFER: KFC Houtvenne maakte gisterennamiddag de komst van Augusto Da Silva bekend. Hij komt transfervrij over van Lierse K. (yvl)

11:40 | ASV Geel | PROV ANT 1
TRANSFER: ASV Geel haalt Rudy Lumanza terug in huis. Hij sloot vorige week al aan op training en pikte al speeltijd mee tegen Zepperen. ‘Turbo Rudy’ is nog steeds erg geliefd onder de supporters, die hem bij elk balcontact toezongen. (jbe)

1 september 2020

21:50 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
TRANSFER: Met het vastleggen van Henk Dijkhuizen heeft Patro Eisden zijn broodnodige defensieve versterking beet. Uitbreiding van het verdedigende compartiment was noodzakelijk geworden door het langdurig wegvallen van de gekwetste Raoul Kenne. Met Dijkhuizen haalt coach Stijnen een man met de nodige Eredivisie-ervaring binnen. De vleugelverdediger speelde met Sparta en Roda JC heel wat jaren op het hoogste niveau in Nederland. Vorig seizoen kwam Dijkhuizen uit voor TOP Oss (svh)

21:48 | KFC Witgoor Sport – KSK Weelde | 3AVVB & PROV ANT 2
Witgoor speelt morgenavond gastheer voor tweedeprovincialer Weelde. Dat is de huidige club van Ward Hoskens, die vorig seizoen nog onder de lat stond bij geelgroen maar zijn contract niet verlengd zag worden. (wrm)

21:47 | KSAV St. Dimpna – KFC Dessel Sport | PROV ANT 2A & 1N
Dessel maakt morgenavond de verplaatsing naar St. Dimpna waar vorig seizoen Jef Vanhamel en Roel Van Hoof nog in de trainersstaf zaten. De aftrap is om 19u30. (wrm)

12:12 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
TRANSFERS: SC Lokeren-Temse heeft zich op de slotdag van de transferperiode nog gevoelig versterkt. De bekendste naam is Ibou Sawaneh (33). De ex-spits van o.a. SK Beveren, OH Leuven en Roeselare komt over van Visé, waar hij vorig seizoen 22 wedstrijden meespeelde (VIDEO). De tweede aanwinst is Yassin Ben Omar (21). De jongeling komt over van Waasland-Beveren, waar hij onlangs nog mocht meedoen tegen de sterren van PSG. De kapitein van de U21 kan op de flank en op de nummer tien-positie uit de voeten. (vdv)

12:08 | ASV Geel | PROV ANT 1
Het oefenprogramma van ASV Geel onderging de laatste dagen enkele wijzigingen. Normaal zou het woensdag naar KFC Diest trekken en dan een Kempische derby in en tegen Dessel spelen. Beide wedstrijden worden nu in het eigen Leunenstadion afgewerkt. Daarnaast komt volgende week ook stadsgenoot KSAV Sint Dimpna op bezoek. (jbe)

31 augustus 2020

19:20 | URSL Visé | 1N
TRANSFER: Baptiste Schmisser (34) keert na tien jaar terug naar Visé. Daar waar de lange Fransman eerder uitkwam voor het inmiddels ter ziele gegane CS Visé, gaat hij nu spelen voor diens (onofficiële) nazaat URSL. Schmisser, die ook uitkwam voor o.a. Oostende en Antwerp, moet de nieuwe leider van de defensie van de ploeg van José Riga worden. (svh)

19:19 | RFC Liège | 1N
TRANSFER: Gaël Kadudji komt de gelederen van RFC Liège vervoegen. De 21-jarige verdediger wordt voor één seizoen uitgeleend door buurman RFC Seraing, dat de speler deze zomer wegviste bij R Antwerp FC. (svh)

10:59 | KHO Bierbeek – KFC Zwarte Leeuw | Beker van België
Zwarte Leeuw bekert verder na een verdienstelijke 0-3-overwinning op het kunstgrasveld van eersteprovincialer Bierbeek. De leeuwen hadden al 3 goals in het mandje liggen rond de dertigste minuut, en voetbalden nadien de wedstrijd professioneel uit. Op 1 grote kans na kon Bierbeek leeuwendoelman Hofmans niet meer bedreigen. Zwarte Leeuw bekert volgende week verder op eigen veld tegen RFC Wetteren uit tweede amateur. (pme)

30 augustus 2020

19:51 | KFC Witgoor Sport – Kadijk SK | Beker van België
Witgoor had het niet makkelijk tegen derdeprovincialer Kadijk. Bij de rust stond het nog 0-0. Invaller Blockx opende uiteindelijk de score. Hannes en Jansen dikten verder aan tot 3-0. In de volgende ronde bekert Witgoor op het veld van het West-Vlaamse Gullegem uit Tweede amateur. (wrm)

10:57 | Royal Knokke Football Club | 1N
TRANSFER: de creatieve Yoshi Mariën tekent voor één seizoen bij Knokke. Met 109 wedstrijden (Hamme + Liège) in de hoogste amateurklasse is de 24-jarige speler vrij ervaren in de competitie. (wec)

10:22 | KM Torhout – RC Lauwe | Beker van België
KM Torhout liet zich verrassen door eersteprovincialer RC Lauwe en bespaart zich zo volgende week een verplaatsing van 240 of 310 km. Het klasseverschil was wel duidelijk, maar een onmondige aanval en falende verdediging zorgden voor 2-3-verlies in minuut 95. KM kwam na 20 minuten op voorsprong door Coppin, maar enkele minuten later stond het al 1-1. Na een hoekschop kwamen de bezoeker kort voor rust aan een 1-2-ruststand. Na rust kwamen de bezoekers niet meer in het stuk voor, maar de bezoekende doelman hield met enkele spectaculaire saves zijn ploeg recht. Een terechte strafschop werd zes minuten voor tijd nog omgezet door Simoens, waardoor iedereen strafschoppen verwachtte. Maar na vijf minuten extra tijd konden de bezoekers toch nog de onverdiende winning goal scoren. KMT zal zo volgende week een oefenmatch spelen tegen Eendracht Aalter (PROV OVL 1). Alsof het verlies nog niet erg genoeg was, kwam de politiecommissaris in burger na de match met twee agenten nog eens de coronamaatregelen controleren in de kantine, gelukkig hield iedereen zich aan de afspraken en konden geen inbreuken vastgesteld worden. (pvt)

29 augustus 2020

22:06 | KSK Heist – K Lyra-Lierse | 1N & 2AVVB
Een volwassen spelend Lyra-Lierse versloeg eerstenationaler Heist met 0-2. Peffer opende vanop 30 meter de score, waarna spitsbroeder Adesanya vanop de stip verdubbelde. Volgend weekend opent Lyra-Lierse de bekercampagne. (gve)

21:59 | KFC Dessel Sport – SK Londerzeel | 1N & 2AVVB
Dessel won met 2-1 van Londerzeel. Dufour profiteerde al vroeg in de partij van een mistasten in de bezoekende defensie maar Ospitalleri zorgde op het kwartier voor de 1-1 toen hij Kustermans met een ver schot verraste. Lenaerts zorgde na hoekschop voor de 2-1 (17′). Bij de thuisploeg ontbraken Vansimpsen (knie), Boulaouali (wijsheidstanden) en Demba. Die laatste zal lange tijd out zijn, want hij scheurde zijn kruisbanden en moet geopereerd worden. (wrm)

21:58 | ASV Geel – KVV Zepperen-Brustem | PROV ANT 1 & PROV LIM 1
Zepperen-Brustem heeft met 0-2 gewonnen bij ASV Geel. De thuisploeg miste een karrenvracht aan kansen. De bezoekers daarentegen blonken uit in efficiëntie en ging met de overwinning aan de haal. (jbe)

21:08 | La Louvière Centre | 1N
Artikel TRANSFER: Bryan Verboom vindt onderdak bij FC Aarau. De laatste club waar hij onder contract stond, luistert naar de naam La Louvière Centre. Daar sloot hij afgelopen seizoen af nadat hij eerst uitkwam voor RWDM. (wec)

21:00 | KFC Heur Tongeren – Patro Eisden Maasmechelen | 2AVVB & 1N
Voor KFC Heur Tongeren stond vandaag de topper uit de voorbereiding op het programma. Patro Eisden kwam op bezoek in de Eburons Dome. De eerste helft ging gelijk op. Het was de thuisploeg die na een klein half uur na een corner op voorsprong kwam, door een doelpunt van Moussa Camara. Vlak voor rust zorgde Oleg Cheprassov voor de Eisdense gelijkmaker. Diezelfde Cheprassov zette meteen na de rust met zijn tweede treffer de 1-2 op het scorebord. Het bleek uiteindelijk het winnende doelpunt, want er werd in het vervolg niet meer gescoord. (svh)

13:56 | Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
TRANSFER: Ian Opdenakker (20) heeft een contract voor één seizoen getekend bij Bocholt VV. De verdedigende middenvelder is afkomstig van STVV en speelde eerder ook voor Racing Genk. (svh)

12:17 | Algemeen | Beker van België
Vandaag gaat de eerste ronde van de Croky Cup van start! (wec)

28 augustus 2020

15:30 | Olsa Brakel – KFC HO Kalken | 2AVVA & PROV OVL 1
HO Kalken I verloor gisteravond met 5-1 bij Olsa Brakel (tweede amateur) na 4 x 30′. Bram Decuyper bezorgde Hogerop een 0-1 voorsprong bij de rust. Maar na de pauze was Olsa veel sterker. Via Robin Nelis, Thibeau Beerens, Matisse D’Hondt (2) en Emilio Cocuyt werd het nog 5-1. Tack, Christiaens en De Brabander bleven uit voorzorg aan de kant bij HO, Buyl werkt verder aan zijn revalidatie. (hok)

11:15| KFC Ranst – K Berchem Sport | PROV ANT 1 & 2AVVB
In zijn derde oefenmatch van deze voorbereiding won Berchem Sport moeizaam met 1-2 bij Eersteprovincialer Ranst. Al na twee minten bracht Reangelo Manuel “de Leeuwen van ’t stad” op voorsprong, maar binnen het kwartier hingen de bordjes weer gelijk. Het was opnieuw Manuel die op het uur wist te scoren voor Berchem en daarmee de overwinning veilig stelde. Als er al sprake was van feestvreugde, kwam daar een domper op door het uitvallen van Iliass El Yazidi met een hamstringblessure. (svh)

27 augustus 2020

17:53 | KSV Roeselare | 1N
Vijf spelers van Roeselare legden een positieve coronatest af en werden in quarantaine geplaatst. “Het gaat om spelers die niet in West-Vlaanderen wonen en die in dezelfde ‘kleedkamerbubbel’ vertoefden.” (wec)

8:30 | KFC Witgoor Sport – Kadijk SK | 3AVVB & PROV LIM 3
Voor de eerste wedstrijd in de Beker van België ontvangt Witgoor aanstaande zondag het Limburgse Kadijk uit de derde provinciale. De aftrap is om 16u. (wrm)

8:29 | KFC Dessel Sport – SK Londerzeel | 1N & 2AVVB
Dessel speelt zaterdag in eigen stadion een vriendschappelijke partij tegen Londerzeel. De aftrap is om 19u30. Voor deze wedstrijd geldt een maximumcapaciteit van 200 toeschouwers. Registreren ter plaatse is verplicht. (wrm)

8:27 | KFC Diest – Patro Eisden Maasmechelen | 3AVVB & 1N
Patro Eisden ging oefenen in en tegen Diest. Het werd 1-4, na een 0-2-stand aan de rust. Voor Patro scoorden Davy Brouwers (2x), Oleg Cheprassov en Freddy Mombongo. (svh)

26 augustus 2020

21:52 | FCV Dender EH | 1N
TRANSFER: FC Dender versterkt zich met Nathan Nuyts. De 22-jarige centrale verdediger wordt overgenomen van Winkel Sport. Hij heeft zijn opleiding genoten bij Club Brugge, AA Gent en Zulte Waregem. (jho)

21:38 | KM Torhout – KV Koksijde-Oostduinkerke | 3AVVA & PROV WVL 1
KM Torhout won vanavond met 2-1 van nieuwbakken fusieclub KV Koksijde-Oostduinkerke. KMT kwam al vroeg op voorsprong via Simoens, maar even later kon Ternier gelijkmaken via strafschop na handspel van de vallende Seron. In de tweede helft kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas en kon Vanhaecke na een prachtige combinatie via Vanysacker en Coppin voor de winning goal aantekenen. De thuisploeg liet het na om de score nog hoger op te drijven. (pvt)

21:36 | RAA La Louvière | 2ACFF
De rechtzaak die door RAA La Louvière aanhangig werd gemaakt omdat de club het niet eens is met de promotie van Mandel United naar Eerste Nationale, dient op donderdag 3 september voor de Rechtbank van Mons (Bergen). Die dag vind er een hoorzitting plaats. Het vonnis wordt een week later verwacht. (svh)

21:30 | VK Linden – ASV Geel | PROV VBR 1 & PROV ANT 1
ASV Geel heeft met 4-5 gewonnen van VK Linden. Sherjill Mac-Donald (2x) en Hakim Borahsasar zorgden voor 2-3 bij rust. Na de rust bleef het doelpunten regenen. Borahsasar tekende voor zijn tweede van de avond en ook Blanker pikte een doelpuntje mee namens Geel. (jbe)

17:01 | Stade Disonais | 3ACFFB
TRANSFER: Stade Dison maakte vandaag de transfer bekend van Axel Leers. Deze 22-jarige centrale verdediger komt over van het naar 1B gepromoveerde RFC Seraing. (svh)

9:58 | KM Torhout | 3AVVA
Baptiste Schmisser, die al terug meetraint met KM Torhout (waar hij ook vorig seizoen actief was) sinds begin augustus, blijft dan toch niet bij de Houtlanders. Het bestuur vind het niet opportuun om een financiële corona-inspanning te vragen van de spelersgroep en dan alsnog een nieuwe speler te halen. Hij heeft voorlopig wel nog geen andere club. (pvt)

9:55 | KFC Eendracht Zoersel – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 1 & 3AVVB
Witgoor won met 1-2 bij Eendracht Zoersel. De bezoekers waren de betere ploeg. Sam Van Beurden schotelde Bart Hendryckx de 0-1 voor na 38 minuten, een doelpunt waar beide ex-Zoerselspelers deugd van hadden. Na rusten verdubbelde Hulsmans. In het slot mildere Wens nog tot 1-2. (wrm)

9:52 | FCV Dender EH | 1N
FC Dender won zijn eerste oefenwedstrijd thuis tegen SK Londerzeel met 1-0. Doelpunt werd gescoord door Jonny Rowell (73′), die hiermee een voorafgaande gemiste strafschop compenseerde. Wedstrijd die vlot over een weer ging met kleine kansjes aan beide kanten, maar met weinig snelheid. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij onze buren uit Ninove. Wedstrijd start om 19u30 en voor het eerst is er ook publiek welkom. Voorafgaande registratie is echter wel verplicht. (jho)

25 augustus 2020

17:58 | ASV Geel | PROV ANT 1
Ato Morgan heeft vandaag het ziekenhuis mogen verlaten. De flankspeler van ASV Geel zal 3 maanden moeten revalideren van een enkelbreuk en gescheurde ligamenten. (jbe)

10:47 | THES Sport – Zonhoven United | 1N & PROV LIM 1
THES Sport speelt morgen in eigen huis zijn tweede vriendschappelijke match om 19u30 tegen Zonhoven United. (sar)

10:21 | FCV Dender EH | 1N
Goed nieuws voor FC Dender. De spelers en staf werden opnieuw getest op Covid-19 en alle tests waren negatief. FC Dender kan hierdoor opnieuw groepstrainingen houden en werkt vanavond zijn eerste oefenwedstrijd af tegen SK Londerzeel, weliswaar achter gesloten deuren. (jho)

24 augustus 2020

16:57 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout verloor gisteren met 2-1 op het veld van KRC Harelbeke (2AVVA). De Houtlanders kwamen al vroeg verdiend op voorsprong via Coppin, maar Nfor (ex-Kortrijk, -Zulte Waregem en -AA Gent) schoot vanuit het niets direct daarna de gelijkmaker binnen. Na een kwartier moest Ballegeer met een diepe open wonde aan het oog naar het hospitaal nadat Sy Moulaye er iets te geweldig inging. Na rust verwaterde het spel, mede door de vele vervangingen bij beide clubs, en kon Vandenbroucke er met een licht afgeweken vrije trap nog 2-1 van maken. (pvt)

16:32| Union Royale Namur FLV | 3ACFFA
Union Namur is nog steeds bezig te vechten tegen de gedwongen degradatie na het niet afgemaakte vorige voetbalseizoen. De club werd teruggezet naar de Derde Afdeling en is het daar niet mee eens. Het dossier-Waasland Beveren heeft volgens de clubleiding van Les Merles een precedent geschapen en dat heeft het geloof in een goede afloop alleen maar versterkt. Inmiddels heeft Namen 20% van de Franstalige clubs achter zich gekregen en hierdoor kan het de ACFF dwingen tot een het bijeen roepen van een Buitengewone Algemene Vergadering, om te overwegen de reeksen van Tweede- en Derde afdeling uit te breiden naar 18 clubs.  De clubleiding zegt de start van de competities niet te willen vertragen en gaat er dan ook van uit dat de ACFF zo spoedig mogelijk een datum zal prikken voor de behandeling van de zaak. (svh)

15:59 | KFC HO Kalken II | PROV OVL 3A
HO Kalken II behaalde gisteren een 2-3-uitoverwinning bij FC Eksaarde, een tegenstander van hetzelfde niveau. Het was de tweede oefenwedstrijd voor de kersverse derdeprovincialer, die afgelopen donderdag nog een stevige pandoering kreeg van Daknam. Lorenzo Bonne en Davor Baes zijn out met een enkelblessure. (hok)

10:52 | KFC Borght-Humbeek – KFC Meise | PROV VBR 1 & PROV VBR 2
Borght-Humbeek verloor zaterdag verrassend de derby van tweedeprovincialer Meise met 2-3. Het gaf een 2-0-voorsprong volledig weg in de tweede helft aan een stug Meise. Meise wil dit seizoen top 5 spelen in PROV VBR 2 nadat het vorig seizoen degradeerde vanuit 1ste Provinciale. (lvb)

10:49 | KCVV Elewijt – FC Melsbroek | PROV VBR 1 & PROV VBR 2
Melsbroek ging op zondag 23 augustus met 2-5 winnen op het veld van de grote titelfavoriet in Tweede Provinciale, KCVV Elewijt. Mbey Epolo (Melsbroek) scoorde maar liefst vier doelpunten. (lvb)

10:47 | KFC Eendracht Zoersel – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 1 & 3AVVB
Witgoor speelt morgen zowel met de A-kern als met de beloften een oefenwedstrijd op het veld van eersteprovincialer Eendracht Zoersel. Voor aanwinsten Bart Hendryckx en Sam Van Beurden wordt het meteen een prettig weerzien met hun ex-ploeg. De aftrap is om 20u. (wrm)

10:45 | KFC HO Kalken – RFC Wetteren | PROV OVL 1 & 2AVVA
3 op 3 voor HO Kalken I in deze voorbereiding. Kalken won gisteren zijn derde oefenwedstrijd tegen RFC Wetteren (tweede amateur) met 5-1. Wymeels (2), Vrijens, Christiaens en Lauwrensens maakten de Kalkense doelpunten. Berbic scoorde tegen. (hok)

10:42 | ASV Geel – KFC Alken | PROV ANT 1 & PROV LIM 1
ASV Geel won gisteren met 2-0 tegen KFC Alken. De wedstrijd werd nog voor het einde van de wedstrijd afgefloten na een schandalige overtreding op Ato Morgan. Morgan werd met de ambulance naar het ziekenhuis gevoerd. We hopen vooral dat Morgan snel herstelt. (jbe)

23 augustus 2020

19:51 | KSV Oudenaarde | 2AVVA
TRANSFER: Oudenaarde haalt met Zeb Van Gerven een vervanger voor doelman Sören Dutoit, die maanden aan de kant staat met blessure. Van Gerven komt over van Eendracht Aalst. (wec)

19:42 | KFC Heur Tongeren – KVK Beringen | 2AVVB & 3AVVB
KFC Heur Tongeren versloeg KVK Beringen vanmiddag met 4-1. De Tongerse doelpunten kwamen van Hendrix Dine-Dango (2), Eloy Otero Perez en Vernician Kibolokele. (svh)

17:25| Royal Francs Borains | 1N
Francs Borains speelde zondagochtend een oefenmatch op en tegen Charleroi. De leider uit de Jupiler Pro League versloeg Les Verts met afgetekende cijfers: 5-0. Dante Brogno, trainer van de club uit de Borinage, vond dat zijn ploeg vanmorgen vooral een lesje in effectief voetbal kreeg. De score: 12. Henen 1-0, 30. Tsadjout 2-0, 56. Lucas Ribeiro 3-0, 59. en 63. Benchaib 4-0 en 5-0. (svh)

10:52 | Koninklijke BilzerseWaltwilder VV – Spouwen-Mopertingen | PROV LIM 1 & 2AVVB
Bilzerse-Waltwilder en Spouwen-Mopertingen speelden gisteren tegen elkaar. De thuisploeg, die uitkomt in Eerste Provinciale, won met 3-2. Bilzerse-Waltwilder liep in de eerste helft uit naar 2-0, maar de gasten wisten terug te komen tot 2-2. Tien minuten voor tijd zorgde Kristof Bloemen voor de winnende treffer. (svh)

10:19 | KFC Zwarte Leeuw – K Lyra-Lierse | 3AVVB & 2AVVB
K. Lyra-Lierse won gisteren met 1-3 op KFC Zwarte Leeuw. Voor Lyra-Lierse scoorde Adesanya twee keer, tussendoor benutte Peffer een strafschop. De aalvlugge Voca had dan al de openingstreffer gescoord. De opvallendste Lierenaar was klasbak Seppe Kill, die de lijnen uitzette. Zwarte Leeuw liet zien dat het een hoofdrol kan vertolken in 3AVVB. (gve)

10:09 | Olympic Charleroi | 1N
TRANSFER: Olympic Charleroi heeft zich versterkt met de Franse aanvaller Chris Gadi (28). Hij debuteerde onder Didier Deschamps bij Olympique Marseille, maar redde het daar uiteindelijk niet. Gadi speelde jaren in Bulgarije, maar kwam ook uit voor clubs in Portugal en Egypte. Gadi drukte meteen zijn stempel door te scoren in de oefenmatch tegen RFC Meux (2-0). (svh)

22 augustus 2020

22:08 | Bocholter Voetbalvereniging – KFC Dessel Sport | 2AVVB & 1N
Dessel ging met 1-2 winnen bij Bocholt. Jordi Mathei zorgde na 24 minuten voor de bezoekende voorsprong, maar in de tweede helft stelde Dean Boiten (ex-Dessel) gelijk (72′). De partij leek af te stevenen op een logisch gelijkspel, maar in de slotminuten kon Mathei (88′) met zijn tweede van de avond alsnog voor een bezoekende zege zorgen. (wrm)

22:07 | Koninklijke Sporting Hasselt – THES Sport | 1N & 2AVVB
THES Sport ging voor zijn eerste vriendschappelijke wedstrijd richting Sporting Hasselt. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong, maar de inzet bij de spelers van THES werd beloond, want vier minuten later werd het 1-1 dankzij Vermijl. Via vrije trap vanop zo’n 25 meter afstand trapte Spruyt knap in de winkelhaak, 1-2. Na de rust kwamen beide ploegen sterk uit de kleedkamer. Hasselt maakte in de 54e minuut 2-2. THES kreeg nog wel enkele kansen, maar het was Hasselt dat won. (sar)

20:41 | KFC Witgoor Sport – Achel VV | 3AVVB & PROV LIM 1
Witgoor won met 2-0 van Achel VV. De thuisploeg bracht bij momenten goed voetbal, maar kansen waren eerder schaars. Arne Bens kon op het uur de score openen na mistasten in de bezoekende defensie. Matthias Jansen dikte 7 minuten later aan tot 2-0. (wrm)

20:14 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden en RFC Liège speelden vanochtend om 11u al een onderlinge vriendschappelijke match op de terreinen van Bregel Sport. Luik won met 0-1 door een treffer van Damien Mouchamps in de 48e minuut. (svh)

9:01 | Excelsior Zedelgem – KM Torhout | PROV WVL 1 & AVVA
KM Torhout won vrijdagavond van Excelsior Zedelgem met overtuigende 2-5-cijfers. Torhout begon met een reservenploeg en stak na een 1-1-ruststand in de tweede helft een tandje bij met enkele basisspelers. Doelpunten werden gescoord door Margo, Kostyrka, Vanhaecke, Vandewiele en Coppin. Zondag speelt KMT op KRC Harelbeke (2AVVA). (pvt)

21 augustus 2020

10:23 | KFC Witgoor Sport – Achel VV | 3AVVB & PROV LIM 1
Witgoor speelt morgen in eigen huis een vriendschappelijke partij tegen de Limburgse eersteprovincialer Achel. De aftrap is om 19u30. (wrm)

10:07 | Bocholter Voetbalvereniging – KFC Dessel Sport | 2AVVB & 1N
Dessel trekt morgen naar Bocholt uit de 2de afdeling B voor een vriendschappelijke partij. Voor aanwinst Dimitri Vanhaen wordt het meteen een blij weerzien met zijn ex-ploeg. De aftrap is om 20u. (wrm)

09:09 | SKN Sint-Niklaas – K Rupel Boom FC | 3AVVA & 1N
Rupel Boom won gisteren met 0-6 op het veld van Sint-Niklaas. Nzinga (2), Augustynen, Schaessens, Davigny en Mrani zorgden voor de goals. (lja)

09:03| K Berchem Sport – FC Berlaar Heikant | 2AVVB & 3AVVB
Berchem Sport heeft zijn eerste oefenmatch met 1-4 gewonnen bij FC Berlaar Heikant. Coach Geert Emmerechts wilde zijn volledige kern aan het werk zien en dus werd het volledige elftal aan de rust vervangen. De Berchemse doelpunten kwamen van Beirlant (2), Vermeiren en El Makhoukhi. (svh)

08:51 | RC Hades Kiewit Hasselt – KVK Tienen | 2AVVB & 1N
RC Hades en Tienen speelden gisterenavond tegen elkaar in Hasselt. De bezoekers wonnen met 0-1, door een owngoal van de gastheren op een Tienense corner zo’n tien minuten na de rust. (svh)

20 augustus 2020

16:53 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
HO I won woensdagavond zijn tweede oefenmatch bij KVV Zelzate (tweede amateur) met 3-4. De wedstrijd duurde 4 x 30 minuten en beide teams brachten twee verschillende teams in stelling. (hok)

16:52 | KSK Ronse | 2AVVA
KSK Ronse gaat een drukke tijd tegemoet. Vanavond speelt Ronse op Union St-Ghislain Tertre Hautrage, morgen gaat SK op bezoek bij RE Acren Lessines (beide 3ACFF). (jgo)

8:12 | ASV Geel – Juve Hasselt | PROV ANT 1 & PROV LIM 1
ASV Geel won woensdagavond voor 200 supporters met 3-2 van Juve Hasselt. Kapitein Jean-Michel Hoebregs opende de score met een harde schuiver. Voor rust diepten Geerinckx en Ato Morgan de score nog uit tot 3-0. De tweede helft was van mindere makelijk voor De Zotten. Juve kwam nog terug tot 3-2, maar maakte nooit echt aanspraak op een gelijkspel. (jbe)

8:10 | VW Hamme – KSC Lokeren-Temse | 3AVVA & 2AVVA
Lokeren-Temse won woensdagavond met 0-1 op het veld van VW Hamme. Kapitein Steven Schürmann zorgde met een heerlijke volley voor het enige hoogtepunt van de wedstrijd. (vdv)

8:07 | KFC Heur Tongeren – K Herk-De Stad FC | 2AVVB & PROV LIM 1
KFC Heur Tongeren won met 3-0 van K. Herk-de-Stad FC. De goals kwamen van Moussa, Hideg en Hendrix. (svh)

8:05 | URSL Visé | 1N
URSL Visé versloeg Stade Dison met 3-0. Debutant Jonathan Benteke scoorde al meteen zijn eerste doelpunt. De andere twee treffers kwamen van Panepinto en Cavagnera. Bij Dison verlieten maar liefst drie spelers geblesseerd het veld. (svh)

8:03 | Boorsem Sport – K Rupel Boom FC | PROV LIM 2A & 1N
Patro Eisden won met duidelijke cijfers van Boorsem Sport. Het werd 0-8. Vijf doelpunten kwamen op naam van Oleg Cheprassov. Baud Terwingen, Davy Brouwers en Ilias Hamdi scoorden ieder éénmaal. (svh)

7:58 | K Rupel Boom FC | 1N
TRANSFERS: Rupel Boom kondigde gisteren de komst aan van twee nieuwe spitsen. De Ghanese Nederlander Endy Opoku Bernadina (25) komt over van het Tsjechische SFC Opava en de Fransman Romain Davigny (26) is afkomstig van het Roemeense Concordia. (svh)

19 augustus 2020

21:55 | KFC Zwarte Leeuw – K Lyra-Lierse | 3AVVB & 2AVVB
Zwarte Leeuw oefent zaterdagavond voor het eerst sinds de corona-break tegen kampioen Lyra-Lierse. Er mogen 200 toeschouwers aanwezig zijn, onder naleving van strikte maatregelen. Voor de trouwe Zwarte Leeuw-fan wordt het een blij weerzien met Gianni Vets, die enkele maanden geleden de Leeuwen omruilde voor het ambitieuze project van Lyra-Lierse. Hopelijk kunnen de geel-zwarte supporters hem zo toch een laatste keer toezingen. (pme)

21:52 | KFC Eendracht Zoersel – K Lyra-Lierse | PROV ANT 1 & 2AVVB
K. Lyra-Lierse versloeg gisteren eersteprovincialer KFC Zoersel met 0-7. Doelpunten van Adesanya (2), Nys (2), Peffer (2) en Van den Buys. (gve)

21:50 | KFC Dessel Sport | 1N
Jasper Sols werd dinsdag in het AZ in Deurne geopereerd aan de kruisbanden. De defensieve middenvelder staat een revalidatie van minstens zes maanden te wachten. (wrm)

12:59 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor speelde 1-1 gelijk tegen eersteprovincialer BSK Retie. Maxim Gijs opende na 10 minuten de score, Dries Hulsmans stelde kort voor tijd gelijk. Zaterdag oefent Witgoor in eigen huis tegen de Limburgse eersteprovincialer Achel. De aftrap is om 19u30. (wrm)

08:22 | KVK Tienen | 1N
KVK Tienen presenteert vanavond zijn nieuwe B-team aan het publiek. Het B-team komt dit seizoen uit in Vierde Provinciale en speelt een galamatch tegen de “eliteploeg” van de club. Aanvang: 20.00 uur in het Bergéstadion. Er worden maximaal 200 toeschouwers toegelaten. (svh)

08:18| RFC Liège – RRC Stockay-Warfusée| 1N & 2ACFF
Club Luik ontving dinsdag op Rocourt RRC Stockay-Warfusée en liep tegen de eerste nederlaag van deze voorbereiding op. Het werd 1-2 voor de gasten, die een klasse lager uitkomen. Scoreverloop: 52. Martin-Suarez 1-0, 64. en 67. Tremblez 1-1 en 1-2. (svh)

08:14| URSL Visé | 1N
TRANSFERS: URSL Visé presenteerde dinsdagavond twee nieuwe aanwinsten. Ayoub El Harrak (3 jaar) en Jonathan Benteke (1 jaar) verbonden zich aan de club uit de Ganzenstad. El Harrak speelde vorig seizoen bij Eupen en Benteke komt over van Alemannia Aachen en speelde eerder, net als zijn broer, voor Crystal Palace. (svh)

18 augustus 2020

17:12| Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
TRANSFER: Bocholt heeft zich versterkt met rechstbuiten Tresor Shema. De 24-jarige geboren Rwandees was voor het laatst actief bij KM Torhout. In de jeugd speelde hij in Nederland bij FC Den Bosch, TOP Oss, UDI’19 en Blauw Geel’38. In 2018 werd hij nog opgeroepen voor de nationale ploeg van Rwanda. Shema tekende een contract voor één seizoen. (svh)

16:49| RAAL La Louvière | 2ACFF
RAA La Louvière heeft de droom alsnog te promoveren naar Eerste Nationale niet opgegeven. De club heeft vorige week officieel een klacht gedeponeerd bij de Rechtbank van Mons. De eerste hoorzitting is gepland voor 25 augustus. De club is het oneens met het feit dat de door de promotie van Lierse Kempenzonen vrijgekomen plaats in de reeks is toegewezen aan Mandel United (svh).

16:49| Koninklijke Sporting Hasselt | 2AVVB
Sporting Hasselt heeft zijn oefenprogramma iets aangepast. Op zaterdag 22 en woensdag 26 augustus wordt er in eigen huis gespeeld tegen respectievelijk THES Sport en Entente Durbuy. Op 2 en 9 september spelen de Hasselaren op verplaatsing tegen KVK Tienen en Eendracht Termien. Let op: bij alle matchen geldt een beperkt aantal toegelaten bezoekers (200). (svh)

16:45 | URSL Visé | 1N
Isaac Drogba, inderdaad: de zoon van, is alweer weg uit Visé. De jonge aanvaller zou morgenavond zijn kunsten mogen vertonen in de oefenmatch tegen Stade Dison, maar een Covid-19-ziektegeval in zijn familie noopte hem, sneller dan verwacht, terug te keren naar Engeland. Het is nog onduidelijk of de stage van Drogba nog een vervolg gaat krijgen. (svh)

16:32 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft de oefenwedstrijd van morgen tegen Juve Hasselt bevestigd. Ook het Geelse publiek zal voor de eerste keer toegelaten worden. (jbe)

17 augustus 2020

17:22 | SC Eendracht Aalst | 2AVVB
Eendracht Aalst hervat zijn oefenprogramma op zaterdag 22 augustus op bezoek bij RAAL La Louviere om 20 uur. Eendracht voorziet een livestream voor de supporters. (gva)

15:18 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout speelde een bevredigende eerste oefenwedstrijd op FC Gullegem (2AVVA) dat al aan zijn vijfde wedstrijd toe was. Torhout was zeker niet de mindere van de ploeg die een reeks hoger speelt en de linkerkolom ambieert. Baptiste Schimisser, vorig seizoen nog bij Torhout, traint al de ganse maand mee met KM en speelde de eerste helft. Eindstand 2-0, doelpunten van Dekiere en Seignez, die zonder duel later zijn ligamenten scheurde. (pvt)

12:56 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
Lokeren-Temse hervat de voorbereiding woensdag in en tegen Hamme (19u30). Op 30 augustus wordt geoefend tegen Aarschot (PROV VBR 1). Verder wordt er nog naar een derde sparringpartner gezocht. (vdv)

12:35 | FCV Dender EH | 1N
Geen trainingen of wedstrijden voor FCV Dender EH tot 23 augustus wegens enkele positieve coronatesten. (gva)

12:34 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
HO I won gisteren zijn eerste oefenwedstrijd tegen de buren van KVV Laarne-Kalken (derde provinciale) met 8-2. Nieuwkomer Brecht Cnockaert maakte de eerste twee doelpunten, maar moest dan met hinder aan de knie naar de kant. (hok)

12:33 | Olympic Charleroi | 1N
TRANSFER: Olympic Charleroi heeft weer een aanwinst vast weten te leggen: Taylor Salibur, een 28-jarige aanvallende middenvelder, komt over van Lorient. (svh)

16 augustus 2020

21:54 | URSL Visé | 1N
Op zoek naar versterking van de spelerskern blijft URSL Visé spelers testen. Momenteel is Isaac Drogba (19) op proef. Hij is de zoon van Didier, oud-speler van Chelsea, Galatasaray en Olympique Marseille. (svh)

18:50 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
KFC Witgoor Sport wint met 1-2 op Herkol. Doelpunten van Joep Hakkens en Bart Hendryckx. Dinsdag volgt er de wedstrijd tegen de buren van KBSK Retie. (wos)

16:46 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel hervatte vandaag de trainingen. Helaas voor de spelers mochten ze de kleedkamers nog niet gebruiken. Daar gingen ze echter creatief mee om. Enkele spelers fristen zich op door de tuinslang te gebruiken. (jbe)

12:01 | KSC Blankenberge | PROV WVL 1
Slecht nieuws uit West-Vlaanderen: Blankenberge-verdediger Thibo Gies liep op training een driedubbele kuitbeenbreuk op. (wec)

11:56 | La Louvière Centre – AFC Tubize | 1N & 2ACFF
La Louvière Centre oefende in Tivoli tegen AFC Tubize en won met 1-0 door een doelpunt van Joel Ito. (svh)

15 augustus 2020

20:48 | KFC Heur Tongeren | 2AVVB
KFC Heur Tongeren oefende tegen KFC Sparta Kolmont en won met 3-1. Het was Hendrix Dine-Dango die in zijn debuutwedstrijd alle drie de treffers scoorde voor de Eburonen. (svh)

17:05 | Olympic Charleroi | 1N
TRANSFER: Olympic Charleroi heeft zich verzekerd van de diensten van verdediger Félix Kieran. De 30-jarige Franse verdediger is afkomstig van reeksgenoot La Louvière-Centre en speelde voorheen bij Dender, Mons en Moeskroen. (svh)

17:00 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden speelde vanmiddag een wedstrijd in en tegen de Nederlandse derdedivisionist HSV Hoek. Het werd 3-3, na een 2-2-stand bij de rust. Voor Patro scoorde Freddy Mombongo twee keer. Het derde doelpunt kwam van Mehdi Bounou. (svh)

14:47 | RFC Liège | 1N
RFC Liège versloeg vanochtend Lierse Kempenzonen met 0-1. De deuren van het Lisp bleven gesloten voor publiek. Suarez zorgde vijf minuten voor het einde voor de winnende Luikse treffer. (svh)

10:25 | RFC Liège | 1N
Jonathan D’Ostilio is de nieuwe aanvoerder van RFC Liège. De 26-jarige flankverdediger is geboren en getogen in Rocourt en gaat dit jaar zijn zesde seizoen in als contractspeler van stamnummer 4. (svh)

10:15 | KSK Heist | 1N
Nu er weer gevoetbald mag worden, heeft ook KSK Heist alvast een aanvang genomen met het samenstellen van een oefenprogramma voor de komende periode. Op 26 augustus (20u) treedt de ploeg aan op en tegen Racing Mechelen. Vervolgens staan er twee thuismatchen geprogrammeerd: 29 augustus (19u30) tegen Lyra-Lierse en 2 september (19u30) tegen Diegem Sport. (svh)

10:13 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout heeft na het nieuws van gisteren onmiddellijk het volledige oefenprogramma aangepast. Het start met drie uitwedstrijden op verplaatsingen waar het gebruik van kleedkamers en toeschouwers wel toegelaten zijn. Deze gaan door op 16/08 in Gullegem (2AVVA), 21/08 in Zedelgem (PROV WVL 1) en 23/08 in Harelbeke (2AVVA). Volgende week zitten het bestuur en de burgemeester samen om het gebruik van kleedkamers en het toelaten van toeschouwers in Torhout te bespreken. (pvt)

10:12 | ASV Geel | PROV ANT 1
TRANSFER: ASV Geel heeft een nieuwe doelman beet: Gilles Vanzwijgenhoven (18) komt over van Spouwen-Mopertingen. De jongeling kwam voorheen uit voor STVV en RFC Liège. (svh)

14 augustus 2020

18:11 | Algemeen | 1N
De eerste speeldag van Eerste Nationale is bekend. Het programma luidt als volgt:
26/9
19:30 Dessel Sport – Mandel United
19:30 THES Sport – Winkel Sport
20:00 Patro Eisden – Heist
20:00 Olympic Charleroi – Knokke FC
20:00 La Louviere – URSL Visè
20:00 Roeselare – FC Dender
27/9
15:00 Rupel Boom – RFC Liège
15:00 Francs Borains – KVK Tienen
(svh)

09:19 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
De sportieve staf van HO Kalken I heeft de voorbereiding opnieuw moeten wijzigen. Nu zondag opent HO I zijn seizoen met “de derby van ’t stad”. De eerste drie duels zijn: zondag 16 augustus om 15.00 uur: HO I – KVV Laarne – Kalken, woensdag 19 augustus om 19.15 uur: KVV Zelzate – HO I en zondag 23 augustus om 15.00 uur: HO I – RFC Wetteren. (hok)

09:15 | KFC HO Kalken II | PROV OVL 3A
HO Kalken II werkte gisteravond zijn eerste oefenwedstrijd af. Een onderling duel elf tegen elf. Matthieu van Wassenhove (revalidatie) en Jonas de Mulder (blessure) ontbreken nog altijd. (hok)

09:10 | KVK Tienen | 1N
Miserie in Tienen. Daar heeft een hevig onweer en een forse wolkbreuk huisgehouden in het Bergéstadion. Het speelveld, de burelen, kleedkamers en de vergaderruimte kwamen blank te staan en werden tot overmaat van ramp overspoeld door kilo’s kurkkorrels (van het synthetische terrein). Het zal een hels karwei worden alles weer terug proper te krijgen. (svh)

09:04 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Triest nieuws uit Maasmechelen. Sterkhouder Raoul Kenne heeft zijn voorste kruisband gescheurd. Patro hoeft waarschijnlijk dit seizoen niet meer op de verdediger te rekenen. Naar verwachting zal zijn revalidatie-proces zes tot negen maanden duren. (svh)

08:59 | K Olympia SC Wijgmaal – HO Veltem | PROV VBR 1 & 2AVVB
Hoger-op Veltem en Olympia Wijgmaal spelen op zondag 16 augustus om 18.00 uur hun eerste oefenmatch op het veld van Wijgmaal. (lvb)

08:56 | KFC Dessel Sport | 1N
Dessel Sport begint aanstaande zondag terug aan de trainingen. Jasper Sols, die de laatste training geblesseerd raakte, wordt woensdag geopereerd en zal enige tijd out zijn. (gvg)

13 augustus 2020

20:59 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor Sport heeft zijn oefenprogramma aangepast. Zondag 16/08 wordt er gespeeld op Herkol. Dinsdag 18/08 een derby tegen KBSK Retie en zaterdag 22/08 een wedstrijd tegen Achel, beide matchen in Sportpark De Wouwer. Op 09/09 volgt de burenstrijd in en tegen Dessel. (wos)

14:11 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
Slecht nieuws voor Jasper Buyl. De dribbelvaardige middenvelder van HO Kalken I heeft tijdens de training een letsel opgelopen aan de knie en moet minstens vier weken aan de kant blijven. Na een zestal weken volgt er een nieuwe controle. Buyl is ook actief bij Antwerpen, hoogste klasse futsal. (hok)

8:14 | KVK Tienen | 1N
KVK Tienen won zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen met een 1-5-uitslag. Tegenstander was de tweedeprovincialer RFC Perwez. (mas)

8:13 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden en Lierse Kempenzonen speelden woensdagavond doelpuntloos gelijk in hun oefenmatch op het terrein van Brogel Sport. (svh)

12 augustus 2020

10:03 | Algemeen
Een overzicht van de nieuwe Bekerdata: 23 augustus (voorronde), 30 augustus (eerste ronde), 6 september (tweede ronde), 13 september (derde ronde), 20 september (vierde ronde) en 11 oktober (vijfde ronde). (wec)

09:00 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Vanavond speelt Patro Eisden om 19.30 uur een vriendschappelijke wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. Net zoals tegen Seraing, wordt deze wedstrijd gespeeld op de terreinen van Bregel Sport. Ook dit keer zijn er slechts 200 toeschouwers toegelaten. Voor de thuisblijvers zorgt Patro voor een live-stream op de Facebookpagina van de club. De match is ook live te volgen via de pagina’s van Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. (svh)

08:50 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout kreeg gisteren van de crisiscel corona van de stad te horen dat het gebruik van de kleedkamers voor de twee wedstrijden eind augustus uitzonderlijk zijn. Er mag ook geen publiek toegelaten worden bij die wedstrijden. Verder blijft gebruik van kleedkamers en douches verboden tot eind augustus. (pvt)

11 augustus 2020

19:47 | Algemeen
Bevestiging: omdat Mandel United promoveert naar Eerste Nationale zal RFC Wetteren naar de tweede amateurklasse stijgen. De plek die daardoor vrijkomt in de A-reeks van de derde amateurklasse wordt ingenomen door KFC Eppegem, dat zo een plek openlaat in de B-reeks. Die plaats in de B-reeks wordt ingevuld door KFC Nijlen, dat promoveert vanuit Eerste Provinciale Antwerpen. (pme)

15:25 | Algemeen
Voetbal Vlaanderen publiceerde een aantal tips met het oog op het warme weer: klik hier. (wec)

10 augustus 2020

14:45| UCE Liège | PROV LUI 1
Een opmerkelijk besluit vandaag van Julien Rasquin van UCE Liège. De aanvaller die deze zomer overkwam van Sprimont zet zijn voetballende activiteiten voorlopig on hold. Zijn vrouw is zwanger van een tweeling en haar zwangerschap loopt niet zoals gewenst. Hij wil haar dan ook zoveel mogelijk bijstaan. Daarnaast zijn er veel gevallen van COVID-19 geweest bij het bedrijf waar Rasquin werkt. Hij is bang om besmet te worden en het virus over te dragen. (svh)

11:55| URSL Visé | 1N
URSL Visé zal Manu Massa en Randy Giargiana geen contract aanbieden. De twee spelers van RFC Liège speelden enkele malen op proef mee, maar hebben de technische staf van Visé niet kunnen overtuigen. (svh)

9 augustus 2020

21:17 | ESFC Geer | PROV LUI 1
TRANSFER: Een droomtransfer vandaag voor de 20-jarige Amaury Docquier. Het talent van ESFC Geer maakt de overstap van Eerste Provinciale naar de Nationaldivisioun, de hoogste voetbalklasse van Luxemburg. De jonge aanvaller heeft een contract getekend bij FC Wiltz. (svh)

18:24 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke FC leed vandaag een oefennederlaag bij Westerlo. Prez en Savaete scoorden voor de West-Vlamingen. (wec)

18:22 | SC Eendracht Aalst | 2AVVB
Doelman Gilles Lentz is 4 weken uit met een barstje in de pols. (gva)

10:08 | K Rupel Boom FC | 1N
Rupel Boom speelde een oefenmatch tegen Seraing en verloor met het kleinst mogelijke verschil: 0-1. Het winnende doelpunt kwam van de voet van Amadou Ndiaye. (svh)

10:07 | Olympic Charleroi – RUFC Ransart | 1N & PROV HEN 2C
Olympic Charleroi ontving vrijdag in een bloedheet Stade Neuville buurman RUFC Ransart. Het werd een schamele 1-0-zege voor Les Dogues. Doelpuntenmaker: Yoroma Jatta. (svh)

8 augustus 2020

21:15 | FC Herstal | 3ACFFB
De voor deze week gepland staande oefenmatchen van FC Herstal tegen RCS Sart Tilman en RFC Seraing zijn geannuleerd vanwege een positief Covid-19-geval in de spelersgroep van Herstal. (svh)

10:23 | KM Torhout | 3AVVA
Positief nieuws bij KM Torhout. De club kreeg van de plaatselijke crisiscel corona toestemming om de oefenwedstrijd van 26 augustus tegen KVV Koksijde/Oostduinkerke (PROV WVL 1) te spelen met gebruik van kleedkamers en douches. Ook de eerste bekerwedstrijd van 29/30 augustus tegen RC Lauwe (PROV WVL 1) kan doorgaan. Dinsdag komt de crisiscel terug bijeen en zal beslist worden of de kleedkamers en douches eventueel terug vroeger mogen gebruikt worden. Of er bij de wedstrijden ook publiek zal toegelaten worden, is nog twijfelachtig en kan eventueel nog later beslist worden. (pvt)

10:21 | KSV Oudenaarde | 2AVVA
Droevig nieuws uit Oudenaarde. Oud-speler en bestuurslid Gilbert Verleye (71) is overleden na een slepende ziekte. Onze oprechte deelneming met het verlies van Gilbert. (wec)

7 augustus 2020

19:16 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Vandaag werd bij Roeselare ook de komst van Malcom Edjouma bekendgemaakt. De sterke Franse middenvelder, die vorig seizoen bij het Roemeense Viittorul onder contract stond, zette zijn krabbel onder een verbintenis van twee seizoenen (+ optie). (wec)

19:12 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Roeselare haalt met de 20-jarige winger Thomas Doore een zoveelste nieuwkomer binnen. Hij komt over van STVV en tekent voor twee seizoenen met een optie op een derde jaargang. (wec)

9:08 | KFC Heur Tongeren | 2AVVB
KFC Heur Tongeren heeft zich voor aankomende jaargang versterkt met aanvaller Dine Dango Hendrix. De Luikenaar tekende voor één seizoen en is afkomstig van het Luxemburgse Mamer. (svh)

6 augustus 2020

14:15 | KSV Roeselare | 1N
Diederiek Degryse is de nieuwe CEO van KSV Roeselare. Jolan Fund is Sports Director en wordt eind augustus geholpen door Gino Sclabi bij het uitvoeren van die functie, “om de toevloed aan voorgestelde spelers beter te screenen en te kanaliseren”. Verder werd de terugkeer van Brecht Descheemaker als greenkeeper aangekondigd. (wec)

14:10 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden-speler Willem Ofori heeft coach Stijn Stijnen te kennen gegeven zijn voetbalschoenen met onmiddellijke ingang aan de wilgen te hangen. Ofori zou wel in de voetballerij actief willen blijven, alleen niet meer als speler. Club en speler kwamen een adempauze overeen, waarna bekeken zal worden of wellicht een nieuwe functie bij Patro tot de mogelijkheden behoort. (svh)

14:09 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel heeft gisteren zijn nieuwe bestuursleden officieel voorgesteld.
Voorzitter is uiteraard Benny Hoebregs, de man die de club enkele maanden geleden van de ondergang redde. Clubicoon Vic Keersmaekers is benoemd tot erevoorzitter en treedt eveneens toe tot het bestuur. Ook Dirk Foriers (sportief beleid), Dieter van Aken (lokale verankering) en Wouter Luyckx (mediateam) treden toe tot het dagelijks bestuur van Geel. Johan Thielemans (stadion en veiligheid), Marc Vandesande (jeugd), Paul Taels (financiën) en Jan Hannes (gerechtigd correspondent) waren reeds bestuurslid en blijven op post. (svh)

14:07 | Algemeen | 1N
Gisteren is bevestigd dat de eerste competitiewedstrijden in Eerste Nationale in het weekeinde van 26 en 27 september zullen plaatsvinden. Uiterlijk 14 augustus zal het volledige speelschema dan eindelijk worden bekendgemaakt. (svh)

14:06 | Royal Franc Borains | 1N
Francs Borains kwam in actie tegen RWDM en verloor nipt met 1-2. RWDM opende de score via Mehdi Terki, waarna Maki Tall gelijk wist te maken via strafschop. Gilles Ruyssen bezorgde de Molenbekers uiteindelijk de zege. Francs Borains eindigde de match met zijn tienen, want vlak voor tijd kreeg verdediger Drice Chaabi de rode kaart. (svh)

14:00 | Royal Stade Brainois – La Louvière Centre | 3ACFFA & 1N
La Louvière Centre nam het op tegen Stade Brainois, de favoriete club van de familie Hazard. Het werd 0-2 door Sofiane Domoraud et Yann Nkou. Op last van de autoriteiten vond het oefenduel achter gesloten deuren plaats. (svh)

13:57 | RFC Liège – FC Herstal | 1N & 3ACFFB
RFC Liège speelde woensdag een testmatch tegen FC Herstal en won met 2-0 dankzij treffers van Renquin en Bruggeman. (svh)

13:55 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden oefende vanavond op het terrein van Brogel Sport tegen RFC Seraing en speelde verdienstelijk gelijk. Amadou Ndiaye opende de score in de eerste helft voor de Métallo’s. Het was Seppe Brulmans die na rust voor de 1-1 tekende. (svh)

5 augustus 2020

19:16 | RAAL La Louvière | 2ACFF
RAAL La Louvière legt zich niet zonder meer neer bij de beslissing van de federatie om Mandel United toe te laten tot Eerste Nationale. De clubleiding zal het formele besluit analyseren en nagaan of er stappen kunnen worden ondernomen tegen dat besluit. De directie laat weten ontzettend teleurgesteld te zijn en vooral veel onbegrip te voelen. “Wij voelen ons echt benadeeld, ons bekruipt een wreed gevoel van onrecht”. (svh)

17:08 | KSK Ronse | 2AVVA
SK Ronse bouwt aan een heel jonge ploeg. Los van de coronamaatregelen hebben ze bij SK Ronse niet stilgezeten. De vernieuwde kern telt twintig spelers. “We trainen iedere dag in Ronse”, aldus T1 Sam Goethals. “Dat gebeurt al sinds 16 juli. We speelden twee vriendschappelijke wedstrijden: tegen Oudenaarde (1-2-winst ) en het Franse Lesquin (0-4-winst) . Het waren matchen om uit te leren en vrijwel alle spelers een speelkans te geven. We bouwen aan een heel jonge groep. Het zal mogelijk tijd kosten om er een competitief team van te maken.” Volgens Goethals is het de bedoeling de spelersgroep nog uit te breiden met drie of vier spelers. (jgo)

16:50 | KFC Mandel United | 1N
Mandel United is de ploeg die doorschuift naar Eerste Nationale. De teller wat betreft het aantal West-Vlaamse clubs in de competitie geeft hierdoor ‘4’ aan. (wec)

4 augustus 2020

22:17 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke smeerde Waasland-Beveren vanavond een oefennederlaag aan. Treffers van Savaete en De Kuyffer zorgden voor een 0-2-eindstand. (wec)

18:05 | Algemeen
De Vlaamse amateurclubs hebben vandaag een grondige hervorming van het nationale voetbal geëist. Het besluit van de Pro League om de nummer 13 van Eerste Nationale (Lierse-Kempenzonen) en de U23 van Club Brugge in 1B te laten spelen, terwijl andere (amateur)clubs daar sportief gezien meer recht op hadden, is niet in goede aarde gevallen. De amateurs eisen een versoepeling van de licentievoorwaarden zodat meer clubs kunnen doorstromen naar het profvoetbal. De persconferentie vond plaats in de kantine van THES Sport in Tessenderlo. Geen toeval, want sportief gezien had THES het meeste recht op een 1B-ticket en niet Lierse Kempenzonen. (svh)

18:04 | RRC Stockay-Warfusée | 2ACFF
De clubleiding van RRC Stockay-Warfusée vermoedt dat een of twee spelers zijn besmet met Covid-19. De spelersgroep is getest en de uitslagen worden woensdag verwacht. De voor vanavond gepland staande oefenmatch tegen Sprimont is afgelast. Men gaat ervan uit dat de wedstrijd tegen Seraing aanstaande vrijdag ook niet zal doorgaan. (svh)

18:02 | URSL Visé | 1N
De toch al goed gevulde ziekenboeg van URSL Visé is sinds afgelopen weekend nog wat voller. Naast Loïc Reciputi, Nicolas Gerits, Sernan Segniagbeto en Gregory Perseo, kunnen nu ook Jesse Mputu en Idi Oluoch op de absentielijst worden bijgeschreven. Van Cyril Rosy wordt dan weer verwacht dat hij op korte termijn zijn rentree kan maken. (svh)

18:01 | RFC Tilleur | PROV LUI 3B
Ondanks het feit dat Franco Zennaro begeerd werd door diverse clubs en hij zelfs ging testen bij Visé, heeft de verdediger dan toch besloten bij RFC Tilleur te blijven. (svh)

3 augustus 2020

21:51 | FCV Dender EH | 1N
FC Dender oefent op 12 augustus in en tegen Lommel. De wedstrijd begint om 15u en vindt plaats achter gesloten deuren. (wec) 1N

9:15 | K Berchem Sport | 2AVVB
Sportieve felicitaties van Berchem Sport op sociale media voor stadsgenoten R Antwerp FC (bekerwinnaar) en Beerschot (kampioen 1B). “Een historisch voetbalweekend voor Antwerpen”, zegt de club. Om af te sluiten met een knipoog: “Maar vergeet het niet, beste vrienden: de ploeg van ‘t Stad, speelt uiteindelijk nog steeds in ‘t geel en zwart!” (svh)

9:13 | Bocholter Voetbalvereniging | 2AVVB
K Bocholter VV laat op zijn website weten voorstander te zijn van promotie van alle drie de “nummers twee” uit Tweede Amateur van vorig seizoen. Door de uitbreiding van 1A naar achttien clubs en het dientengevolge doorschuiven van Lierse Kempenzonen naar 1B, kampt Eerste Nationale nu met een deelnemersveld van slechts 15 clubs. Door RAAL La Louvière, Mandel United en Bocholt VV alle drie te laten doorstromen, komt het deelnemersveld op achttien en worden bovendien eindeloze discussies tussen de drie kandidaat-stijgers vermeden. (svh)

9:09 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre won zijn oefenmatch tegen RAS Jodoigne (Derde Amateur) met 3-4. Het was de vijfde voorbereidingsmatch zonder nederlaag voor Les Loups. De Henegouwse doelpunten kwamen op naam van Amine Zenadji, Sofian Domoraud Operi, Jérémy Mahele Munkana en Kevin Utshinga. (svh)

9:07 | Olympic Charleroi | 1N
TRANSFER: Olympic Charleroi heeft zich verzekerd van de diensten van Yassine Delbergue. De 29-jarige Franse middenvelder komt over van La Louvière Centre. (svh)

2 augustus 2020

19:31 | Royal Francs Borains | 1N
Royal Francs Borains, dat gisteren RLC Hornu nog met 6-0 versloeg, vertrekt op stage naar de Lacs de l’Eau d’Heure. Spelers en staf testten voorafgaand aan de reis negatief op Covid-19. (svh)

19:30 | KM Torhout | 3AVVA
Ex-Club Brugge-prof Günther Vanaudenaerde, in zijn laatste seizoen vorig jaar nog kapitein bij KM Torhout, bluste een hevige brand bij zijn overburen waar de mindervalide zoon des huizes nog binnen zat. Niet alleen een held op, maar ook naast het veld dus. (pvt)

16:10 | RC Hades Kiewit Hasselt & Torpedo Hasselt | 2AVVB & PROV LIM 1
Gisteren ondertekenen de Hasseltse voetbalclubs RC Hades en Torpedo een nieuwe samenwerkingsovereenkomst genaamd Talentorama. Deze samenwerking draait rond de ontwikkeling van jong voetbaltalent, met als doel zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar de eerste elftallen. Daarnaast gaan de twee clubs kennis uitwisselen, materialen delen en een gezamenlijk aankoopbeleid voeren. Met deze samenwerking willen Hades en Torpedo hun jeugdopleiding, samen goed voor 800 jeugdspelers, naar een hoger niveau tillen. (svh)

10:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé speelde zaterdag een matige oefenmatch tegen Union Rochefortoise, een club uit de derde afdeling ACFF. In eigen stadion kwam Visé niet verder dan 1-1. (svh)

1 augustus 2020

22:54 | RFC Liège | 1N
RFC Liège oefende vanavond tegen eersteprovincialer RA Melen-Micheroux. Daar waar eerder deze week met Etoile de Faimes een ander team uit Eerste Provinciale nog werd afgeschoten met 13-0, bleef de teller nu steken op drie treffers. De Luikse doelpunten kwamen van Christophe Martin Suarez (1-0) en tweemaal Nathan Rodes (2-0 en 3-0).
(svh)

16:59 | Algemeen
In de provincie Antwerpen kan er enkel contactloos getraind worden. Trainingen vanaf 18 jaar zijn overigens enkel toegestaan in groepjes van maximum 10 personen. De Beker van Antwerpen gaat dit jaar niet door. (wec)

10:18 | Royal Knokke Football Club | 1N
Knokke FC speelt dinsdag een extra oefenwedstrijd. Op de Freethiel voetbalt men dan vanaf 19u30 achter gesloten deuren tegen eersteklasser Waasland-Beveren. (wec)

31 juli 2020

19:00 | RAAL La Louvière | 2ACFF
Nu Lierse Kempenzonen doorstroomt naar 1B, komt er mogelijk een plaats vrij in Eerste Nationale. RAAL La Louvière, verleden jaar tweede in Tweede Amateur (ACFF) achter Francs Borains, heeft alvast vanmiddag aangegeven graag deze leemte te willen opvullen. Maandag a.s. zal hierover waarschijnlijk meer duidelijk worden. (svh)

17:47 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
Jasper Buyl is met succes geopereerd. De dribbelvaardige middenvelder is vier wijsheidstanden kwijt. (hok)

17:27 | Lierse Kempenzonen | 1N
Het nieuwe competitieformat van de Pro League zorgt ervoor dat Lierse Kempenzonen naar het profvoetbal doorstroomt en dus tevens uit deze blog verdwijnt. Artikel Algemene Vergadering Pro League: de beslissingen op een rijtje

13:55 | KSV Roeselare | 1N
Wouter Biebauw heeft zijn aflopende contract bij KSV Roeselare officieel verlengd. De 36-jarige doelman ondertekende een nieuw contract voor twee seizoenen met optie op Schiervelde. Biebauw begint zo aan zijn elfde seizoen bij Roeselare: hij is er sinds 2016 aan de slag en speelde er eerder al van 2002 tot 2008 (mde) 1N

10:20 | AFC Tubize | 2ACFF
Het oefenduel tussen AFC Tubize en KSK Ronse gaat aanstaande zaterdag niet door. Hiervoor in de plaats speelt Tubeke die dag in het Stade Leburton tegen Crossing Schaerbeek. (svh)

10:19 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Nu de Vlaamse clubs in Eerste Nationale wel wedstrijden mogen spelen tegen clubs uit 1A, 1B, Eerste Nationale en clubs uit Wallonië, mits er toestemming is van de lokale overheid, kan de vriendschappelijke wedstrijd tussen Patro Eisden en RFC Seraing wel gewoon doorgaan op 5 augustus a.s. (aanvang 19u30 bij Bregel Sport). Het maximaal aantal toegestane bezoekers bedraagt 200 personen. Op 15 augustus staat er een oefenmatch gepland in Nederland, tegen HSV Hoek. Overigens zal de groepstraining van Patro vanaf komende zondag weer worden hervat. Spelers en staf zullen wel op frequente basis een corona-test moeten ondergaan. (svh)

30 juli 2020

22:43 | Stade Disonais | 3ACFFB
Stade Disonais heeft zijn twee poulewedstrijden in de “Brasserie Simon Cup”, een toernooi in het Luxemburgse Wiltz, gewonnen. Dison versloeg Etzella Ettelbrück met 2-0 en FC Mertzig met 4-0. Zondag staan de finalewedstrijden op het programma. (svh)

22:40 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFER: Roeselare blijft maar gaan op de transfermarkt. Lennert De Smul, die overkomt van Deinze, tekent voor twee seizoenen met een optie op een bijkomende jaargang. De linksback wordt voorgesteld als een ‘rasechte West-Vlaming’. (wec)

17:53 | RRC Hamoir | 2ACFF
TRANSFER: RRC Hamoir heeft twee aanvallende versterkingen beet. Ibrahima Niang (ex-Kelmis) en N’Kala Keinus Bunga (ex-OH Leuven en Erpeldange) trainden al een tijdje mee met de Ratten en wisten coach Raphaël Miceli te overtuigen van hun kwaliteiten. (svh)

17:52 | KFC HO Kalken II | PROV OVL 3A
Corona heeft ook invloed op het programma van HO Kalken II. De coaches Nico Gentier en Lander Bracke plannen de trainingen in op dinsdag en donderdag. Alle oefenwedstrijden zijn afgelast tot 25 augustus. Ook het programma van de U21 is ondertussen bekend. Met hoofdzakelijk de vaste trainingen op maandag en woensdag. (hok)

8:58 | RAAL La Louvière | 2ACFF
RAAL La Louvière speelde een voorbereidingsmatch tegen Royal Gosselies Sports en won afgetekend met 6-0. Doelpuntenmakers: Younes Boufous, Alessio Virgone, Willem Pierre Charles, Quentin Louagé, Tyron Crame en Jordan Henri. (svh)

8:57 | Olympic Charleroi | 1N
Olympic Charleroi speelde vriendschappelijk tegen RLC Hornu. Na een sessie van 3x 30 minuten wonnen les Dogues met 2-4. (svh)

8:57 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre heeft zijn Franse stage afgesloten met een 1-1-gelijkspel tegen een amateurselectie van PSG. Maandag wonnen Les Loups al met 2-0 van AS Poissy. (svh)

8:56 | URSL Visé | 1N
KAS Eupen en URSL Visé oefenden woensdag achter gesloten deuren. Het werd 1-2. Bij Visé gaf weer een nieuwe testspeler acte de présence: verdediger Manu Massa, vorig seizoen nog actief bij RFC Liège. (svh)

29 juli 2020

21:00 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout heeft de afgelaste oefenwedstrijd van donderdag vervangen door een onderlinge partij op training. Vanaf maandag zal de groep twee weken lang driemaal per week trainen om de conditie op pijl te houden. Voetbal Vlaanderen liet weten dat het dan zou beslissen wanneer de competities zouden aanvatten en daarop zou dan verder gewerkt worden. (pvt)

20:50 | KSV Roeselare | 1N
TRANSFERS: KSV Roeselare plukt na Kino Delorge, wiens transfer maandag samen met 8 andere nieuwkomers bevestigd werd, nog twee spelers weg bij Lierse Kempenzonen. De ervaren Malinese verdediger Kassim Doumbia tekent voor 2 seizoenen (+ optie), rechtsback Jonas Vinck voor 3 seizoenen (+ optie). (wec)

11:55 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
Door de tweede coronagolf en de bijhorende maatregelen heeft de sportieve staf van HO Kalken I beslist om de voorbereiding aan te passen. Training op maandag en woensdag met oog voor de maatregelen. In het weekend werkt iedereen een loopschema af tot een zestal weken voor de start van de competitie. Pas dan wordt er opnieuw overgeschakeld naar het huidige schema. Deze week wordt enkel nog vandaag getraind om 19u30 op de Kruisen. De rest van de week is de kern vrij. (hok)

10:10 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Door het verbod van Voetbal Vlaanderen op het spelen van wedstrijden tot 25/8 komen uiteraard ook de voor Patro Eisden Maasmechelen gepland staande oefenwedstrijden in deze periode te vervallen. Daarnaast is ook de groepstraining van de A-kern voorlopig, maar in ieder geval tot aanstaande maandag, opgeschort. (svh)

10:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft gisteravond een oefenmatch verloren tegen de U21 van Standard. Het werd 0-1 en het enige doelpunt werd gescoord door Adrien Giunta. Bij Visé kwamen een aantal testspelers binnen de lijnen waaronder Randy Giargiana (ex-RFC Liège), Axel Leers (ex-Seraing) en de Nigeriaanse aanvaller James Amasihohu (ex-Gent en Oostende). (svh)

28 juli 2020

20:45 | RFC Liège | 1N
TRANSFER: Benoit Bruggeman houdt de gemoederen bezig. Hij hield eerst zijn conditie op peil bij Hamoir, ging vervolgens testen bij Visé, maar tekende dan uiteindelijk toch bij bij RFC Liège. Liège heeft tevens Hakim Abdallah op proef. De 22-jarige aanvaller zal meespelen in de oefenmatch tegen Etoile Faimes. Abdullah speelde eerder voor Nantes, Stoke City, Avranges en CD El Ejido. (svh)

19:03 | Algemeen
Voetbal Vlaanderen beslist: tot en met 25 augustus geen regionale wedstrijden. Heel wat bekerwedstrijden kunnen dus niet plaatsvinden en de competities zullen allicht later van start gaan. Zonder publiek spelen was geen optie voor VV, dat vooral ook een uniforme beslissing wou nemen. (wec)

16:32 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
De oefenpartij tussen Hamme (3AVVA) en Lokeren-Temse van woensdag wordt zonder publiek gespeeld, dat besliste de lokale overheid. In de maand augustus zullen de thuiswedstrijden op Daknam eveneens zonder fans worden afgewerkt. Bovendien wordt er bekeken of de oefenwedstijden tegen Antwerpse ploegen (oa. Cappellen en Rupel Boom) wel kunnen plaatsvinden. (vdv)

13:08 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout heeft alle jeugdwedstrijden voor 1 en 2 augustus in Torhout afgelast, enkele wedstrijden waren voorzien tegen Sint-Truiden. (pvt)

13:04 | SV Wevelgem City | PROV WVL 2B
De goed uitgewerkte clubdag van SV Wevelgem City, die normaal gezien zou doorgaan op zaterdag 15 augustus, wordt door de West-Vlaamse club geannuleerd uit veiligheidsoverwegingen. (wec)

10:18 | Algemeen
ACFF-voorzitter David Delferière: “We wachten eerst op de officiële teksten van de minister, het is nu te vroeg om al een standpunt in te nemen. Maar als de zaken zouden verergeren en andere maatregelen worden genomen, dan kunnen we overwegen om 15 dagen à een maand later aan de competities te beginnen. We volgen de situatie dagelijks op. Ik heet David en niet Covid, en jammer genoeg beslist Covid.” (wec)

10:03 | KFC Merelbeke – SC Eendracht Aalst | 2AVVA & 2AVVB
Eendracht Aalst wint een oefenpot tegen KFC Merelbeke met 0-4. (gva)

9:59 | K Berg en Dal VV – KVK Beringen | PROV ANT 1 & 3AVVB
Vanwege de in de provincie Antwerpen getroffen coronamaatregelen gaat de oorspronkelijk voor woensdagavond gepland staande testmatch tussen Berg en Dal en KVK Beringen niet door. (svh)

9:58 | R Aywaille FC | 3ACFFB
TRANSFER: Sofiane Ben Saida (33) trekt naar Aywaille. De middenvelder heeft al zestien seizoenen nationaal voetbal op de teller en brengt zodoende een brok ervaring mee naar de Ardennen. Voorheen speelde hij onder meer voor Bertrix, Givry, Tilleur en Huy. (svh)

9:56 | SK Londerzeel | 2AVVB
TRANSFER: SK Londerzeel heeft zich verzekerd van de diensten van Marco Ospitalieri (28). De vleugelverdediger is afkomstig van URSL Visé. De Belg genoot zijn opleiding in Nederland bij PSV en speelde daar ook nog voor MVV en Fortuna Sittard. (svh)

9:55 | KSKV Zwevezele | 2AVVA
Aanstaande Donderdag speelt KSKV Zwevezele zijn derde oefenmatch van het seizoen op het veld van KSV Diksmuide (PROV WVL 1), normaal gezien met publiek. (aez)

27 juli 2020

22:15 | RFC Liège | 1N
RFC Liège en Joseph Akono gaan dan toch niet met elkaar in zee. Akono kwam enkele weken geleden van RFCB Sprimont naar Luik, maar al na enkele weken in de voorbereiding is gebleken dat de speler bij Luik niet zal toekomen aan het door hem gewenste aantal speelminuten. Akono gaat op zoek naar een ploeg waar hij meer speeltijd zal kunnen krijgen. Update 28/7 9u52: heeft getekend bij Solières. (svh)

22:08 | KM Torhout | 3AVVA
Torhout is er ergst aan toe in West-Vlaanderen en is rode zone. De voorzitter van Zedelgem (PROV WVL 1) heeft de oefenwedstrijd van donderdag afgezegd, hoewel niemand van de 24 spelers van Torhout koorts heeft of andere symptomen vertoont. Het tornooi in Torhout van zondag wordt vervangen door een match in Gullegem (2AVVA), zaterdag om 17u. (pvt)

21:43 | Algemeen
Communicatie Voetbal Vlaanderen: “We blijven voetballen met beperkt publiek! De Nationale Veiligheidsraad beslist: geen wijzigingen in de veiligheidsmaatregelen voor de sportsector, wel halvering van publiek bij sportactiviteiten en verplichting mondmaskers.” (wec)

21:37 | KSV Roeselare | 1N
Artikel TRANSFERS: KSV Roeselare pakt uit met negen nieuwe spelers

17:07 | Rhodienne-De Hoek | 3AVVA
Een positieve coronatest gooit roet in het eten bij Rhodienne-De Hoek: deze week wordt er niet getraind. (wec)

11:50 | Royal Knokke Football Club | 1N
Gisteren begon Knokke aan zijn oefencampagne. Op bezoek bij Club Brugge werd het 5-0. (wec)

11:47 | La Louvière Centre | 1N
La Louvière Centre trekt vandaag richting Parijs voor een driedaagse stage. De ploeg zal er twee trainingen en ook nog twee oefenmatchen afwerken. Vanavond spelen Les Loups een sessie van 3 keer 30 minuten tegen Poissy uit de Nationale 2. Woensdag neemt men het op tegen een selectie van PSG. (svh)

10:24 | URSL Visé | 1N
URSL Visé test momenteel middenvelder Benoit Bruggeman en verdediger Randy Giargiana. Beide spelers kregen van RFC Liège geen nieuw contract en proberen het nu bij streek- en reeksgenoot Visé. (svh)

10:03 | KSC Lokeren-Temse – SK Sint Niklaas | 2AVVA & 3AVVA
SC Lokeren-Temse opende de voorbereiding zondagnamiddag met een 2-0-overwinning tegen SK Sint-Niklaas. Preben De Man en Stef Laurens zorgden voor de doelpunten. De thuisploeg verzuimde in de tweede helft om de score verder uit te diepen. (vdv)

26 juli 2020

22:34 | RCS Verviers – FC Herstal | PROV LUI 2B & 3ACFFB
Tweedeprovincialer RCS Verviers maakte vanmiddag gehakt van het twee klassen hoger voetballende FC Herstal. Door een hattrick van Mémé Tchité werd de zege van de nieuwbakken fusieclub al voor de thee veiliggesteld: 3-1. (svh)

22:32 | KFC Witgoor Sport | 3AVVB
Witgoor Sport speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Zwaneven (PROV ANT 2B). Doelpunt kwam van nieuwkomer Ralph Jannes. Witgoor speelde met een mix van beloften en spelers uit de eerste ploeg. Alle nieuwelingen kwamen zo aan speelminuten. (wos)

22:28 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
Zwarte Leeuw verliest zijn eerste oefenmatch met 1-2 tegen de beloften van Royal Antwerp FC. Lamkel Zé scoorde onder meer voor The Great Old. Voor Zwarte Leeuw was het Deckers die de bal tegen de netten pingelde. (pme)

22:27 | Algemeen
Alle sportactiviteiten en -wedstrijden in Vlaanderen vanaf morgen achter gesloten deuren, zonder publiek. Professioneel én amateur. (hok)

22:26 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Patro Eisden Maasmechelen speelde vanmiddag een vroege oefenmatch achter gesloten deuren tegen Beerschot. Het werd 1-1. Na een 1-0-ruststand zorgde Mehdi Bounou na 52 minuten voor de Eisdense gelijkmaker. (svh)

9:18 | Algemeen
Een groot aantal amateurclubs publiceren op hun socialemediakanalen (verstrengde) coronarichtlijnen. Bekijk deze goed alvorens naar wedstrijden af te zakken, zo kunnen we het seizoen misschien nog redden. (wec)

9:07 | Tempo Overijse | 3AVVA
Tempo Overijse hield dit weekend in het kader van de teambuilding een “stage in eigen kot”. Er werd getraind, een kajaktocht gemaakt en in de avonduren namen spelers en staf deel aan een sportquiz. Na een afsluitende barbecue, moet de eerste equipe klaar zijn gestoomd voor de eerste oefenmatch tegen tweedeprovincialer KFC Herent (dinsdag a.s. om 19u30). (svh)

8:53 | RAAL La Louvière| 2ACFF
RAAL La Louvière speelde gistermiddag een oefenduel tegen Monceau. “Les Loups” wonnen met 0-3 door treffers van Louka Franco, Lou Wallaert en Willem Pierre Charles. (svh)

8:49 | Olympic Charleroi | 1N
Olympic Charleroi won gisteravond een oefenwedstrijd tegen RUS Solrézienne met 0-4. De doelpunten kwamen van Luca Napoléone, testspeler Mory Keita, Jordi Malela en Quentin Vanderbecq. (svh)

25 juli 2020

20:58 | KFC Dessel Sport | 1N
Eindstand 1-4. Voor Westerlo scoorden Alici, Muritala en Petrova nog. (gvg)

20:20 | KFC Dessel Sport | 1N
Ruststand tussen Dessel en Westerlo 1-1 na doelpunten van Boulaouali en Remmer. (gvg)

16:53 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
De oefenwedstrijd Zwarte Leeuw – Antwerp (beloftenelftal) zal worden gespeeld zonder publiek. Dat besliste het crisiscentrum van de provincie Antwerpen deze middag. Er werd gevreesd dat de limiet van 400 mensen zou worden overschreden. Enfant terrible Lamkel Zé speelt mee en lokt immers heel wat publiek, zo bleek uit andere oefenwedstrijden. (pme)

16:44 | 1N
De provincie Antwerpen is met 4 clubs dominant in de hoogste amateurdivisie van ons land. Henegouwen en West-Vlaanderen tellen elk 3 clubs, de provincie Limburg kent net als Luik 2 vertegenwoordigers. Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant leveren elk één team in Eerste Nationale. (wec)

13:32 | Algemeen
Epidemioloog Pierre Van Damme is duidelijk: “We moeten het aantal menselijke contacten beperken. Overal. En dus ook in de sport. Mijn advies: leg dus meteen de trainingen in de provinciale voetbalreeksen stil.” (wec)

13:27| KFC Witgoor Sport | 1N
Witgoor Sport oefent straks op eigen veld tegen Zwaneven (PROV ANT 2B). Alle thuiswedstrijden in de voorbereiding en Beker van België worden afgewerkt op het B-veld omwille van het recent inzaaien van het A-terrein. (wos)

24 juli 2020

18:29 | Patro Eisden Maasmechelen | 1N
Alle spelers uit de A-kern van Patro Eisden Maasmechelen werden in verband met de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen Beerschot aan een Covid-19-test onderworpen. Alle spelers testten negatief. De match van zondag wordt overigens achter gesloten deuren afgewerkt. (svh)

18:27 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout last nu uit veiligheid ook de teambuildingsdag aan de kust af vanwege coronagevaar. Enkel het ontbijt op de club gaat door, gevolgd door een training. (pvt)

18:27 | ASV Geel | PROV ANT 1
ASV Geel is gisteren (23/7) na een onderbreking van 2 weken weer aan de groepstrainingen begonnen. Op 1 augustus staat de eerste oefenpartij op het programma. Zepperen Brustem is dan de tegenstander. (jbe)

15:15 | RCS Verviers | PROV LUI 2B
Dubbel programma dit weekeinde voor de nieuwe fusieclub Racing Club Star Verviers. Morgenavond om 19u ontvangen Mémé Tchité en de zijnen Jeunesse Liègoise in Stade du Panorama en zondagmiddag om 15u is in Stade de Bielmont in Verviers FC Herstal de tegenstander. (svh)

14:01 | K Berchem Sport | 2AVVB
TRANSFER: Berchem Sport heeft een nieuwe spits vastgelegd voor aankomend seizoen. Manuel Reangelo (25) komt over van KSK Ronse. (svh)

12:01 | RFC Wetteren – SC Eendracht Aalst | 3AVVA & 2AVVA
De eerste oefenwedstrijd van Wetteren en Eendracht Aalst eindigde op 0-3 voor Aalst. (gva)

11:27 | KSK Ronse | 2AVVA
Vanavond speelt KSK Ronse een bijkomende oefenwedstrijd tegen Union St.-Ghislain Tertre Hautrage (PROV HEN 2B). Aftrap om 19u30. Update (12u30): op vraag van de tegenstander gaat de match niet door. (jgo)

10:37 | KFC HO Kalken II | PROV OVL 3A
HO Kalken II mocht gisteravond op de tweede training Nicola de Geest en Kevin Van Nieuwenhuyse voor het eerst verwelkomen. Deze keer trokken Siebe De Vleeschouwer en Lennert De Wandel op uitstap bij de kersverse derdeprovincialer. Matthieu Van Wassenhove (revalidatie) en Jonas De Mulder (blessure) zijn out. Dit weekend gaan HO I (PROV OVL 1) en HO II op stage. (hok)

10:31 | Royal Francs Borains | 1N
TRANSFER: Royal Francs Borains presenteerde vanochtend zijn nieuwste aanwinst: de Frans-Amerikaanse aanvaller Maki Tall (24). Tall speelde eerder voor Le Mans FC, Lille OSC, Red Star FC, FC Sion, FC Tours en AC Ajaccio. Hij was tevens jeugdinternational voor Frankrijk en de Verenigde Staten. (svh)

23 juli 2020

18:51 | Royal Knokke Football Club | 1N
TRANSFER: Royal Knokke FC haalt met Corentin Kocur een speler die vorig seizoen onder contract stond bij Fola Esch, de kampioen van Luxemburg. De 24-jarige bij Moeskroen opgeleide middenvelder tekent voor 2 seizoenen aan de kust. (wec)

18:30 | Lierse Kempenzonen | 1N
Lierse Kempenzonen haalde in de afgelopen weken de kaap van 1906 abonnementen. (yvl)

18:26 | KSC Lokeren-Temse – SKN Sint-Niklaas | 2AVVA & 3AVVA
De oefenwedstrijd tussen SC Lokeren-Temse en SKN Sint-Niklaas van komende zondag is uitverkocht. 400 toeschouwers zullen de eerste oefengalop van de nieuwbakken club Lokeren-Temse bijwonen. Fans nemen plaats op Tribune 4, in hun eigen bubbel. Ook wordt gevraagd om een mondmasker mee te brengen. (vdv)

11:27 | Royal Francs Borains | 1N
Royal Francs Borains heeft voor morgenochtend een persconferentie aangekondigd. In het Stade Robert Urbain zullen dan onder meer de ontwikkelingen rondom de infrastructuur worden besproken én zal er een nieuwe aanwinst worden gepresenteerd. (svh)

11:20 | RFC Liège – Etoile de Faimes | 1N & PROV LUI 1
Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 zijn er op Rocourt slechts 400 toeschouwers toegestaan voor de vriendschappelijke wedstrijd tussen RFCL en Faimes op dinsdag 28 juli (19u30). Het is verplicht plaatsen vooraf te reserveren via een formulier op de website van de club. (svh)

11:05 | KVK Beringen | 3AVVB
Ook KVK Beringen heeft woensdagavond de trainingen hervat. Maar liefst zeven nieuwelingen gaven acte de présence op de seizoensouverture. Op woensdag 29 juli staat de eerste oefenmatch op het programma. Dan spart KVK tegen K. Berg en Dal VV. (svh)

11:03 | RFC Wetteren – SC Eendracht Aalst | 3AVVA & 2AVVA
Straks neemt RFC Wetteren het vriendschappelijk op tegen Eendracht Aalst. Aan het loket zullen nog zo’n honderd tickets verkocht worden. De betrokken clubs rekenen op het respecteren van de veiligheidsvoorschriften en op het gezond verstand van de aanwezige fans. Aftrap om 19u30, ticketverkoop vanaf 18u. (wec)

10:12 | KFC HO Kalken | PROV OVL 1
Op de tweede training van HO Kalken I, gisteravond, tekende iedereen present. Bram Vrijens en Alexandre Gerniers, allebei zaterdag nog op vakantie, oefenden mee. Niemand is geblesseerd. (hok)

10:12 | Lierse Kempenzonen | 1N
TRANSFER: Lierse K. heeft gisterenavond een overeenkomst gevonden met Jo Gilis. Hij wordt gehuurd van OHL. (yvl)

10:09 | KFC HO Kalken II | PROV OVL 3A
De kop is eraf voor HO Kalken II. De kersverse derdeprovincialer heeft dinsdag zijn eerste training afgewerkt. Matthieu Van Wassenhove (revalidatie), Jonas De Mulder (blessure), Nicola de Geest (vakantie) en Kevin Van Nieuwenhuyse konden er nog niet bij zijn. Vanavond staat de tweede training op het programma. (hok)

22 juli 2020

22:55 | KVC Winkel Sport | 1N
KVC Winkel Sport verloor vanavond nipt van Cercle Brugge. Het werd 1-2 voor de bezoekers. De match werd gespeeld achter gesloten deuren. Na vijf minuten zette Clyncke de gastheren op voorsprong. Cercle kon pas na de thee iets terugdoen via Hoggas en Hotic. (svh)

21:40 | KSV Oudenaarde – KSK Ronse | 2AVVA
KSK Ronse wint de eerste oefenwedstrijd tegen KSV Oudenaarde met 1-2. Robin Itoua en Kassim Sidibé brachten SK op 0-2. Gilles Van Herreweghe milderde voor Oudenaarde en maakte de 1-2 in de slotfase van de wedstrijd. Verder kwam Oudenaarde niet. (jgo)

21:21 | FC Punt-Larum – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 3C & 3AVVB
Witgoor Sport wint van Punt-Larum met 1-2. Doelpunten van Blockx en nieuwkomer Hendrickx. (wos)

20:20 | KFC Dessel Sport |1N
De blessure van Dimitri Vanhaen blijkt mee te vallen, hij zou begin volgende week de trainingen hervatten. (gvg)

20:19 | KM Torhout | 3AVVA
Door de plaatselijke Covid-19-opstoot heeft het Torhoutse stadsbestuur beslist dat alle evenementen verboden worden tot en met 2 augustus. Ook kleedkamers van sportaccommodaties mogen niet meer gebruikt worden, trainingen mogen wel nog doorgaan. KM Torhout heeft ook verbod gekregen om op 2 augustus het tornooi met Zwevezele en Gullegem (beide 2AVVA) te laten doorgaan. Op 3 augustus wordt de situatie opnieuw bekeken en zal beslist worden of de oefenwedstrijd van 5 augustus tegen Mandel United (2AVVA) en de bekerwedstrijd van 9 augustus tegen RC Lauwe (PROV WVL 1) wel gaan mogen doorgaan. (pvt)

13:22 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: en nog een inkomende transfer bij KSK Ronse. Kalvin Guede is een 19-jarige centrale verdediger die overkomt van het Franse Valenciennes FC. (jgo)

13:02 | RRC Hamoir | 2ACFF
Verrassend nieuw gezicht gisteren op de eerste training van Hamoir: Benoit Bruggeman (voorheen RFC Liège) houdt er zijn conditie op peil. Mogelijk vinden de twee partijen elkaar de komende dagen en sluit de middenvelder definitief aan bij Les Rats. (svh)

12:54 | URSL Visé | 1N
Gregory Perseo is niet ongeschonden uit de testmatch tegen Charleroi gekomen. Hij brak zijn sleutelbeen en is enkele weken buiten strijd. (svh)

10:32 | KAC Betekom – SC Aarschot | 3AVVB & PROV VBR 1
Aarschot speelde 1-1 gelijk op het veld van derdeamateurclub KAC Betekom. Aarschot speelde een degelijke wedstrijd en bekroonde die met een late gelijkmaker van Issam Fariat. (lvb)

10:25 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: drukke tijden bij KSK Ronse. Benis Belisi is een 21-jarige centrale verdediger die overkomt van KV Oostende. Voorheen speelde hij bij FC Utrecht. Als jeugdspeler was hij actief bij Zulte Waregem en Eendracht Aalst. (jgo)

10:17 | RAAL La Louvère | 2ACFF
TRANSFER: Sporting Charleroi-jeugdproduct Thomas Wildemeersch trekt transfervrij naar RAAL La Louvière. De 20-jarige middenvelder was vorig seizoen uitgeleend aan Royal Francs Borains, de kampioen van jaargang 2019-2020. (wec)

9:45 | KFC Putte – K Lyra-Lierse | PROV ANT 3C & 2AVVB
K. Lyra-Lierse versloeg in zijn eerste oefenwedstrijd derdeprovincialer KFC Putte met 1-5. Doelpunten van Lambreghts, Adesanya, Struyf, Peffer en Kil. Een pluim voor de puike ‘coronaproof’ organisatie van de thuisclub. (gve)

9:45 | FC Punt-Larum – KFC Witgoor Sport | PROV ANT 3C & 3AVVB
Witgoor Sport oefent straks om 19:00 in en tegen Punt-Larum. (wos)

21 juli 2020

20:48 | KM Torhout | 3AVVA
KM Torhout is vanavond gestart met de voorbereiding. Vraag is alleen voor hoe lang, door de plaatselijke COVID 19-opstoot komt morgen de gouverneur naar Torhout om de coronasituatie te bespreken met het stadsbestuur. Oefenwedstrijden komen in gevaar! (pvt)

20:47 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft zijn tweede oefenmatch in de voorbereiding knap gelijkgespeeld tegen Sporting Charleroi. Het werd 1-1. Anisse zorgde in de tweede helft met een halve omhaal voor de gelijkmaker van Visé, nadat Tsadjout de Carolo’s in het eerste bedrijf op voorsprong had gezet. (svh)

18:00 | FCV Dender EH | 1N
FC Dender zet in op eigen jeugd. In de huidige kern zijn Ngongo, Mfumu, De Bodt en Barrezeele rechtstreeks doorgestroomd vanuit de eigen jeugdacademie. Dit seizoen krijgen Jordan Baudewijns en Glodi Mbuyi-Mbayo de kans om zich te bewijzen bij de A-kern. (jho)

18:00 | KFC Zwarte Leeuw | 3AVVB
Zwarte Leeuw vat zaterdagavond om 18:30 zijn oefenprogramma aan tegen de beloften van Royal Antwerp FC. (pme)

18:00 | KSK Ronse | 2AVVA
TRANSFER: inkomende transfer bij KSK Ronse. Simon Van Brussel is een 22-jarige doelman (24/03/1998). Simon heeft een verleden bij Troina, Taranto en Massese (ITA, Serie D) en KSK Beveren. In de loop van deze week worden nog enkele nieuwe namen verwacht. (jgo)

18:00 | KSC Lokeren-Temse | 2AVVA
SC Lokeren-Temse heeft maandagavond de voorbereiding aangevat. Ondanks het feit dat het een gesloten training was, vonden enkele tientallen supporters toch de weg naar het oefenveld. Bengaals vuurwerk en gezangen bezorgden de spelers meteen de juiste vibe. Komende zondag volgt de eerste oefenwedstrijd tegen SK Sint-Niklaas. (vdv)

18:00 | KFC Dessel Sport | 1N
KFC Dessel Sport oefent zaterdag 25 juli om 19u tegen Westerlo in eigen huis. (gvg)

18:00 | KVK Tienen | 1N
Na de stage in het Oostenrijkse Salzburg begint de spelersgroep van KVK Tienen op 29/07 aan hun reeks oefenwedstrijden. Eerste tegenstander is dan het zopas opgerichte KVK Tienen B (4e provinciale). (mas)

18:00 | URSL Visé | 1N
URSL Visé heeft Franco Zennaro van Tilleur op proef. De verdediger heeft niet veel goesting om te voetballen in de provinciale reeksen en probeert een contract af te dwingen bij de club uit Eerste Nationale. (svh)

18:00 | KSV Oudenaarde – KSK Ronse | 2AVVA
Morgen speelt KSK Ronse een eerste oefenwedstrijd bij de buren van KSV Oudenaarde. Ook voor de thuisploeg is het de eerste voorbereidingsmatch. Aftrap voorzien om 19u30 in het Burgemeester Thienpontstadion. (jgo)

18:00 | K Groen Rood Katelijne – R Rupel Boom FC | PROV ANT 2A & 1N
Rupel Boom oefent op donderdag 23 juli voor het eerst, en dat op het veld van tweedeprovincialer GR Katelijne. (lja)

18:00 | RFC Liège | 1N
TRANSFER: RFC Liège heeft met Gaëtan Gerstmans zijn tiende versterking van deze zomermercato binnen. De verdediger komt over van RFC Tilleur en speelde eerder voor Visé, Eupen, Kermis en Solières. (svh)


Enkele oudere artikels
18 juli 2020: Roeselare gered, onder meer dankzij Sporting Lissabon
14 juli 2020: Loting eerste ronden Croky Cup
25 juni 2020: “Door fans voor fans” bij Patro: voorkeur supporters bepalend bij keuze nieuw wedstrijdshirt
22 juni 2020: Leegloop bij Club Luik: twaalf spelers zeggen Rocourt vaarwel
16 juni 2020: Nieuwe naam: Eerste Amateur heet voortaan Eerste Nationale
14 juni 2020: Zot zijn heeft zeer gedaan
13 juni 2020: Salar Azimi is de Balthasar Boma van Patro Eisden
10 juni 2020: TRANSFER: Eendracht Aalst haalt transfervrije Steve Colpaert binnen
31 mei 2020: Vandaag 13 jaar geleden: Eto’o en co in het kleine Denderleeuw
29 mei 2020: Nieuwe club boven het doopvont: SK Wilrijk-JAS wordt KVC Wilrijk