Wanneer de eersteklassers het bekertoernooi vervoegen, dringt één belangrijke vraag zich op: wie sneuvelt meteen en krijgt de lachers op zijn hand?

Vorig seizoen was Zulte Waregem de Jupiler Pro League-club die stevig in het zand beet: het ging met 1-0 de boot in bij Olympic Charleroi. Dankzij een late ommekeer met een man minder schakelde toenmalig tweedeklasser Union JPL-formatie Moeskroen uit (2-1), maar in het licht van de gebeurtenissen bij beide clubs dit seizoen was dat – achteraf gezien – geen grote verrassing.

Ook één jaar eerder ging de latere degradant ten onder: Waasland-Beveren liet een 3-1-voorsprong liggen tegen Westerlo, dat met 3-4 mocht zegevieren. Nog pijnlijker was 24 september 2019 echter voor Cercle Brugge, want Royale Union Sportive Rebecquoise bleek met 0-1 te sterk voor de vereniging.

Het seizoen 2018-2019 zullen we nooit vergeten. Niet alleen Waasland-Beveren (1-2 tegen Mandel United) en Cercle Brugge (1-2 tegen Beerschot) waren net als een seizoen later meteen uitgeschakeld, ook de drie traditionele topclubs moesten hun spreekwoordelijke koffers stante pede pakken: Union won met 0-3 in Anderlecht, Knokke met 1-2 in Luik en Club Brugge leed een 2-0-verliespartij in en tegen Deinze. En daarmee stopte het niet, want uiteindelijke finalist KV Mechelen greep de scalp van Antwerp (3-1).

In 2017 kregen we een regel bevestigende uitzondering voorgeschoteld, want geen enkel team stelde teleur. In 2016 werden de tranen in deze context gelaten in Luik (Geel 2-1 Standard) en Westerlo (0-1 voor Tubize) en in 2015 viel de twijfelachtige eer te beurt aan aan KV Oostende, dat met 0-2 verloor tegen Antwerp.

Na die korte terugblik is het tijd om vooruit te kijken en de glazen bollen boven te halen. Hieronder lijsten we de affiches van de zestiende finales van de Beker van België 2021/22 op en kan gestemd worden op de ploeg die volgens u de grootste kans maakt om de komende dagen het kneusje van de Jupiler Pro League te worden.

Francs Borains – Beerschot VA
Royal Excel Mouscron – Standard
KV Oostende – CS Onhaye
Cercle Brugge – KVK Tienen
RWDM – Zulte Waregem
RAAL La Louvière – RSC Anderlecht
KAA Gent – SV Belisia Bilzen
KV Mechelen – Union SG*
SE-Winkel Sport – KRC Genk
FCV Dender EH – KAS Eupen
KVC Westerlo – Royal Antwerp FC
Lierse Kempenzonen – OH Leuven
RFC Seraing – STVV*
Club Brugge – KMSK Deinze
Sporting Charleroi – Lommel SK
Royal Knokke FC – KV Kortrijk

*Op de ploegen uit de duels tussen twee 1A-clubs kan niet gestemd worden

Klik na het stemmen op “Zie vorige antwoorden” om de resultaten te zien.

Advertentie