Zaterdag 10 september | 13:30 Manchester United – Manchester City
Dé wedstrijd van het weekend: De Manchesterderby! Twee tactische grootheden in de vorm van José Mourinho en Pep Guardiola staan lijnrecht tegenover elkaar dit weekend. In het prachtige Theatre of Dreams strijden United en City om de koppositie. Beide ploegen zijn nog ongeslagen. Guardiola beschikt echter niet over topschutter Sergio Agüero. De Argentijn, die al drie keer doeltreffend was dit seizoen, liep in de wedstrijd tegen West Ham United een schorsing op. Naar verwachting start megatalent Kelechi Iheanacho in de basis.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 AFC Bournemouth – West Bromwich Albion
Beide ploegen zijn nog zoekende. Bournemouth pakte vorige week het eerste punt bij Crystal Palace, terwijl West Bromwich niet langs Middlesbrough kwam. Het is de vraag of Nacer Chadli gaat debuteren voor The Baggies. De Belg kwam onlangs over van Tottenham Hotspur.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 Arsenal – Southampton
Arsenal hoopt de eerste overwinning van vorige week een goed vervolg te geven. Door een overtuigende eerste helft werd bij Watford een simpele 1-3 zege geboekt. Southampton kende een moeizamere start en is nog op zoek naar de eerste driepunter. Een overwinning in het Emirates Stadium zou dus meer dan welkom zijn voor coach Claude Puel. Bij the Gunners maakt aankoop Shkrodan Mustafi zijn opwachting in de basis. De van Valencia overgekomen Duitser debuteert.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 Burnley – Hull City
Hull City is met 6 punten uit twee duels de competitie goed begonnen. Vorige week werd op eigen veld in blessuretijd echter de eerste nederlaag geleden tegen Manchester United. Burnley staat na de afgetekende 3-0 verliespartij bij Chelsea weer met beide beentjes op de grond. Beide teams kunnen een overwinning goed gebruiken aangezien deze wedstrijd als een degradatiekraker beschouwd wordt.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 Middlesbrough – Crystal Palace
Middlesbrough is met 5 punten uit drie duels nog altijd ongeslagen en treft zaterdag in het eigen Riverside Stadium het kwetsbare Crystal Palace. The Eagles hebben na drie wedstrijden slechts een schamel puntje. Of Mathieu Flamini zijn debuut maakt bij Palace, is de vraag.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 Stoke City – Tottenham Hotspur
Hekkensluiter Stoke City wil tegen Tottenham Hotspur wraak nemen voor de pijnlijke 0-4 nederlaag van vorig seizoen. The Potters zijn dit seizoen slecht begonnen en er moet snel succes worden geboekt, voordat het hele seizoen achter de feiten aan gelopen wordt. Bij Tottenham is coach Mauricio Pochettino nog zoekende naar de ideale opstelling. Hoort  Janssen wel of niet in de basis? Waar speelt Dele Alli? Debuteert Sissoko? Die vragen worden morgen om 16:00 beantwoord. Wel weet de Argentijn dat dit de laatste wedstrijd is dat hij niet over Moussa Dembele kan beschikken. De Belg keert volgende week eindelijk terug van een schorsing. Het is geen geheim dat the Spurs zonder Dembele creativiteit missen op het middenveld. Kan Tottenham de aansluiting houden bij de top 3?
Zaterdag 10 september | 16:00 West Ham United – Watford
West Ham en Watford zijn dringend op zoek naar succes. West Ham, de nummer 7 van vorig seizoen, deelt nu de 12de plaats met Burnley en Swansea. Dat terwijl degradatiekandidaat Watford pas één punt heeft uit drie wedstrijden. Hammers’ Dimitri Payet lijkt dit weekend weer terug te keren in de basis.

 

Zaterdag 10 september | 16:00 Liverpool – Leicester City
Liverpool kende een wisselvallig begin van de competitie. Hoe glorieus het zegevierde bij Arsenal, zo triest werd er verloren bij Burnley. Vorige week werden de punten gedeeld met Tottenham Hotspur. Leicester kende een net zo wisselvallige start. De regerend landskampioen verloor bij Hull, waarna er gelijkgespeeld werd tegen Arsenal en gewonnen van Swansea. Een attractief duel wordt verwacht.

 

Zondag 11 september | 17:00 Swansea City – Chelsea
25 uur later speelt het nog ongeslagen Chelsea in Wales tegen Swansea. Conte kan tot nu toe alleen maar tevreden zijn over zijn ploeg en in het bijzonder over sterspeler Eden Hazard. Hoewel de Belg vorig jaar een dramatisch seizoen kende, lijkt de vlugge vleugelspeler onder Conte weer herboren. David Luiz wordt verwacht zijn rentree te maken. De Braziliaanse verdediger keert na een succesvolle periode bij Paris Saint-Germain terug op het oude nest.

 

Maandag 12 september | 21:00 Everton – Sunderland
Everton is de competitie goed begonnen. Ronald Koeman zag echter op het laatste moment de transfer van Moussa Sissoko afketsen. Everton heeft zich deze transferperiode versterkt en wil Europa in. Met een tactische mastermind als onze landgenoot Ronald Koeman moet dat zeker mogelijk zijn. In speelronde 4 op weg naar Europa moet Sunderland in eigen huis verslagen worden. Sunderland, degradatiekandidaat en slechts één punt tot nu toe, lijkt een makkelijke horde. Op de eerste werkdag van de week, kunt u naar deze wedstrijd kijken. De wedstrijd is pas op maandagavond.

Gino Harreman