Beerschot Wilrijk heeft zich zaterdagavond naar de overwinning gestuwd. Onder vocale steun van het paars-witte leger boog het een 0-1 achterstand met 10 man om naar een verdiende en niet meer dan logische 2-1-overwinning.

Een goed gevuld Kiel zag hoe Beerschot Wilrijk evenwichtig aan de partij begon tegen het rood-witte Patro Eisden. Zonder grote kansen brak de 20ste minuut aan, waarin doelman Clepkens van KFCO Beerschot aan de noodrem trok. Penalty én terecht rood voor de ervaren keeper. Deze mogelijkheid liet Patro Eisden niet liggen, met als gevolg een 0-1-voorsprong op een geprikkeld Kiel.

Enkele minuten later kreeg KFCO Beerschot alweer een aderlating te verduren. Spelmaker Mo Messoudi had last van de adductoren en verliet geblesseerd het veld. Beerschot Wilrijk nam het slotkwartier van de eerste helft voor zijn rekening, met veel beweging en druk maar zonder échte uitgespeelde kansen. Toch viel de 1-1. Een eigen doelpunt van Patro Eisden was het laatste hoogtepunt in de eerste helft. Rusten geblazen met 1-1.

In een dominante tweede helft van KFCO Beerschot Wilrijk drukte het Patro-Eisden tegen de muur. Onder het gezag van een alomtegenwoordige Hernan Losada kreeg Vermeire op een periode van 10 minuten 3 open kansen. Twee keer stond de keeper van Patro Eisden paraat, zijn derde poging ging net naast.

Patro Eisden kreeg het moeilijk en de vuile overtredingen stapelden zich op. Ook arbitrale fouten zorgde voor frustratie bij het Kielse publiek. Uiteindelijk kreeg KFCO Beerschot Wilrijk waar voor haar werklust. Vermeire met de aflegger en wie anders dan Hernan Losada liet het Kiel ontploffen. Beerschot-Wilrijk wrong nog enkele kansen de nek om, waardoor een logische 2-1 overwinning het paarse feestje compleet maakte.

Een onmondig Patro Eisden, dat duidelijk voor één punt afreisde, verzoop in het laatste half uur, waardoor de 2-1 eindstand een niet meer dan terechte uitslag was. Met deze vertoning blijft Beerschot Wilrijk dé te kloppen ploeg in 1ste amateurliga.

M. D.