In Alkmaar stond voor AZ, dat in de competitie goed is begonnen, de eerste thuiswedstrijd van hun Europese avontuur op het programma. Het Ierse Dundalk was de sparringpartner voor deze gelegenheid.

 

AZ oogde moeizaam en kwam er via combinaties amper door. Ook de Ieren legden geen aantrekkelijk spelletje op de mat. Kansen vielen er nauwelijks te noteren voor rust, waar door het niet meer dan logisch was dat met 0-0 aan de thee werd begonnen.

 

Na rust begon het thuisteam wat agressiever en werd hiervoor beloond na precies een uur spelen. De Belg Stijn Wuytens kopte de bal in de doel, dat door Gary Rogers verlaten was: 1-0. Maar dezelfde doelman was de aanleiding voor het drama dat zich voltrok in deze actie. Hij plantte zijn vuisten in het gezicht van Wuytens, die roerloos bleef liggen. De paniek was groot en de emoties namen toe. Spits Jahanbakhsh huilde zelfs en kon de wedstrijd niet vervolgen. Ook trainer John v.d. Brom pinkte een traantje weg. Hevig bloedend en met een zuurstofmasker werd Wuytens afgevoerd per ambulance. AZ was compleet van slag en tot overmaat van ramp viel de gelijkmaker twee minuten voor tijd via Killduff. Een bizarre avond in de kaasstad, die werd overschaduwd door het uitvallen van de doelpuntenmaker. Wuytens lag in het ziekenhuis met een zware hersenschudding en later volgde er een hersenscan. Hunis hij thuis. Naar omstandigheden maakt hij het goed. Eindstand 1-1.

André van der Voort