Ook dit jaar speelt PSV weer op verschillende vlakken mee. Eredivisie, KNVB Beker en de Champions League zorgt voor een zwaar programma voor de Eindhovenaren. Een brede, fitte selectie kan daaraan meewerken om een vroeg einde van de campagne te voorkomen. Ook dit jaar heeft Marcel Brands (technisch directeur van PSV) weer een aantal aankopen en huurlingen binnen weten te hengelen. Eén daarvan is Siem de Jong.

Siem de Jong wordt voor een jaar gehuurd van het Engelse Newcastle United. Zo verwonderlijk is dat natuurlijk niet, wanneer je bekijkt dat Siem de afgelopen 2 jaar bijna geen wedstrijden gespeeld heeft in het eerste team van de Engelsen. Mede door blessures kwam het er eigenlijk nooit van. Daar hoopt hij wat verandering in te krijgen, door bij PSV veel minuten te maken.

PSV heeft echter al een ‘De Jong’ in de gelederen. Met captain Luuk de Jong als aanvalsleider werd PSV de afgelopen 2 jaar landskampioen van Nederland. Waardoor het dit jaar voor het tweede opeenvolgende jaar Champions League speelt. Luuk de Jong heeft natuurlijk een groot aandeel gehad in de overwintering in de Champions League vorig seizoen. Kortom, hij is de onomstreden nummer 9 van PSV.

Wat men bij PSV natuurlijk hoopt is dat de ‘De Jong-tandem’ gaat lopen tussen Luuk en Siem. Dat hoop ik natuurlijk ook, maar eigenlijk had ik liever niet gezien dat Siem überhaupt naar PSV was gekomen. Ik vind hem gewoonweg niet bij PSV passen. Siem heeft jarenlang bij aartsrivaal Ajax in de basis gestaan en is daar ook meerdere malen kampioen meer geworden. Ik vind dat hij gewoon niet in een PSV shirt hoort te voetballen, maar nu hij er dan toch speelt kunnen we alleen maar hopen dat hij mijn ongelijk bewijst en het hier fantastisch gaat doen.
Stan Damen