Morgen om 21:05 vindt in de Luminius Arena de 2de speeldag van de Europa League plaats. Na het verlies tegen Rapid Wien is het wel belangrijk de thuiswedstrijden te winnen voor Genk, toch zeker als ze een ronde verder willen raken!

Sassuolo, de Italiaanse nummer 6 vorig jaar, speelt voor het eerst in haar bestaan de Europa League. Dat is toch wel opmerkelijk, want de club promoveerde voor het eerst in 2012-2013 naar de Serie A. In het eerste seizoen in de hoogste Italiaanse voetbalklasse scheerde Sassuolo geen hoge toppen, ze eindigden net boven de degratatieplaatsen. Het seizoen ’14-’15 deed Sassuolo het beter maar kon het ook niet schitteren. Vorig jaar daarintegen verraste Sassuolo vriend en vijand door op de 6de plaats te eindigen en zo het EL-ticket weg te kapen voor de neus van het grote AC Milan! Vanwege de zesde plaats moest Sassuolo zich te zien plaatsen via de kwalificatieronde. Sassuolo plaatste zich ten kostte van Zvezda en Luzern. In de huidige competitie behaalde “I Neroverdi” een matige 9 op 18 en staan ze op de negende stek.

Op de eerste speeldag wonnen de groen-zwarten met 3-0 van Athletic Bilbao, terwijl Genk met 3-2 te boot in ging in Wenen. Voor Genk is het niet de eerste keer dat ze de Europa League zullen spelen, maar het is wel al een tijdje geleden voor de club. Na 3 seizoenen is het morgen de eerste thuiswedstrijd. Vorige jaren probeerde Genk zich te plaatsen via de kwalificatieronde, maar ze botsten dan telkens op een sterkere tegenstander.

Genk verloor zondag met 4-1 in Kortrijk, blauw-wit maakte niet echt een goede beurt. De vraag is dan maar wat ze donderdag op de mat zullen brengen, met een tiende plaats in de JPL kent Racing een slechte seizoensstart. Peter Maes zal ongetwijfeld alle troeven uitspelen morgen!

Zal Genk zich kunnen herpakken of imponeert de Italiaanse club in de Luminus Arena? Morgen rond 23u zullen we het weten!

VERMOEDELIJKE OPSTELLINGEN

Genk: Bizot, Castagne, Dewaest, Brabec, Uronen, Ndidi, Heynen, Susic, Bailey, Buffel en Karelis

Sassuolo: Consigli, Lirola, Antei, Acerbi, Peluso, Biondini, Magnanelli, Mazzitelli, Politano, Defrel, Ragusa.

De match wordt uitgezonden op Play Sports 1, de uitzending begint omstreeks 21u, de westrijd begint vijf minuten later.

L. De Coster