Gisteren stond er een WK-kwalificatiewedstrijd op het programma tussen Italië en Spanje. Spanje wou wraak nemen voor de uitschakeling tegen de ‘Azzurri’ op het EK. Spanje was de betere van de twee, maar het werd 1-1.

In een spectaculaire eerste helft bleef het 0-0, ook al kon Spanje al 0-2 voorstaan. Na een heerlijke soloactie van David Silva werd zijn schotje geblokt en Pique kopte net naast.

De Spanjaarden gingen in de tweede helft verder op hun elan. Na net 10 minuten in de tweede helft strafte Vitolo een (zeldzamde€ flater van Buffon genadeloos af. 0-1. Na de voorsprong kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en kon Italië wat komen aanzetten. 10 minuten voor het einde tikte Sergio Ramos de voet van Eder aan, strafschop. De Rossi zette die goed om. De bordjes stonden dus weer gelijk.

Italië maakte zelfs nog de 1-2, maar die werd terecht afgekeurd. Spanje verdiende de overwinning, maar toch kwamen ze niet verder dan een 1-1-gelijkspel.

Jorunn Vannoorden