Op de derde en laatste speeldag van de heenronde in de Europa League versloeg KRC Genk, na Sassuolo FC, nu ook Athletic Bilbao met 2-0. De Genkse goals kwamen van Jakub Brabec & Wilfred Ndidi. Genk is nu alleen leider met 6 punten door het gelijkspel in Sassuolo – Rapid Wien, dat op 1-1 eindigde.

 
Peter Maes wijzigde zijn elftal na het 2-2-gelijkspel in Moeskroen. Sandy Walsh moest plaatsnemen op de bank, Timothy Castagne kreeg zijn eerste basisplaats in de Europa League.

 
Aduriz toont zich, maar Genk scoort
Genk begon goed aan de wedstrijd, maar de eerste echte kans was voor Athletic Bilbao, Aduriz toonde zich met een lob over de uitgekomen Bizot, maar gelukkig voor Genk belandde de bal op het dak van het doel. Diezelfde Aduriz scoorde een paar minuten later, maar stond buitenspel. Bilbao zakte stilaan weg in de wedstrijd en Laporte ontsnapte aan rood door natrappen bij Karelis. Genk liet zich niet doen en kwam vijf minuten voor rust verdiend op voorsprong door Jakub Brabec, die zijn eerste goal voor KRC Genk maakte.

 
Wilfred Ndidi beslist met een wereldgoal
In de 2de helft ontsnapte Bilbao opnieuw aan een rode kaart, Aduriz stampte Buffel, die hierdoor de wedstrijd moest staken, onderuit. Samatta kwam Buffel vervangen. Beide ploeg kwamen aan niet veel kansen meer totdat Wilfred Ndidi heerlijk uithaalde: 2-0, wedstrijd beslist, al had Bilbao een paar minuten later een strafschop moeten krijgen. Bilbao kreeg nog een paar kansen, maar Marco Bizot was alert. Genk wint met 2-0 en kan met vertrouwen uitkijken naar de Limburgse derby zondag tegen STVV.