Een echte cultheld. Overal waar Frank Demouge (34) belandde, werd hij gewaardeerd. De hardwerkende, krachtige spits kwam in Nederland uit voor NEC, FC Eindhoven, FC Den Bosch FC Utrecht, Willem II en Roda JC en maakte echt furore bij Willem II. De laatste periode bracht hij door bij Royal Knokke FC, een Belgische vierdeklasser, waar hij het afgelopen seizoen mee is gepromoveerd. Dit seizoen heeft hij besloten dat het genoeg is geweest: hij stopt met voetballen.

Niemand had gedacht dat de 4-voudige international van Oranje -20 en veteraan in 2015 naar Royal Knokke FC zou gaan en de Nijmeegse spits was vorig seizoen dan ook erg waardevol voor zijn ploeg in de succesvolle strijd om de titel. Demouge moest wel de kampioenswedstrijd laten schieten wegens een schorsing, maar verder was het een bepalende speler het afgelopen seizoen.

Frank Demouge begon zijn profcarrière bij NEC, dat hem wegplukte bij VV Trekvolgels. Naast de Nederlandse clubs en Royal Knokke FC, heeft Frank Demouge onder contract gestaan bij AFC Bournemouth.

Michiel van Dongen