Speelronde 11 van de Eredivisie is alweer ten einde. Tijd om weer de beste speler van deze week aan te wijzen. In mijn ogen is de eer deze keer aan NEC-er Ferdi Kadioglu.

NEC speelde dit weekend de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. NEC had het voor rust lastig in stadion de Galgenwaard. Reden genoeg voor trainer Peter Hyballa om Kadioglu bij de rust in te brengen. Dat bleek uiteindelijk een gouden ingreep.

Kadioglu is deze maand pas 17 jaar geworden, maar hij speelde met de lef, durf en overtuiging van een gearriveerde ster. Met goede loopacties en mooie dribbels maakte hij het de FC Utrecht-defensie erg lastig. Hoogtepunt van de middag voor hem was zijn wonderschone goal. Met een bekeken ‘puntertje’ krulde hij de bal mooi over de zwevende Ruiter heen, precies in de bovenhoek. Hij redde hierdoor een punt voor de Nijmegenaren: 1-1.

Wat mij betreft is Ferdi Kadioglu de terechte ‘Eredivisiespeler van de week’. Coach Peter Hyballa heeft er weer een extra keuze bij voor zijn basisopstelling volgende week.

Stan Damen

Advertentie