Granada CF begint het seizoen dramatisch. De club uit Zuid-Spanje staat na 10 wedstrijden op de laatste plek, met slechts 3 punten. Ook pakte Granada nog geen één overwinning, maar drie keer een gelijkspel.

Granada heeft wel al FC Barcelona, Atlético Madrid, Athletic Bilbao, Villareal en het momenteel sterke Las Palmas achter de rug, met een knap gelijkspel tegen Villareal. Andere duels werden overigens verloren.

Wat opvalt bij Granada, is dat ze dit seizoen 16 huurspelers hebben, vorig seizoen huurde Granada er ook al 9, wat dan nog vrij mild klinkt.

Ook kwam de club sinds 2011 weer terug in de Primera División. In 1976 degradeerde de club en zat 35 jaar in de tweede, derde en zelfs vierde divisie van Spanje. Granada heeft meer deelnames in de Segunda División (31) dan in de Primera División (23).

Ook heeft Granada een opvallende trainersstatistiek, ‘Nazaríes’ (bijnaam Granada), heeft in 1 jaar tijd al 3 verschillende trainers gehad. Momenteel staat Lucas Alcaraz voor de ploeg, die overigens ook in Granada geboren is.

Jonathan Rappoldt