Club Brugge gaat vanavond in zijn 4e groepswedstrijd op zoek naar hun eerste punt(en) in deze Champions Leaguecampagne. De zoektocht vindt plaats in het mooie Estadio do Dragao (Drakenstadion), de thuishaven van FC Porto.

Vooralsnog was het CL-avontuur geen succes voor de manschappen van Michel Preud’homme, die vanavond net als zijn captain Timmy Simons (beiden 1 speeldag geschorst) de wedstrijd vanuit de tribune volgt.

Er zijn natuurlijk enkele verzachtende omstandigheden zoals de blessures van enkele sterkhouders zoals Lior Refaelov, Bjorn Engels, Laurens De Bock en José Izquierdo.
Maar ook het vormpeil van de Bruggelingen laat voorlopig soms nog te wensen over. Al groeien ze de laatste weken terug naar hun beste vorm toe.

Maar er kwam ook positief nieuws uit de ziekenboeg, omtrent de dribbelvaardige Colombiaan, aangezien Izquierdo na een maand afwezigheid (liesblessure) weer opgenomen is in de selectie. Of hij ook daadwerkelijk zal starten blijft echter nog een vraagteken. Zorgt hij voor de ommekeer bij Club Brugge of spaart MPH zijn goudhaantje met het oog op de competitie?

Als Club Brugge nog een sprankeltje hoop koestert om Europees te overwinteren zal het vanavond hun beste niveau moeten halen, gesteund door de Clubsupporters die reeds talrijk aanwezig zijn in Porto en proberen om huiswaarts te keren met de volle buit.

In voetbal is alles mogelijk.

Wouter Beydts

Advertentie