André Villas-Boas, geboren in de Portugese stad Porto, heeft een nieuwe club gevonden nadat zijn contract is afgelopen bij Zenit Sint-Petersburg. De Portugese oefenmeester kreeg wel een contractverlenging, maar wees dit aanbod af. Mircea Lucescu, die van S. Donetsk komt, volgt hem op. Villas-Boas werd één keer kampioen met Zenit (2014-2015) en won twee keer de beker in Rusland.

Ook heeft Villas-Boas al grote clubs getraind, Tottenham Hotspurs, Chelsea, FC Porto en Académia. Villas-Boas heeft in 309 wedstrijden 185 overwinningen, 65 keer gelijkspel en 59 nederlagen behaald.

Nu Villas-Boas bij Shanghai SIPG zit, heeft de oefenmeester wel een oude bekende van Zenit terug in z’n ploeg, namelijk Givanildo Vieira de Souza (Hulk). Hij is echter niet de enige Braziliaan, ook Elkeson de Oliveira Cardoso speelt bij de het Chinese Shanghai.

Jonathan Rappoldt