Een duel onderin de Serie A, dat tussen twee clubs uit midden Italië gaat. Beide clubs zijn het seizoen niet best begonnen, dat ook wel begrijpelijk is voor Pescara, dat vorig seizoen gepromoveerd is naar de hoogste divisie.

Al vroeg kwam Empoli op een voorsprong dankzij een goal van Massimo Maccarone in de 12e minuut. De 37-jarige Maccarone heeft overigens al meer dan 175 duels gespeeld voor Empoli. In de 23e minuut maakte Pucciarelli de 2-0. Het bleef niet bij deze score in de eerste helft, opnieuw maakte Maccarone een goal voor ‘Azzurri’, bijnaam van Empoli.

Tijdens de rust stond het 0-3 voor Empoli tegen Pescara, dat weinig in te brengen had.
In de tweede helft kwam Pescara wat meer aan het voetballen toe, en ook aan kansen, maar maakten ze geen doelpunt. In de 89e minuut wist Saponara nog het doel te vinden. De uitslag werd 0-4, tegen een doelpuntloos Pescara, dat nu één plek onder Empoli staat, namelijk op plek 18 met 7 punten. Empoli staat 17e met 10 punten.

Jonathan Rappoldt

Advertentie