Voordat de definitieve selectie van het Nederlands elftal bekend werd gemaakt, had waarschijnlijk nog bijna niemand ooit gehoord van Marvin Zeegelaar. Toch komt het Nederlandse volk weer in opstand. Iedereen roept hetzelfde: ‘Wat moet die Zeegelaar in Oranje?’ Typisch Nederlands om weer met van die overhaaste vooroordelen te komen.

Volgens mij kan Nederland iemand zoals Zeegelaar juist wel gebruiken. Zeegelaar werd niet goed genoeg bevonden door de staf van Ajax. Via een enorme omweg langs verschillende buitenlandse clubs is Zeegelaar uiteindelijk toch maar mooi in de basis bij Sporting Lissabon beland. Niet zomaar een clubje natuurlijk.

Nederland kan zo iemand uitstekend gebruiken. Nu zitten er een paar van die omhoog geprezen jongens in de selectie, die misschien amper 2 wedstrijden achter elkaar goed gespeeld hebben. Er zitten ook spelers bij die meer minuten vanaf de tribune hebben gekeken dan daadwerkelijk op het veld hebben gestaan. Zeegelaar heeft zichzelf werkelijk omhoog geknokt. Die kun je toch veel beter gebruiken?

‘Vind Ajax me niet goed genoeg? Ik zal ze laten zien dat ze het fout hebben.’ Dat zal Zeegelaar gedacht hebben. Door hard te werken en bijna letterlijk te knokken voor speelminuten bij tal van nietszeggende buitenlandse clubs, heeft hij zich gewoon in de kijker gespeeld van bondscoach Danny Blind. Precies het type dat Nederland op dit moment kan gebruiken. Iemand die werkt voor zijn geld en zijn carrière.

Ik hoop dat Zeegelaar het fantastisch gaat doen en alle criticasters de mond snoert in de interlands tegen België en Luxemburg. Zet hem op Marvin!

Stan Damen