Verbazing vandaag in heel de voetbalwereld, Timmy Simons wordt op zijn 39ste geselecteerd voor De Rode Duivels. Binnen een maand wordt de speler van Club Brugge 40 jaar. Simons vervangt Kabasele, die op het laatste nippertje moest afhaken.

De kans is wel klein dat Simons speelminuten krijgt. Een basisplaats is echter helemaal uitgesloten, Leander Dendoncker start samen met Laurent Ciman & Jan Vertonghen.

93 caps, zoveel verzamelde Simons er bij De Rode Duivels. Hij werd niet meer geselecteerd sinds hij uit de boot viel voor het WK 2014. Als voorbereiding op het WK 2014, in de oefenwedstrijd tegen Australië, werd hij zelfs nog in de bloemetjes gezet en bedankt voor bewezen diensten.Dit is al de 114e selectie voor Timmy Simons. Als Simons vanavond in actie komt, is het zijn 94ste cap, alleen Jan Ceulemans doet beter met 96 caps. Timmy Simons kan met zijn 39 jaar wel de oudste Rode Duivel in de geschiedenis worden.

Martinez zei dit over de selectie van Simons: “Het is een uitzonderlijke situatie. We hadden een speler nodig die onmiddellijk bij de selectie kon aansluiten, zonder met de groep getraind te hebben. Timmy Simons voldoet aan dat profiel. Ik zag hem vorig weekend spelen tegen Genk, hij speelde ook alle matchen dit seizoen, inclusief Champions League-wedstrijden. Zijn persoonlijkheid zal ervoor zorgen dat hij de groep kan helpen tijdens deze belangrijke wedstrijd.”

Wout Vranken

Advertenties