Radamel Falcao werd jarenlang gezien als de beste spits ter wereld. Een zware blessure, gevolgd door 2 mislukte uitleenbeurten, zorgde ervoor dat de fans zijn verleden totaal zijn vergeten. Ondanks al die tegenslag kan hij nog steeds erg goede statistieken voorlegen en nu gaat het terug veel beter bij Monaco.

In de zomer van 2009 pikte FC Porto de Colombiaanse aanvaller Falcao op bij River Plate. 87 wedstrijden en 72 doelpunten later trok hij naar Atletico Madrid. Hier scoorde hij 70 doelpunten in 91 wedstrijden. Verbluffende statistieken. Het was een feit: Falcao was de beste spits ter wereld.

Het razend ambitieuze AS Monaco wist Falcao te contracteren in de zomer van 2013. Hij scoorde opnieuw vrij vlot, maar op 23 januari 2014 blesseerde hij zich aan de knie. Het seizoen zat erop. Aan het begin van het volgende seizoen werd Falcao uitgeleend aan Manchester United, maar hij was niet volledig hersteld en kon geen potten breken. Zijn statistieken werden op slag vergeten en hij werd een van de meest bespotte spelers in voetballand. Daarna werd hij uitgeleend aan Chelsea. Opnieuw een Engelse topclub, opnieuw hetzelfde resultaat: Radamel Falcao kon zijn oude topniveau niet terug oppikken.

Dit seizoen besloot Falcao terug in een vertrouwde omgeving te gaan voetballen bij Monaco. Hij is kapitein van de ploeg en zijn oude vorm lijkt terug te komen. Hij scoorde al 5 doelpunten (op 7 wedstrijden) voor de Franse club, die het dit seizoen overigens goed doet. In de Champions League scoorde hij al 4 goals op evenveel matchen.

Ondanks zijn blessure en de mislukte uitleenbeurten zijn de statistieken van Falcao nog erg goed: 216 goals op 371 wedstrijden en maar liefst 41 goals op 42 Champions/Europa Leaguewedstrijden. Falcao ís nog steeds een van de beste spitsen ter wereld!

Wout Ectors