Barcelona heeft in eigen huis Malaga niet kunnen verslaan, met 81% balbezit kwam het niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Door het puntenverlies van Barcelona loopt Real Madrid uit tot vier punten.

Geen MSN deze middag in Camp Nou, Messi moest op het laatste moment afhaken wegens ziekte. Luis Enrique moest ook Suarez missen door schorsing. Iniesta is ook nog lange tijd out, Umtiti moest eveneens geblesseerd plaatnemen in de tribune. Een gehavend Barcelona dus deze middag. Als vervangers stonden Arda Turan, Pablo Alcacer en Denis Suarez aan de aftrap.

Alcacer begon de wedstrijd met een doelpunt, zijn eerste voor Barcelona, maar hij stond offside. Wat iedereen verwachtte gebeurde ook: Barcelona domineert de wedstrijd 90 minuten lang, maar scoorde niet. De bezoekers verdedigden goed en Barca miste de genialiteit van Messi en Suarez om een gaatje te vinden.

Barcelona bleef aanvallen. Llorente, gehuurd van Real Madrid, kreeg na 68 minuten rood na een drieste tackle. Hierdoor voerde Barcelona de druk nog meer op.

Ondertussen ging Pique zowaar meevoetballen in de spits, Barcelona scoorde twee keer, maar telkens was het offside. Nadat Pique werd neergehaald in de zestien wou Barcelona een strafschop en verdienden ze die ook, maar niet volgens de ref. In de laatste minuut kopte Neymar een bal richting doel, die onmogelijk te houden was, maar doelman Kameni deed wat onwaarschijnlijk was. Hij mag zich kronen tot de matchwinnaar, want hij hield de aanvalslinie van Barcelona verschillende keren van een doelpunt. De wedstijd eindigt zo op 0-0.

Wout Vranken

 

Advertentie