KRC Genk heeft zich gisterenavond gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Europa League, het versloeg Rapid Wien met 1-0. Genk en Bilbao overwinteren zo in Europa, voor Sassuolo en Rapid Wien zit het Europese avontuur erop. Genk speelt binnen twee weken wel nog voor de groepswinst in Italië tegen Sassuolo, al zal het dan wel zonder draaischijf Alejandro Pozuelo moeten, hij pakte gisterenavond zijn derde gele kaart.

Genk begon goed aan de wedstrijd, Leon Bailey had de eerste kans, maar doelman Novota werkte de bal weg. Even later werd Bailey afgestopt door Dibon toen hij op weg was naar doel. Daarna was het dan toch raak voor Genk, een goede voorzet van Nastic kwam perfect aan op het hoofd van Bailey, die met een krachtige kopbal uithaalde, maar de bal strandde op de deklat. Karelis kon uiteindelijk de rebound binnentikken. Wenen werd wakkergeschud en kwam in de wedstrijd, Susic moest een bal ontzetten voor de neus van Schaub na een goede voorzet van Traustason. Met nog een goede vijf minuten te gaan in de eerste helft haalde iedereen in Genk opgelucht adem, Schaub stond moederziel alleen in de zestien, maar kon een schot van Sonnleiter niet goed controleren en Castagne maakte de bal uiteindelijk nog onschadelijk. Genk ging met een 1-0-voorsprong de rust in.

In de tweede helft begon Genk goed, Bailey en Karelis hadden allebei de kans op de 2-0, maar konden hun kansen niet afmaken. Dit zorgde wel voor een hoekschop, die in de voeten van Buffel belandde. Hij haalde één tijd uit. Colley was blijven hangen, maar kon de bal niet in  doel werken. Even later was het de adem inhouden toen Bizot een bal slecht terugspeelde naar Brabec, die dit duidelijk niet verwachtte, hij verloor de bal aan Joelinton die op Bizot trapte, die zijn ploeg hier rechthield. Susic en Ndidi schoten van afstand, maar zonder succes. Peter Maes bracht op het einde nog Heynen, Samatta en Trossard voor Susic, Karelis en Buffel. Het bleef spannend, zeker nadat er aanslag gebeurde op doelman Bizot, Kvilitaia deed een smerige tackle, die raar maar waar geen rood opleverde. Het verlossende fluitsignaal kwam eindelijk, Genk overwintert in Europa. Benieuwd of Genk zich in de competitie ook kan herpakken, het heeft zondag een lastige verplaatsing voor de boeg naar KV Oostende.

Advertentie