Real Madrid ontving vanmiddag Sporting Gijon in het regenachtige Santiago de Bernabeu. De nummer 18 uit de Primera Division leek kannonnenvoer te worden voor de nummer 1. Hoe de troepen van Zidane het er vanaf brachten, leest u hier.

Real Madrid begon niet scherp aan de partij en had het moeilijk met Gijon, dat al negen wedstrijden niet meer had gewonnen. Scheidsrechter Hernandez Hernandez – zoon van een creatief Spaans ouderpaar – legde na vijf minuten de bal terecht op de stip na een overtreding op Lucas Vazquez. Koud kunstje (voor wie anders dan) Cristiano Ronaldo: 1-0.

Gijon wist niet van welk hout pijlen maken en kreeg even voetballes van de Madrilenen. Sergio Ramos zag zijn omhaal uiteenspatten op de deklat, 20 minuten gespeeld.

Cristiano Ronaldo was nog niet tevreden met mààr één doelpunt voorsprong in de Spaanse topschuttersstand en rondde een prachtige aanval van Real af met een al even mooie kopbal: 2-0.

Real voetbalde vanuit een zetel en leek met de gedachten al bij El Clasico van volgende week te zijn en dat had zijn gevolgen. Modric met balverlies – jawel, Modric lijdt balverlies – was de inleiding voor de aansluitingsstreffer van Carmona: 2-1. Real Madrid probeerde nog gevaarlijk te zijn via een kanonsschot van Ronaldo, maar ook hij kon de voorsprong niet verder uitdiepen voor de rust. Ruststand: 2-1

Gijon nam het heft in handen tijdens de tweede helft en verdrong Madrid terug op de eigen helft. Real beet van zich af en kon via een goede achterlinie onder leiding van kapitein Ramos de schade beperken. Benzema kreeg op het uur de ultieme kans om de wedstrijd helemaal dood te maken, maar stuitte op een goede reflex van Marino.

Voor wie dacht dat Zizou de schaapjes op het droge had, verslikte zich even in zijn koffie wanneer de bal een kwartier voor tijd op de stip ging na een overtreding van Nacho. Cop mikte zijn penalty over het doel, Real ontsnapt aan de gelijkmaker.

Ondertussen zijn de hemelsluizen boven Madrid volledig geopend. Real, dat speciaal voor deze wedstrijd met truitjes speelde gemaakt van gerecycleerd zeeafval, kreeg het opvallend moeilijk. Het natte veld begon meer en meer zijn tol te eisen.

Aan de overkant waren Benzema, Ronaldo en Lucas Vazquez nog een aantal keer gevaarlijk. Gijon geraakte niet meer door de witte muur heen en keert zonder punten huiswaarts. Real Madrid loopt voorlopig 7 punten uit op FC Barcelona dat het morgenavond opneemt tegen Real Sociedad.

Zo winnen Los Blancos voor de tweede keer in en week tijd van Sporting Clube de Portugal en Sporting Gijon met 2-1 en blijven ze voorlopig ongeslagen onder het bewind van Zinedine Zidane.

L. Hendrickx

 

Advertentie