De tweede wedstrijd van de Western Conference Finals staan op het programma. Seattle Sounders hebben een lichte 2-1-voorsprong, maar de Rapids hebben een uitgoal die bepalend zou kunnen zijn.

Sounders: De Sounders hebben een goed, jong elftal. Sterkhouder Dempsey is uit de roulatie en dus hebben ze Nicolas Lodeiro (oud-speler Ajax) gehaald. Die bleek al snel een gouden duo te vormen met talent Jordan Morris. Beide hebben ze awards binnengehaald.

De 2-1-voorsprong werkt dus in het voordeel van de Sounders, maar nu gaan ze op bezoek bij de Colorado Rapids.

Rapids: De Colorado Rapids waren vorig jaar 19e geworden. Toch hebben ze nu slim ingekocht door Gashi te halen. De Albanees werd meteen favoriet en won zelfs ”Goal of the Year”. Ook haalden ze Tim Howard, die nog bepalend was in de penaltyreeks tegen de Galaxy, en Jeremain Jones (oud-speler van o.a. Schalke 04). Zij spelen nu thuis en hebben een uitgoal.

Als Colorado wint, haalt NYCFC de CONCACAF Champions League. Amerikanen zijn gelijk gestemd: “We gunnen het Colorado, ze zijn gegroeid van underdog naar topfavoriet.”

Niels Bouwmans