Komende speelronde in de Eredivisie en Jupiler League staan alle ploegen stil bij de vliegramp in Colombia. Hierbij kwamen 75 mensen om het leven, waaronder de selectie van Chapecoense die onderweg was naar Medellín.

Voor elke wedstrijd wordt één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de vliegramp. Ook zullen alle spelers en scheidsrechters rouwbanden dragen. Dit heeft de KNVB in besloten na overleg met alle clubs.

De bond heeft ook contact gezocht met alle amateurclubs om te vragen of ook zij één minuut stilte willen houden bij wedstrijden van de vaandelteams.

Gijs de Jong: ”De Braziliaanse voetbalwereld is hard in het hart getroffen, het is nu belangrijk dat de voetbalwereld bestaat uit vriendschap, solidariteit en respect. Het Nederlandse voetbal voelt zich betrokken bij Brazilië en onze gedachten gaan uit naar familie, vrienden en iedereen die Chapecoense een warm hart toedraagt.”

Luc Bouwmans

 

Advertentie