Precies 21 jaar geleden vandaag wist Bosman een rechtszaak te winnen die het voetbal veranderde. Voetballers met een contract dat afloopt mogen vanaf dat moment hun club transfervrij verlaten. Wij zetten een lijstje van de 10 beste gratis transfers op:

Miroslav Klose (Van Bayern München naar Lazio Roma)

Hij wist 55 keer te scoren in 139 wedstrijden voor Lazio.

David Beckham (Van Real Madrid naar LA Galaxy)

De komst van David naar Amerika zorgde ervoor dat het Amerikaanse voetbal flink in de lift kwam. Vele sterren uit Europa volgden.

Raùl (Van Real Madrid naar Schalke 04)

Hij mocht vertrekken bij Real Madrid en al snel stonden de clubs in de rij. Hij koos voor traditieclub FC Schalke 04 en scoorde 40 keer in 98 wedstrijden.

Henrik Larsson (Van Celtic naar FC Barcelona)

Hij wist in 7 jaar tijd meer dan tweehonderd keer te scoren voor de Schotse club. Barcelona was er snel bij om hem transfervrij in te lijven. Dit leidde tot een groot succes.

Luis Enrique (Van Real Madrid naar FC Barcelona)

Na 5 jaar voor Real Madrid te hebben gespeeld, maakte hij de gevoelige overstap naar Barcelona waar hij 8 jaar lang speelde en aanvoerder werd.

Paul Pogba (Van Manchester United naar Juventus)

Pogba wist bij Juventus binnen enkele jaren uit te groeien tot een absolute wereldtopper. Manchester United betaalde uiteindelijk 105 miljoen euro om hem terug te halen naar Old Trafford.

Robert Lewandowski (Van Borussia Dortmund naar Bayern München)

In 2014 besloot Lewandowski transfervrij over te stappen naar concurrent Bayern München. Achteraf een schot in de roos gebleken.

Sol Campbell (Van Tottenham Hotspur naar Arsenal)

De supporters van Tottenham hadden nooit verwacht dat Campbell over zou stappen naar aartsrivaal Arsenal. Hij maakte daar deel uit van het team dat ongeslagen kampioen werd in de Premier League.

Esteban Cambiasso (Van Real Madrid naar Internazionale)

In 2004 raakte hij overbodig bij Real Madrid en maakte hij de overstap naar Internazionale. Daar werd hij een vaste waarde en groeide hij uit tot één van de beste middenvelders van zijn generatie.

Andrea Pirlo (Van AC Milan naar Juventus)

Dit is een keuze geweest waar ze in Milaan tot op de dag van vandaag nog spijt hebben. Nadat Pirlo vertrok richting Turijn is hij nog beter geworden en behoort hij tot één van de beste middenvelders aller tijden.

 

Advertentie