Achttien dagen na de verschrikkelijke vliegramp in Colombia is verdediger Ruschel ontslagen uit het ziekenhuis. Op het moment dat hij het ziekenhuis verliet, vervolgde hij zijn weg in de rolstoel onder luid applaus.

Alan Ruschel behoorde tot de drie spelers die de vliegramp wisten te overleven. Hij herstelde in het ziekenhuis van Medellín. Hij is hersteld van een operatie aan zijn ruggengraat en nu mag hij de rest van zijn revalidatie in Brazilië afmaken.

Ruschel was in staat om vanuit zijn rolstoel kort op te staan om in de auto te stappen. Vandaag geeft hij een persconferentie in Brazilië. Hij is officieel speler van Internacional, maar werd dit seizoen verhuurd aan Chapecoense.

In bovenstaande tweet is te zien hoe Alan Ruschel het ziekenhuis verliet.

De andere twee overlevenden (verdediger Neto en keeper Follman) moeten nog wel in het ziekenhuis blijven.

 

Advertentie