MLS Commissioner Don Garber heeft in een persconferentie afgelopen dinsdag gezegd dat hij verwacht dat de competitie zal groeien naar 28 teams. Volgens seizoen spelen al 22 clubs (nieuw zijn Atlanta United en Minnesota United) en het seizoen erop 23 teams (LAFC).

Een 24e team is al in de maak, namelijk Miami FC. De directeur van die club is niemand minder dan David Beckham. Hij kreeg het recht om een team op te starten in Amerika, als hij een contract tekende bij LA Galaxy. Wanneer ze debuteren is nog maar de vraag, want ze hebben moeite met het vinden van bouwgrond voor een stadion.

Verder is San Antonio een geduchte kandidaat. De San Antonio Scorpions hebben ambitie om door te duwen naar de MLS. Zij nemen hiervoor al de nodige maatregelen, zo hebben zij een stadion laten bouwen voor 20.000 toeschouwers, dat ze elke wedstrijd vol krijgen.

De Tampa Bay Rowdies willen ook graag doorstoten. Zij hebben ervaring met grote namen op het veld hebben, ze hadden namelijk Joe Cole in 2014 rondlopen. Ook zijn ze al 2x kampioen geworden in de USL en spelen ze eigenlijk daar boven het niveau en met de verdwijning van de NASL is de MLS de enige optie.

De meest waarschijnlijke optie is toch wel Cincinnati FC. De club bestaat pas 2 jaar, maar toch krijgen ze, jawel, 40.000 toeschouwers op de stoelen bij een wedstrijd! Een ongekend aantal op Amerikaans niveau. De passie van de club ligt bij de cultuur, want de Cincinnati-fans hebben veel weg van fans uit de Bundesliga, zij zingen Duitse liederen en hebben Duitse teksten op hun tifo’s staan. Zij hebben tot nu toe de meeste kans om club #25 te worden.

Maar ook nog niet bestaand clubs willen in de MLS. Zo hebben de steden Mineapolis, Sacramento, Austin én Las Vegas ambities om een MLSqteam op te starten, om de cultuur in de stad te verbeteren.

Zou het een slimme zet zijn om 28 clubs in een competitie te stoppen? Of is dit te veel van het goede?