Voor Heurelho Da Silva Gomes is een droom werkelijkheid geworden. De Braziliaanse doelverdediger heeft op Boxing Day zijn 100e wedstrijd voor Watford gespeeld. Zijn honderdste wedstrijd was een speciale voor Gomes. Zijn Watford speelde op eigen bodem gelijk tegen Crystal Palace, maar Gomes wist een strafschop van Benteke te keren.

Gomes maakte in de zomer van 2014 de overstap van Tottenham Hotspur naar Watford. Bij Tottenham kon hij niet rekenen op veel speeltijd, vandaar de overstap naar het lager geklasseerde Watford. Daar is Gomes van begin af aan de onbetwiste nummer 1 voor Watford. Gomes maakt zijn debuut voor Watford in het Championship. Thuis tegen Bolton Wanderes wordt er met 3-0 gewonnen op de openingsdag van het nieuwe seizoen. Een prima begin voor Gomes bij Watford.

Watford eindigt in het seizoen 2014/2015 als tweede, nipt achter kampioen Bournemouth. Gomes komt in vrijwel ieder duel in actie voor The Hornets. Het één-jarig contract van Gomes wordt na dit successeizoen opengebroken en met twee jaar verlengt.

Het seizoen 2015/2016 speelt zich voor Watford dus af in de Premier League. Vooraf werd er geschetst dat het een lastig en stug jaar zou gaan worden voor Watford. De club, die haar thuiswedstrijden speelt op Vicarage Road, moet het opboksen tegen clubs met een veel groter kapitaal vermogen. Desalniettemin weet Watford zich aardig staande te houden. Het eindigt keurig in de middenmoot. En dat is voor een groot deel te danken aan oud-PSV’er Gomes. Hij hield Watford vaak op de been met zijn katachtige reflexen.

Nu speelde hij uitgerekend op Boxing Day zijn honderdste wedstrijd voor Watford. Een mooier kerstcadeau is er voor de 35-jarige sluitpost bijna niet te verzinnen. Gomes zegt enorm blij te zijn met de 100 wedstrijden voor Watford en bedankt God dat Hij hem zover heeft laten komen. Kortom, een fantastische mijlpaal voor de oude held van PSV: Heurelho Da Silva Gomes.

Advertentie