Zulte Waregem heeft zich vandaag versterkt met Babacar Gueye. De 22-jarige Senegalees komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis over van Hannover 96.

De krachtige spits, 1m90 en 84 kg, verruilde afgelopen zomer Troyes voor de tweede Bundesliga. Ook Anderlecht en AA Gent toonden toen interesse. In zijn eerste seizoen in Franse loondienst dwong hij mee de promotie af naar de Ligue 1. Daar liet hij vorig seizoen 1 doelpunt en 2 assists optekenen. In Duitsland kwam hij de voorbije maanden niet verder dan 4 invalbeurten.

Bij Essevee wordt hij de vervanger van Obbi Oulare, die afgelopen halfjaar nooit kon tonen waarom Watford 8 miljoen voor hem betaalde. Gueye traint morgenvoormiddag al een eerste keer mee en stapt daarna samen met zijn ploegmaats op het vliegtuig richting Malaga voor de winterstage.

“Voor een jonge speler zoals Babacar is het belangrijk om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Daarom is een uitleenbeurt aan een Belgische club, waarvan gekend is dat ze goed werk leveren met jonge spelers, de ideale oplossing”, klinkt het bij manager Martin Bader van Hannover 96.

Eénzelfde geluid horen we bij Essevee. “We volgen Babacar al van tijdens zijn periode bij Troyes. We kunnen zijn kwaliteiten goed inschatten en zijn overtuigd dat hij kan bijdragen tot de sportieve ambities van onze club”, aldus Eddy Cordier.

Advertentie