Anderlecht heeft haar vervanger voor Hamdi Harbaoui, die mogelijk naar Charleroi verhuist, beet. De tienvoudig Zweeds international komt over van het Franse Bordeaux, waar hij maar weinig aan spelen toekwam. Het gaat om een uitleenbeurt van 6 maanden met aankoopoptie.

Isaac Kiese Thelin begon zijn professionele voetbalcarrière bij de Zweedse club Norrköping FK. Daarna verhuisde hij naar Malmö FF, waarmee hij overigens ook in de Champions League gespeeld heeft. Uiteindelijk verhuisde hij in 2015 naar Bordeaux, waar hij geen basisplaats had. Dit seizoen verzamelde hij slechts twee basisplaatsen, maar scoorde hij wel al twee keer.

Thelin was een van de belangrijkste spelers van de U21 van Zweden die het EK-voetbal U21 gewonnen hebben. Momenteel is hij 24 jaar oud en hoopt hij meer minuten te kunnen maken bij RSC Anderlecht, al zal dat niet eenvoudig worden… Er loopt namelijk een hele goede spits rond bij de Brusselaars, topschutter Lukasz Teodorczyk.

Anderlecht gaf al aan dat het een nieuwe spits zocht in de wintermercato, al valt nog af te wachten of Thelin wel een echte versterking zal zijn aangezien zijn passage bij Bordeaux geen succes was.

Advertentie