Albert Rusnák (22) vertrekt naar Amerika. Hij is de eerste grote aankoop van de club uit Utah. Hij is getekend met een Youth DP-contract, waarmee hij een van de meest verdienende speler wordt van RSL.

Rusnák wordt binnengehaald als een held. De interesse van RSL lag vooral bij het feit dat hij in de jeugd heeft gespeeld bij Manchester City. Ook de KNVB Beker die hij op zijn naam heeft staan, speelde mee.

”We zijn erg blij om Albert toe te voegen aan onze aanval. Een jonge speler halen uit Europa, is voor een club als ons een erg grote stap. Wij zien grote kansen voor Albert, aangezien hij bij een van de meest gerespecteerde jeugdopleidingen heeft gespeeld.” aldus Craig Waibel (GM van RSL)

Er was wel concurrentie om de jonge Slowaak, AS Roma (Italië) en Swansea City (Engeland) hadden ook interesse.

Rusnák: ”De reden dat ik voor Real Salt Lake heb gekozen is simpel. Zij wilden mij erg graag en als een club zoveel moeite voor je doet, dan heb je gewoon zin om daar te gaan spelen.”

Hans Nijland heeft bekend gemaakt geen vervanger te zullen halen voor Groningen. ”Wij hebben met de technische staf besloten dat wij dit vertrek kunnen opvangen met de selectie die wij hebben.”