Het is alweer 10 jaar geleden dat de eerste grote naam naar Amerika vertrok. Met de komst van Beckham kwam er niet alleen een topspeler naar de MLS, maar ook de DP-regel.

David Beckham heeft gezorgd voor een totaal nieuw beeld van het Amerikaanse voetbal. Zo bracht hij de populariteit omhoog van de competitie en sleepte hij de kwaliteit ook mee.

Met Beckham kwam ook de DP-regel. De DPregel (Designated Player = aangewezen speler) zegt dat elke club drie spelers mag contracteren die meer mogen verdienen dan het salarisplafond dat MLS hanteert (het plafond is nu $250.000 per jaar). David Beckham kreeg gelijk een klapper, in ruil voor 5 jaar spel in LA, zou hij $150 miljoen krijgen, 30 miljoen dollar per jaar!

Beckham speelde 98 wedstrijden voor the Galaxy en scoorde 18 goals en behaalde 2 Supporter Shields en 2 MLS Cups.

Na Beckham zijn er talloze DP’s bijgekomen. Denk aan Nesta en Henry, maar ook bijvoorbeeld Danny Koevermans. Tegenwoordig zijn het vooral Villa, Pirlo en Giovinco die dé bekende namen zijn in Amerika. En dat hebben we allemaal te danken aan David Beckham.

 

Advertentie