Het draait terug bij Sporting Lokeren. Sinds de trainerswissel eind oktober spelen de Waaslanders opvallend beter. Na een lange reeks van ongeslagen wedstrijden in de competitie klopt het nu ook het Schotse Partick Thistle.

Runar Kristinsson, die het roer overnam van Georges Leekens, wou twee problemen onder handen nemen. De conditionele achterstand van de spelers wegwerken en de rotte appels uit de mand halen. Op vlak van conditie is er al veel verbetering geboekt. De spelers zien er fitter uit dan voordien en scoren ook beter op de fysieke testen. Ook de spelers die ongemotiveerd waren kregen te horen dat ze mochten vertrekken. Zo verliet João Carlos eerder de club en kreeg ook Jaja Coelho te horen dat hij andere oorden mag opzoeken. Patosi kreeg echter een laatste kans, die lijkt hij met beide handen te grijpen.

In de oefenmatch tegen Partick Thistle vond de Zuid-Afrikaan meteen de netten. Ook Gary Martin wist te scoren. Zo scoort de Engelse spits meteen zijn eerste doelpunt voor Lokeren, dat de wedstrijd met 5-2 won. Steve De Ridder en Marko Miric (2x) scoorden de andere doelpunten voor de Waaslanders. Zo kunnen ze met vertrouwen de competitie hervatten.