In groep A lijkt Kameroen de grote favoriet. Gabon en Guinee Bissau gaan allicht onderling uitmaken wie tweede wordt. De eerste wedstrijd van de Afrika Cup was meteen al die onderlinge confrontatie.

Gabon 1-1 Guinee Bissau: wie anders dan Aubameyang scoorde de eerste goal van het toernooi, hij kon simpel binnentikken nadat Bouanga een perfecte lage volley-voorzet afleverde. 1-0 na 53 minuten, het gastland op rozen. Gabon leek op weg naar de drie punten, tot Juary Soares de late gelijkmaker maakte met het hoofd, in de extra tijd.

Burkina Faso 1-1 Kameroen: in de tweede wedstrijd was ook de eerste echt mooie goal een feit. Moukandjo krulde een vrije trap vanop de rand van de grote rechthoek in doel, 0-1 voor Kameroen. Burkina Faso scoorde de gelijkmaker in de 75e minuut. Ondoa kon een harde vrije schop niet ver genoeg wegboksen en via de hoofden van Kone en Dayo ging de bal in doel.

We zagen twee wedstrijden met teams die elkaar aftasten en weinig risico wilden nemen. Er was tweemaal geen duidelijk beter elftal, waardoor ook de stand na één speelronde volledig in evenwicht is:

  1. Kameroen | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 1-1 | punten: 1
  2. Burkina Faso | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 1-1 | punten: 1
  3. Gabon | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 1-1 | punten: 1
  4. Guinee Bissau | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 1-1 | punten: 1