SC Heerenveen zal het de komende weken moeten stellen zonder aanvoerder Stijn Schaars. De middenvelder zit met zijn linkerenkel in het gips.

Schaars heeft de blessure in de winterstop opgelopen tijdens de training. Schaars kampt met irritatie aan het enkelgewricht. Uit voorzorg is de enkel in het gips gezet. Daardoor zal het herstelproces ook sneller gaan, aldus de staf van SC Heerenveen.

Door de blessure miste de 24-voudig Nederlands international al de hervatting van de Eredivisie en ook mist hij komend weekend de wedstrijd tegen zijn oude werkgever PSV.

Schaars was bezig aan een goed eerste seizoen bij SC Heerenveen. De 33-jarige controleur was zelfs weer in beeld bij het Nederlands Elftal. Hij maakte zijn rentree voor Oranje tegen België, maar viel daar al snel uit met een kuitblessure.

Advertentie