In groep C zitten er met Ivoorkust, Congo en Marokko drie zeer sterke landenteams. De eerste speeldag was al zeer verrassend.

Ivoorkust 0-0 Togo: het Togo van Adebayor en Dossevi, allebei in de basis, speelde vrij sterk en kon de tegenstander in bedwang houden. Ivoorkust laat punten liggen tegen het ‘zwakste’ land in deze poule.

DR Congo 1-0 Marokko: Marokko was toch wel favoriet in deze wedstrijd en dat maakten ze ook waar, qua spelbeeld dan toch. Ze geraakten moeilijk door de muur van Congo, maar kwamen toch tot enkele grote kansen. Uiteindelijk was het Kabananga die namens Congo de enige goal van dit treffen maakte.

De twee favorieten in deze groep zijn meteen op achtervolgen aangewezen:

  1. DR Congo| 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 1-0 | punten: 3
  2. Togo | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 0-0 | punten: 1
  3. Ivoorkust | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 0-0 | punten: 1
  4. Marokko | 1 wedstrijd gespeeld | doelpunten: 0-1 | punten: 0