Een wedstrijd die op voorhand eenvoudig te winnen lijkt voor Dortmund loopt na een goede openingsfase uit op een zeer eenvoudige wedstrijd. Mede doordat de doelman van Werder Bremen een rode kaart krijgt, lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van Thomas Tuchel. Door druk van Bremen leek het nog even spannend te worden, de wedstrijd eindigt op 1-2.

Het begin van Werder Bremen – Borussia Dortmund verliep zoals verwacht, Dortmund was de bovenliggende partij. Na 5 minuten maakten ze dit nog maar is duidelijk door de 0-1 al op het scorebord te zetten. Door een snelle inworp kon Schürlle vrij op het doel af, hij bleef koel en scoorde het enige doelpunt in de eerste helft.

Na de beginfase kwam Bremen steeds sterker terug. Dit resulteerde ook in kleine kansjes. Zo was daar in de 33ste minuut een grote kans voor Deleney, een afstandschot dat eindigde in de handen van doelman Weidenfeller. Naarmate de eerste helft voortduurde werd de wedstrijd van beide kanten feller, veel overtredingen maar de scheidsrechter liet veel toe. Tot in de 38ste minuut, dan kon hij niets anders dan doelman Drobny een rode kaart te geven. Marco Reus was eenvoudig door de verdediging van Bremen gekomen en kwam toen de doelman van Bremen tegen. Noury haalde spits Pizarro van het veld, hij bracht tweede doelman Wiedwald voor hem in de plaats. Dit weerhield Borussia er niet van om te blijven aanvallen, de laatste grote kans in de 3 minuten blessuretijd kwam van Dortmund, Reus was zijn tegenstander te snel af met een schijnbeweging en schoot in de korte hoek, daar lag Drobny al die de bal eenvoudig kon pakken.

Bremen liet al meer van zich horen en kreeg ook kansen, maar de grootste kans van Werder viel toch wel in de blessuretijd. Clemens Fritz kon alleen op het doel af en schoot de bal hard op de lat, in het Weserstadion vroeg iedereen massaal om een doelpunt, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat er geen sprake van was. Borussia Dortmund begint de tweede helft met een wissel: Erik Durm komt in de ploeg voot Schmelzer. Pas na een kwartier spelen, in de tweede helft, ontstaat de eerste kans voor Dortmund, Reus schiet de bal op zijn tegenstander, Werder kan de aanval in. Door slim doorkoppen van Fritz mocht Fin Bartels uithalen en maakt hij de 1-1. Spanning lijkt terug te zijn, na een uur spelen, totdat er een corner in de 71ste minuut niet goed word weggewerkt, de bal komt voor de voeten van Pisczek terecht, hij maakt de verlossende 1-2. BVB lijkt na dit moment de smaak te pakken te hebben, het krijgt nog een aantal grote kansen maar komt niet tot scoren, waardoor Werder Bremen nog leeft.

In de blessuretijd lijkt het in de 16-meter van Borussia wel een schiettent, Bremen krijgt een aantal grote kansen achter elkaar, maar de ploeg van Nouri komt niet meer tot scoren waardoor de wedstrijd in het voordeel van de geel-zwarten van Dortmund eindigt, 1-2. Door deze overwinning maakt Dortmund een sprong op de ranglijst van de 6de plaats naar de 4de, die recht geeft op Europees voetbal. Werder Bremen blijft in degradatiezone, zij staan op een nog net veilige 15de plaats.

Advertentie